Danske topledere klar til nye it-investeringer: Her er planerne

CIO'erne er sammen med de øvrige topledere i virksomhederne klar til nye it-investeringer i det kommende år. Her er et indblik i investerings-planerne.

It-investeringerne vil vokse i det kommende år.

Det viser en ny undersøgelse blandt nordiske topledere, som IDC har foretaget i samarbejde med Huawei og SAP.

39 procent af respondenterne svarer i undersøgelsen, at de i 2015 vil øge it-investeringerne betydeligt eller i nogen grad.

42 procent svarer, at de venter, at de i 2015 vil have nogenlunde det samme investeringsniveau som i 2014.

Der er dermed trods alt udsigt til fornuftige vækstmuligheder for de it-virksomheder, der står på spring til at levere løsninger og ydelser til private og offentlige virksomheder i Norden.

Her skal pengene bruges
IDC-undersøgelsen peger også på, at selve holdningen til it og it-organisationerne i virksomhederne bevæger sig i den rigtige retning.

"36 procent af organisationerne mener, at it er en vigtig kilde til konkurrencefordele, og det viser helt klart, at it's strategiske rolle rykker sig fremad."

Analysefirmaet har bedt forretningslederne i undersøgelsen svare på, hvilke prioriteringer de har på it-fronten i 2015.

De vigtigste opgaver bliver at forbedre produktiviteten og effektiviteten, ligesom forretningsprocesserne skal optimeres, og omsætningen skal øges.

Spørger man it-lederne, lyder svaret, at det vigtigste i 2015 bliver at "udvikle løsninger, der forbedrer eksisterende forretningsprocesser."

Samtidig er omkostningsreduktioner stadig en af de absolut vigtigste prioriteringer - og det er faktisk placeret højere på listen i år end tidligere, lyder det fra IDC.

"Fokus på omkostningerne vil fortsat udfordre it-afdelingerne, når forretningsenhederne går til cloud- og serviceudbydere for at få leveret it som en service og dermed omgår de traditionelle budget-processer," udtaler Jason Andersson, der er head of research hos IDC, i en pressemeddelse.

Leverandørerne sukker efter vækst
Hvis forudsigelserne fra IDC viser sig at holde stik, vil de øgede it-investeringer i Norden falde på et tørt sted.

Computerworlds store Top 100-undesøgelse, der er baseret på regnskaberne fra 181 danske it- og televirksomheder, viser, at virksomhederne generelt kæmper med fald i omsætningen, ringere resultater og færre ansatte. 
Sammenholder man regnskaberne fra 2012 med 2013-regnskaberne, er der en række indikationer på, at selskaberne som helhed har et alvorligt problem.

Den samlede omsætning for de 181 selskaber er faldet med mere end en milliard kroner til 113 milliarder i 2013-regnskaberne.

De samlede resultater før skat faldt fra 8,1 milliarder kroner i 2012-regnskaberne til 7,4 milliarder kroner i 2013.

Selv antallet af ansatte i de 181 selskaber faldt med mere end 800 til i alt 44.266 personer i de seneste årsregnskaber.

Et andet analysefirma, Gartner, var for nylig ude med en liste over de teknologier, der i 2015 for alvor vil kunne give din virksomhed konkurrence-fordele, hvis du investerer i dem. Se listen her

Læs også:

Hård kamp for vækst: Her er virkeligheden for danske it- og televirksomheder

Gartner: Her er de vigtigste teknologier i 2015

Cheferne skifter mening: Vil ikke længere spare på it

It-chefer kæmper med fortiden: Anses stadig mest som drifts-folk

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.