Apple står til gevaldigt skattesmæk på flere milliarder kroner

EU er på trapperne med en omfattende undersøgelse af Apples irske skatteforhold. En større bøde i milliardklassen til Apple kan blive resultatet af to årtiers eventuelt manglende skattebetalinger.

It-selskabet Apple står anklaget for ulovlige skatteaftaler med den irske regering igennem længere tid, hvilket kan udløse en gigantbøde på 'flere milliarder euros'.

Milliardbøden kan blive en realitet, når EU i denne uge åbner for undersøgelserne af, hvordan multinationale selskaber som Apple, Fiat og Starbucks har lukreret på lyssky skatteaftaler med forskellige europæiske stater som Holland, Irland og Luxembourg.

Indtil videre har EU's hold fundet, at Apple igennem mere end to årtier har modtaget ulovlig statsstøtte i Irland i form af en aftale, hvor Apple betaler under to procent i selskabsskat på den grønne ø, hvor Apple har holdt til siden 1980.

Det skriver Financial Times.

Apple: Vi er uskyldige
Apple selv hævder, at der ikke er noget at komme efter.

"Der har aldrig været nogen specielaftaler, der har aldrig været noget, der minder om statsstøtte," udtaler Apples finansdirektør Luca Maestri til Financial Times.

Han kalder undersøgelsen 'ganske uheldig' og understreger, at Apple har en meget ansvarlig, gennemsigtig og fornuftig tilgang til at komme til bunds i undersøgelserne.

"Vi ved, at vi ikke har gjort noget ulovligt, og vi er meget sikre på, at undersøgelsen også vil vise, at der ikke på noget tidspunkt var nogen særbehandling af os," siger Luca Maestri til finansavisen.

Har sparet kassen på skat
Anklagerne fra EU går ellers på, at Apple med sin aftale om betaling af lav skat fik en positiv særbehandling af den irske regering, som en del af en aftale om at betale lav skat mod at tiltrække arbejdskraft til Irland.

Den irske regering har responderet til EU's skattehåndlangere ved at fastholde, at der ikke er noget at komme efter.

Tidligere har den irske regering set på muligheden for at lukke skattehuller, hvor en virksomhed overfører penge fra irske firmaer til 'statsløse' selskaber, der ikke kan beskattes.

Det menes, at Apple har sparet omkring 240 milliarder kroner - en kvart billion kroner - med det lille trick.

I denne omgang vil EU-anklagerne om Apples eventuelle skattefiduser formentlig blive offentliggjorte i løbet af i dag mandag, hvorefter Apple har 30 dage til at reagere.

Læs også:
Så meget scorer Apple på smart penge-fidus

Derfor kan it-giganternes skatteparadis synke i grus


Google risikerer bøde på 35 milliarder for unfair søgeresultater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.