Artikel top billede

Danske topledere klar til nye it-investeringer: Her er planerne

CIO'erne er sammen med de øvrige topledere i virksomhederne klar til nye it-investeringer i det kommende år. Her er et indblik i investerings-planerne.

It-investeringerne vil vokse i det kommende år.

Det viser en ny undersøgelse blandt nordiske topledere, som IDC har foretaget i samarbejde med Huawei og SAP.

39 procent af respondenterne svarer i undersøgelsen, at de i 2015 vil øge it-investeringerne betydeligt eller i nogen grad.

42 procent svarer, at de venter, at de i 2015 vil have nogenlunde det samme investeringsniveau som i 2014.

Der er dermed trods alt udsigt til fornuftige vækstmuligheder for de it-virksomheder, der står på spring til at levere løsninger og ydelser til private og offentlige virksomheder i Norden.

Her skal pengene bruges

IDC-undersøgelsen peger også på, at selve holdningen til it og it-organisationerne i virksomhederne bevæger sig i den rigtige retning.

"36 procent af organisationerne mener, at it er en vigtig kilde til konkurrencefordele, og det viser helt klart, at it's strategiske rolle rykker sig fremad."

Analysefirmaet har bedt forretningslederne i undersøgelsen svare på, hvilke prioriteringer de har på it-fronten i 2015.

De vigtigste opgaver bliver at forbedre produktiviteten og effektiviteten, ligesom forretningsprocesserne skal optimeres, og omsætningen skal øges.

Spørger man it-lederne, lyder svaret, at det vigtigste i 2015 bliver at "udvikle løsninger, der forbedrer eksisterende forretningsprocesser."

Samtidig er omkostningsreduktioner stadig en af de absolut vigtigste prioriteringer - og det er faktisk placeret højere på listen i år end tidligere, lyder det fra IDC.

"Fokus på omkostningerne vil fortsat udfordre it-afdelingerne, når forretningsenhederne går til cloud- og serviceudbydere for at få leveret it som en service og dermed omgår de traditionelle budget-processer," udtaler Jason Andersson, der er head of research hos IDC, i en pressemeddelse.

Leverandørerne sukker efter vækst

Hvis forudsigelserne fra IDC viser sig at holde stik, vil de øgede it-investeringer i Norden falde på et tørt sted.

Computerworlds store Top 100-undesøgelse, der er baseret på regnskaberne fra 181 danske it- og televirksomheder, viser, at virksomhederne generelt kæmper med fald i omsætningen, ringere resultater og færre ansatte. 
Sammenholder man regnskaberne fra 2012 med 2013-regnskaberne, er der en række indikationer på, at selskaberne som helhed har et alvorligt problem.

Den samlede omsætning for de 181 selskaber er faldet med mere end en milliard kroner til 113 milliarder i 2013-regnskaberne.

De samlede resultater før skat faldt fra 8,1 milliarder kroner i 2012-regnskaberne til 7,4 milliarder kroner i 2013.

Selv antallet af ansatte i de 181 selskaber faldt med mere end 800 til i alt 44.266 personer i de seneste årsregnskaber.

Et andet analysefirma, Gartner, var for nylig ude med en liste over de teknologier, der i 2015 for alvor vil kunne give din virksomhed konkurrence-fordele, hvis du investerer i dem. Se listen her

Læs også:

Hård kamp for vækst: Her er virkeligheden for danske it- og televirksomheder

Gartner: Her er de vigtigste teknologier i 2015

Cheferne skifter mening: Vil ikke længere spare på it

It-chefer kæmper med fortiden: Anses stadig mest som drifts-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere