Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Digitaliseringsstyrelsen: Lad være med at bruge gamle udgaver af Internet Explorer

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer danskerne til at droppe bestemt version af Internet Explorer, som er for usikker til NemID.

Med NemID-løsningens overgang fra afviklingen i en Java-applet til en JavaScript-klient går det ikke længere at bruge Internet Explorer 8.

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer danskerne til at droppe Microsofts webbrowser version 8 fra 2009, da den ikke afvikler JavaScript på tilfredsstillende vis.

"Det skyldes, at Internet Explorer 8 genererer en række fejl, når brugerne forsøger at logge ind med den nye NemID-klient," skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

Styrelsen nævner også, at der er af sikkerhedsmæssige årsager er mange er flere grunde til at droppe den fem år gamle browser. Et af argumenterne er, at Microsoft stopper sine sikkerhedsopdateringer til Internet Explorer 8 om et lille halvandet år - den 12. januar 2016.

Ingen Internet Explorer 8-support

Med opfordringen om at droppe Internet Explorer 8 skriver Digitaliseringsstyrelsen samtidig, at browseren ikke længere vil blive understøttet i NemID-regi.

Det betyder, at der ikke er nogen hjælp at hente, hvis en Internet Explorer 8-brugere har problemer med at logge på med sit NemID, mens leverandøren Nets heller ikke længere tester løsninger op mod Internet Explorer 8.

I dag er det da også kun tre procent af danskerne, der benytter Internet Explorer 8 i forbindelse med login på Borger.dk. I hele tal svarer det til godt 40.000 danskere, der månedligt stadig benytter den noget bedagede browser i forbindelse med Borger.dk-login.

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer samtidig borgerne til at kigge på nyere versioner af Internet Explorer eller benytte nyere Chrome- eller Firefox-browsere.

Læs også:
Alarm: It-kriminelle får udleveret NemID-nøgler på stribe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.