Artikel top billede

Millionerne fosser ud af TDC sammen med fastnetkunderne

TDC forsøger efter bedste evne at minimere tabet på fastnetforretningen, efterhånden som kunderne falder fra.

"Fastnettelefoniforretningen er meget lønsom, og TDC vil derfor kæmpe for at holde liv i forretningsområdet så længe som muligt."

Sådan skriver Sydbanks Morten Imsgard i en ny analyse af TDC's fastnetforretning.

"Sidste private fastnetkunde vil forlade skuden i 2020, hvis ikke TDC får bremset de seneste års negative udvikling i kundebasen."

Sydbank skriver, at TDC står til at miste i omegnen af 400 millioner kroner i årlig bruttoindtjening, efterhånden som fastnetkunderne forsvinder.

"I 2013 mistede TDC 322 mio. kr. i bruttoindtjening fra sin fastnettelefoniforretning. Vi forventer ikke, at de kommende år vil blive meget bedre." 

Skal finde besparelser

Fordi det er stort set umuligt at hindre, at fastnetkunderne falder fra, er TDC nødt til at finde besparelser og sikre nye indtjeningskilder. 

"Det tvinger TDC til at jagte flere omkostningsbesparelser i en forretning, hvor de lavthængende frugter i form af effektiviseringsmuligheder allerede er høstet."

Ifølge Sydbanks beregninger skal TDC formå at sænke omkostningerne med fem til seks procent per år, hvis selskabet skal opveje den faldende indtjening i fastnetforretningen.

En ny rapport fra Erhvervsstyrelsen, som Computerworld skrev om i sidste uge, viser, at den danske telebranches omsætning på fastnettelefoni faldt med 12 procent fra 2012 til 2013 til samlet set lidt mere end 3,8 milliarder kroner.

Det skal holdes op imod, at der der inden for ren mobiltelefoni (ekskl. mobilt bredbånd) omsættes for mere end 12 milliarder kroner.

Det er ikke kun TDC's fastnetforretning, der er under pres.

I det seneste kvartalsregnskab måtte selskabet blandt andet meddele:

"På mobilområdet ser vi fortsat en langt fra tilfredsstillende udvikling i nettoafgangen af privatkunder (39.000 i andet kvartal)."

Fra andet kvartal 2013 til andet kvartal 2014 faldt TDC's omsætning med 5,5 procent.

Omsætningen i andet kvartal lød på lige knap 5,7 milliarder kroner, mens indtjeningen (total comprehensive income) lød på 820 millioner kroner.

Samtidig havde TDC dog klaret besparelser på driftsomkostninger på 5,8 procent, hvilket sammen med blandt andet en ny aftale med Apple om, at TDC skal sælge iPads, fik selskabet til at fastholde forventingerne til 2014 samlet set.

Læs også:

Den danske telebranche bløder: Markant dyk i omsætning og beskæftigelse

TDC hårdt presset: Sådan rammer pris-krigen telegiganten

Her er krisen i den danske telebranche: Derfor vil den ramme dig

Carsten Dilling: Her har vi kernen i fremtidens TDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere