Millionerne fosser ud af TDC sammen med fastnetkunderne

TDC forsøger efter bedste evne at minimere tabet på fastnetforretningen, efterhånden som kunderne falder fra.

"Fastnettelefoniforretningen er meget lønsom, og TDC vil derfor kæmpe for at holde liv i forretningsområdet så længe som muligt."

Sådan skriver Sydbanks Morten Imsgard i en ny analyse af TDC's fastnetforretning.

"Sidste private fastnetkunde vil forlade skuden i 2020, hvis ikke TDC får bremset de seneste års negative udvikling i kundebasen."

Sydbank skriver, at TDC står til at miste i omegnen af 400 millioner kroner i årlig bruttoindtjening, efterhånden som fastnetkunderne forsvinder.

"I 2013 mistede TDC 322 mio. kr. i bruttoindtjening fra sin fastnettelefoniforretning. Vi forventer ikke, at de kommende år vil blive meget bedre." 

Skal finde besparelser
Fordi det er stort set umuligt at hindre, at fastnetkunderne falder fra, er TDC nødt til at finde besparelser og sikre nye indtjeningskilder. 

"Det tvinger TDC til at jagte flere omkostningsbesparelser i en forretning, hvor de lavthængende frugter i form af effektiviseringsmuligheder allerede er høstet."

Ifølge Sydbanks beregninger skal TDC formå at sænke omkostningerne med fem til seks procent per år, hvis selskabet skal opveje den faldende indtjening i fastnetforretningen. En ny rapport fra Erhvervsstyrelsen, som Computerworld skrev om i sidste uge, viser, at den danske telebranches omsætning på fastnettelefoni faldt med 12 procent fra 2012 til 2013 til samlet set lidt mere end 3,8 milliarder kroner.

Det skal holdes op imod, at der der inden for ren mobiltelefoni (ekskl. mobilt bredbånd) omsættes for mere end 12 milliarder kroner. Det er ikke kun TDC's fastnetforretning, der er under pres.

I det seneste kvartalsregnskab måtte selskabet blandt andet meddele:

"På mobilområdet ser vi fortsat en langt fra tilfredsstillende udvikling i nettoafgangen af privatkunder (39.000 i andet kvartal)."

Fra andet kvartal 2013 til andet kvartal 2014 faldt TDC's omsætning med 5,5 procent.

Omsætningen i andet kvartal lød på lige knap 5,7 milliarder kroner, mens indtjeningen (total comprehensive income) lød på 820 millioner kroner.

Samtidig havde TDC dog klaret besparelser på driftsomkostninger på 5,8 procent, hvilket sammen med blandt andet en ny aftale med Apple om, at TDC skal sælge iPads, fik selskabet til at fastholde forventingerne til 2014 samlet set.Læs også:

Den danske telebranche bløder: Markant dyk i omsætning og beskæftigelse

TDC hårdt presset: Sådan rammer pris-krigen telegiganten

Her er krisen i den danske telebranche: Derfor vil den ramme dig

Carsten Dilling: Her har vi kernen i fremtidens TDC

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Energistyrelsen slår fast efter flere års ballade: Sådan bør kommuner og staten udregne prisen for udlejning af arealer til telemaster
Efter flere år med meget svingende priser vil Energistyrelsen med ny vejledning have ensartet de priser, som kommuner og staten tager for at udleje arealer til teleselskabernes mobilmaster. Styrelsen peger på tre forskellige beregningsmetoder, som alle kan anvende. Se den nye vejledning med tre forslag til beregning her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.