Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Apple står til gevaldigt skattesmæk på flere milliarder kroner

EU er på trapperne med en omfattende undersøgelse af Apples irske skatteforhold. En større bøde i milliardklassen til Apple kan blive resultatet af to årtiers eventuelt manglende skattebetalinger.

It-selskabet Apple står anklaget for ulovlige skatteaftaler med den irske regering igennem længere tid, hvilket kan udløse en gigantbøde på 'flere milliarder euros'.

Milliardbøden kan blive en realitet, når EU i denne uge åbner for undersøgelserne af, hvordan multinationale selskaber som Apple, Fiat og Starbucks har lukreret på lyssky skatteaftaler med forskellige europæiske stater som Holland, Irland og Luxembourg.

Indtil videre har EU's hold fundet, at Apple igennem mere end to årtier har modtaget ulovlig statsstøtte i Irland i form af en aftale, hvor Apple betaler under to procent i selskabsskat på den grønne ø, hvor Apple har holdt til siden 1980.

Det skriver Financial Times.

Apple: Vi er uskyldige
Apple selv hævder, at der ikke er noget at komme efter.

"Der har aldrig været nogen specielaftaler, der har aldrig været noget, der minder om statsstøtte," udtaler Apples finansdirektør Luca Maestri til Financial Times.

Han kalder undersøgelsen 'ganske uheldig' og understreger, at Apple har en meget ansvarlig, gennemsigtig og fornuftig tilgang til at komme til bunds i undersøgelserne.

"Vi ved, at vi ikke har gjort noget ulovligt, og vi er meget sikre på, at undersøgelsen også vil vise, at der ikke på noget tidspunkt var nogen særbehandling af os," siger Luca Maestri til finansavisen.

Har sparet kassen på skat

Anklagerne fra EU går ellers på, at Apple med sin aftale om betaling af lav skat fik en positiv særbehandling af den irske regering, som en del af en aftale om at betale lav skat mod at tiltrække arbejdskraft til Irland.

Den irske regering har responderet til EU's skattehåndlangere ved at fastholde, at der ikke er noget at komme efter.

Tidligere har den irske regering set på muligheden for at lukke skattehuller, hvor en virksomhed overfører penge fra irske firmaer til 'statsløse' selskaber, der ikke kan beskattes.

Det menes, at Apple har sparet omkring 240 milliarder kroner - en kvart billion kroner - med det lille trick.

I denne omgang vil EU-anklagerne om Apples eventuelle skattefiduser formentlig blive offentliggjorte i løbet af i dag mandag, hvorefter Apple har 30 dage til at reagere.

Læs også:
Så meget scorer Apple på smart penge-fidus

Derfor kan it-giganternes skatteparadis synke i grus

Google risikerer bøde på 35 milliarder for unfair søgeresultater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere