Artikel top billede

Digitaliseringsstyrelsen: Lad være med at bruge gamle udgaver af Internet Explorer

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer danskerne til at droppe bestemt version af Internet Explorer, som er for usikker til NemID.

Med NemID-løsningens overgang fra afviklingen i en Java-applet til en JavaScript-klient går det ikke længere at bruge Internet Explorer 8.

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer danskerne til at droppe Microsofts webbrowser version 8 fra 2009, da den ikke afvikler JavaScript på tilfredsstillende vis.

"Det skyldes, at Internet Explorer 8 genererer en række fejl, når brugerne forsøger at logge ind med den nye NemID-klient," skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

Styrelsen nævner også, at der er af sikkerhedsmæssige årsager er mange er flere grunde til at droppe den fem år gamle browser. Et af argumenterne er, at Microsoft stopper sine sikkerhedsopdateringer til Internet Explorer 8 om et lille halvandet år - den 12. januar 2016.

Ingen Internet Explorer 8-support

Med opfordringen om at droppe Internet Explorer 8 skriver Digitaliseringsstyrelsen samtidig, at browseren ikke længere vil blive understøttet i NemID-regi.

Det betyder, at der ikke er nogen hjælp at hente, hvis en Internet Explorer 8-brugere har problemer med at logge på med sit NemID, mens leverandøren Nets heller ikke længere tester løsninger op mod Internet Explorer 8.

I dag er det da også kun tre procent af danskerne, der benytter Internet Explorer 8 i forbindelse med login på Borger.dk. I hele tal svarer det til godt 40.000 danskere, der månedligt stadig benytter den noget bedagede browser i forbindelse med Borger.dk-login.

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer samtidig borgerne til at kigge på nyere versioner af Internet Explorer eller benytte nyere Chrome- eller Firefox-browsere.

Læs også:
Alarm: It-kriminelle får udleveret NemID-nøgler på stribe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere