Artikel top billede

Rygterne ulmer: Er verdens største storageselskab ved at blive solgt?

Verdens største storageselskab EMC er tilsyneladende ved at blive solgt i mindre bidder, efter en HP-fusion i gigantklassen er røget på gulvet.

Snakken er gået, og har rygterne har været sejlivede i lang tid.

Ja, faktisk i et års tid har it-selskabet HP og storage-giganten EMC været i forhandlinger om en mulig fusion mellem de to selskaber, der tilsammen har en markedsværdi på omkring 750 milliarder kroner.

Det beløb svarer til knap 20 Nokia-opkøb

I følge The Wall Streets kilde skulle HP-bossen Meg Whitman have været det nye selskabs administrerende direktør, mens EMC-chefen Joe Tucci ville blive bestyrelsesformand.

Tilsyneladende har hverken EMC eller HP slået til i fusionssnakken på grund af økonomiske uenigheder, og nu melder andre it-giganter sig på banen som mulige opkøbere af dele af EMC-forretningen.

Det skriver The Wall Street Journal.

It-giganter er på lur

Baggrunden for, at EMC eller dele heraf skal sælges, er at selskabets direktør siden 2001, Joe Tucci, har annonceret sin tilbagetrækning i starten af 2015 uden at have udpeget en efterfølger.

Samtidig har investeringsforeningen Elliott Management nappet en stor aktiepost i EMC og har ytret ønsker om at splitte det op for at få større udbytte af sine aktier.

Ønsket om opsplitningen af selskabet kan måske få ben at gå på, eftersom it-giganter som Cisco, Oracle og Dell kigger sultent på dele af EMC med henblik på overtagelse oven på HP's mislykkede frierier.

Alene datterselskabet VMware, som EMC ejer 80 procent af, forventes at være omkring 230 milliarder kroner værd.

Om verdens største storage-selskab så er hugget op til salg, eller om it-giganterne får held med at købe dele af EMC, det vil vi nok være klogere på inden februar 2015, hvor Joe Tucci stopper som EMC-direktør.

Storage-selskab sluger flash-firma for seks milliarder


Kendt it-firma: Du får fem millioner kroner, hvis du får problemer med vores nye flash-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere