Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC's IP-telefoni sendt i sort af morgentrafikken - hele Norden ramt

En fejl i TDC's IP-net har onsdag morgen sendt tusindvis af TDC-kunder i sort.

Danmarks største teleselskab TDC har onsdag morgen og formiddag været ramt af et seriøst nedbrud på sin IP-telefoni-omstilling, som selskabet markedsfører som TDC Scale.

TDC Scale er en hostet løsning, der ligger hos TDC, og som blandt andet sørger for omstilling til mobiltelefoner, hjemmearbejdspladser og til andre af virksomhedernes kontorer.

Nedbruddet har varet siden klokken otte onsdag morgen, og det er blevet udbedret omkring kvart over 11.

Hele Norden ramt

TDC har omkring 4.000 Scale-virksomhedskunder i Danmark, Sverige og Norge, og derudover har selskabet omkring en halv million IP-telefoni-kunder alene i Danmark, hvoraf flere også kan være ramt af nedbruddet. 

TDC's kommunikationsmedarbejder Rasmus Avnskjold fortæller, at hele Norden har været ramt, men han understreger, at ikke alle nordiske kunder er berørte af nedbruddet.

"Vi kan endnu ikke sætte tal på, men det er formentligt relativt mange Scale-kunder og knap så mange IP-telefoni-abonnenter, som har været påvirket af nedbruddet," siger Rasmus Avnskjold til Computerworld. 

Skyldtes opgradering

Han forklarer, at nedbruddet i første omgang skyldtes en planlagt opgradering til Scale-løsning, som dog ikke gik helt planmæssigt. 

Da morgentrafikken så ramte IP-netværket, blev nettet presset, og det gik derefter i sort for mange af Scale-kunderne. 

"IP-telefonkunderne har været tilbage kvart over 10, mens det har været lidt senere for Scale-kunderne," forklarer Rasmus Avnskjold. 

Han fortæller, at onsdag før middagstid er situationen blevet stabiliseret, og driften af Scale kører normalt igen. 

Læs også:
Glem hackere: Vejret er en af de største trusler mod din mobil

Her er forklaringen: Derfor forsvandt millioner af TDC-sms'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere