Rygterne ulmer: Er verdens største storageselskab ved at blive solgt?

Verdens største storageselskab EMC er tilsyneladende ved at blive solgt i mindre bidder, efter en HP-fusion i gigantklassen er røget på gulvet.

Snakken er gået, og har rygterne har været sejlivede i lang tid.

Ja, faktisk i et års tid har it-selskabet HP og storage-giganten EMC været i forhandlinger om en mulig fusion mellem de to selskaber, der tilsammen har en markedsværdi på omkring 750 milliarder kroner.

Det beløb svarer til knap 20 Nokia-opkøb

I følge The Wall Streets kilde skulle HP-bossen Meg Whitman have været det nye selskabs administrerende direktør, mens EMC-chefen Joe Tucci ville blive bestyrelsesformand.

Tilsyneladende har hverken EMC eller HP slået til i fusionssnakken på grund af økonomiske uenigheder, og nu melder andre it-giganter sig på banen som mulige opkøbere af dele af EMC-forretningen.

Det skriver The Wall Street Journal.

It-giganter er på lur
Baggrunden for, at EMC eller dele heraf skal sælges, er at selskabets direktør siden 2001, Joe Tucci, har annonceret sin tilbagetrækning i starten af 2015 uden at have udpeget en efterfølger.

Samtidig har investeringsforeningen Elliott Management nappet en stor aktiepost i EMC og har ytret ønsker om at splitte det op for at få større udbytte af sine aktier.

Ønsket om opsplitningen af selskabet kan måske få ben at gå på, eftersom it-giganter som Cisco, Oracle og Dell kigger sultent på dele af EMC med henblik på overtagelse oven på HP's mislykkede frierier.

Alene datterselskabet VMware, som EMC ejer 80 procent af, forventes at være omkring 230 milliarder kroner værd.

Om verdens største storage-selskab så er hugget op til salg, eller om it-giganterne får held med at købe dele af EMC, det vil vi nok være klogere på inden februar 2015, hvor Joe Tucci stopper som EMC-direktør.

Læs også:
Storage-selskab sluger flash-firma for seks milliarder

Kendt it-firma: Du får fem millioner kroner, hvis du får problemer med vores nye flash-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.