Artikel top billede

Efter års kæmpe-underskud: Pludselig tjener CSC Danmark igen penge

CSC Danmark kommer for første gang i mange år ud med et overskud i årsregnskabet. Se her, hvordan selskabet klarer sig.

CSC Danmark har haft nogle hårde år, hvor fyringsrunder og store arbejdskonflikter har været en del af dagligdagen, men i det netop offentliggjorte årsregnskab fremgår det, at virksomheden nu er begyndt at tjene penge igen.

CSC Danmark A/S fik et resultat efter skat i regnskabsåret 2013/14 på 442 millioner kroner.

De seneste fire år er ellers alle endt med underskud for CSC, der samlet set i perioden 2009 til 2013 tabte mere end 1,7 milliarder kroner.

Overskuddet i det nye regnskab er realiseret, selvom selskabets omsætning er faldet i perioden til godt 1,6 milliarder kroner.

Ledelsen i CSC Danmark betegner årets resultat som tilfredsstillende.

Det bemærkes dog også, at CSC Danmark i årsregnskabet har inddraget et "defferred tax asset" på 198,7 millioner kroner - det vil sige underskud fra tidligere år.

"Ledelsens forventninger til året blev opnået ved hjælp at udførelsen af den planlagte omstrukturerings-aktivitet, implementering af CSC's nye og globale drifts-model og endelig ved hjælp af at indgå kontrakter med nuværende og nye kunder," står der i regnskabet fra CSC Danmark.

Sådan ser CSC på fremtiden i Danmark

Mens regnskabsåret 2013/14 altså blev ganske fornuftigt for CSC Danmark, skal det holdes op imod de tab selskabet har haft i de senere år i Danmark - og man skal samtidig huske på, at konkurrencen på markedet er intensiveret over de senere år, så det er bestemt ikke blevet lettere at opnå vækst på det danske it-marked fremadrettet.

CSC Danmark skriver selv om fremtidsudsigterne i Danmark:

"I regnskabsåret 2014/15 forventer ledelsen, at omsætningen vil være på niveau med regnskabsåret 2013/14 som et resultat af vundne kontrakter med nye og eksisterende kunder til at gøre det op for forretnings-tabet særligt på det danske marked."

CSC Danmark A/S, der også står bag selskaberne CSC Datalab, CSC Scandihealth, CSC Airline Solutions Denmark, CSC Sverige og CSC Norge, skriver videre: 

"Den primære drivkraft for vækst i den nordiske forretning er lanceringen af nye og standardiserede næste generations it-løsninger inden for slutbruger-services, cloud services, cyber sikkerhed, mobile løsninger, big data & analytics services og modernisering og transformering af applikationer," forklarer CSC.

Samtidig forventer selskabet, at indtjeningen vil blive forbedret yderligere i det kommende år, fordi effekterne af omstruktureringerne nu for alvor begynder at slå igennem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere