Artikel top billede

Rygterne ulmer: Er verdens største storageselskab ved at blive solgt?

Verdens største storageselskab EMC er tilsyneladende ved at blive solgt i mindre bidder, efter en HP-fusion i gigantklassen er røget på gulvet.

Snakken er gået, og har rygterne har været sejlivede i lang tid.

Ja, faktisk i et års tid har it-selskabet HP og storage-giganten EMC været i forhandlinger om en mulig fusion mellem de to selskaber, der tilsammen har en markedsværdi på omkring 750 milliarder kroner.

Det beløb svarer til knap 20 Nokia-opkøb

I følge The Wall Streets kilde skulle HP-bossen Meg Whitman have været det nye selskabs administrerende direktør, mens EMC-chefen Joe Tucci ville blive bestyrelsesformand.

Tilsyneladende har hverken EMC eller HP slået til i fusionssnakken på grund af økonomiske uenigheder, og nu melder andre it-giganter sig på banen som mulige opkøbere af dele af EMC-forretningen.

Det skriver The Wall Street Journal.

It-giganter er på lur

Baggrunden for, at EMC eller dele heraf skal sælges, er at selskabets direktør siden 2001, Joe Tucci, har annonceret sin tilbagetrækning i starten af 2015 uden at have udpeget en efterfølger.

Samtidig har investeringsforeningen Elliott Management nappet en stor aktiepost i EMC og har ytret ønsker om at splitte det op for at få større udbytte af sine aktier.

Ønsket om opsplitningen af selskabet kan måske få ben at gå på, eftersom it-giganter som Cisco, Oracle og Dell kigger sultent på dele af EMC med henblik på overtagelse oven på HP's mislykkede frierier.

Alene datterselskabet VMware, som EMC ejer 80 procent af, forventes at være omkring 230 milliarder kroner værd.

Om verdens største storage-selskab så er hugget op til salg, eller om it-giganterne får held med at købe dele af EMC, det vil vi nok være klogere på inden februar 2015, hvor Joe Tucci stopper som EMC-direktør.

Storage-selskab sluger flash-firma for seks milliarder


Kendt it-firma: Du får fem millioner kroner, hvis du får problemer med vores nye flash-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere