Artikel top billede

Rygterne ulmer: Er verdens største storageselskab ved at blive solgt?

Verdens største storageselskab EMC er tilsyneladende ved at blive solgt i mindre bidder, efter en HP-fusion i gigantklassen er røget på gulvet.

Snakken er gået, og har rygterne har været sejlivede i lang tid.

Ja, faktisk i et års tid har it-selskabet HP og storage-giganten EMC været i forhandlinger om en mulig fusion mellem de to selskaber, der tilsammen har en markedsværdi på omkring 750 milliarder kroner.

Det beløb svarer til knap 20 Nokia-opkøb

I følge The Wall Streets kilde skulle HP-bossen Meg Whitman have været det nye selskabs administrerende direktør, mens EMC-chefen Joe Tucci ville blive bestyrelsesformand.

Tilsyneladende har hverken EMC eller HP slået til i fusionssnakken på grund af økonomiske uenigheder, og nu melder andre it-giganter sig på banen som mulige opkøbere af dele af EMC-forretningen.

Det skriver The Wall Street Journal.

It-giganter er på lur

Baggrunden for, at EMC eller dele heraf skal sælges, er at selskabets direktør siden 2001, Joe Tucci, har annonceret sin tilbagetrækning i starten af 2015 uden at have udpeget en efterfølger.

Samtidig har investeringsforeningen Elliott Management nappet en stor aktiepost i EMC og har ytret ønsker om at splitte det op for at få større udbytte af sine aktier.

Ønsket om opsplitningen af selskabet kan måske få ben at gå på, eftersom it-giganter som Cisco, Oracle og Dell kigger sultent på dele af EMC med henblik på overtagelse oven på HP's mislykkede frierier.

Alene datterselskabet VMware, som EMC ejer 80 procent af, forventes at være omkring 230 milliarder kroner værd.

Om verdens største storage-selskab så er hugget op til salg, eller om it-giganterne får held med at købe dele af EMC, det vil vi nok være klogere på inden februar 2015, hvor Joe Tucci stopper som EMC-direktør.

Storage-selskab sluger flash-firma for seks milliarder


Kendt it-firma: Du får fem millioner kroner, hvis du får problemer med vores nye flash-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere