Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apple står til gevaldigt skattesmæk på flere milliarder kroner

EU er på trapperne med en omfattende undersøgelse af Apples irske skatteforhold. En større bøde i milliardklassen til Apple kan blive resultatet af to årtiers eventuelt manglende skattebetalinger.

It-selskabet Apple står anklaget for ulovlige skatteaftaler med den irske regering igennem længere tid, hvilket kan udløse en gigantbøde på 'flere milliarder euros'.

Milliardbøden kan blive en realitet, når EU i denne uge åbner for undersøgelserne af, hvordan multinationale selskaber som Apple, Fiat og Starbucks har lukreret på lyssky skatteaftaler med forskellige europæiske stater som Holland, Irland og Luxembourg.

Indtil videre har EU's hold fundet, at Apple igennem mere end to årtier har modtaget ulovlig statsstøtte i Irland i form af en aftale, hvor Apple betaler under to procent i selskabsskat på den grønne ø, hvor Apple har holdt til siden 1980.

Det skriver Financial Times.

Apple: Vi er uskyldige
Apple selv hævder, at der ikke er noget at komme efter.

"Der har aldrig været nogen specielaftaler, der har aldrig været noget, der minder om statsstøtte," udtaler Apples finansdirektør Luca Maestri til Financial Times.

Han kalder undersøgelsen 'ganske uheldig' og understreger, at Apple har en meget ansvarlig, gennemsigtig og fornuftig tilgang til at komme til bunds i undersøgelserne.

"Vi ved, at vi ikke har gjort noget ulovligt, og vi er meget sikre på, at undersøgelsen også vil vise, at der ikke på noget tidspunkt var nogen særbehandling af os," siger Luca Maestri til finansavisen.

Har sparet kassen på skat

Anklagerne fra EU går ellers på, at Apple med sin aftale om betaling af lav skat fik en positiv særbehandling af den irske regering, som en del af en aftale om at betale lav skat mod at tiltrække arbejdskraft til Irland.

Den irske regering har responderet til EU's skattehåndlangere ved at fastholde, at der ikke er noget at komme efter.

Tidligere har den irske regering set på muligheden for at lukke skattehuller, hvor en virksomhed overfører penge fra irske firmaer til 'statsløse' selskaber, der ikke kan beskattes.

Det menes, at Apple har sparet omkring 240 milliarder kroner - en kvart billion kroner - med det lille trick.

I denne omgang vil EU-anklagerne om Apples eventuelle skattefiduser formentlig blive offentliggjorte i løbet af i dag mandag, hvorefter Apple har 30 dage til at reagere.

Læs også:
Så meget scorer Apple på smart penge-fidus

Derfor kan it-giganternes skatteparadis synke i grus

Google risikerer bøde på 35 milliarder for unfair søgeresultater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.