Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft fyrer igen: Tusindvis opsagt i stor fyringsrunde

Microsoft har gennemført tredje runde af omfattende medarbejder-reduktion. Tusindvis af ansatte angiveligt fyret.

Microsoft har netop lagt det, der måske bliver sidste hånd på tredje runde af den største fyrings-runde i selskabets historie.

Dermed er fyrings-runden 'næsten' afsluttet, lyder det fra selskabet.

Microsoft meldte i sommer ud, at selskabet ville skære 18.000 stillinger - omkring 14 procent af den samlede medarbejderstab - væk, hvoraf lang størstedelen kunne henføres til selskabets opkøb af finske Nokia.

Det kan du læse mere om her: Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse.

Årsagen skal findes i den store transformation, som Microsofts nye topchef, Satya Nadella, er ved at trække selskabet igennem.

Du kan læse mere om baggrunden for fyringerne her: Otte store problemer i Microsoft.

Microsoft har imidlertid valgt ikke at skære alle stillingerne på én gang, men meddelte dengang, at selskabet i stedet ville fjerne de mange stillinger løbende indtil juni næste år, hvor selskabet afslutter sit regnskabsår.

Med afslutningen på den nuværende tredje større omgang afskedigelser, er Microsoft dog næsten i mål.

Det tyder på, at selskabet har valgt at fremskynde afslutningen på fyringsrunden.

"Microsoft har taget skridt til næsten at have gennemført reduktionen af 18.000 stillinger. Det er sket i dag [onsdag. red] og reduktionerne er spredt over mange forskellige forretnings-enheder og i mange forskellige lande," lyder det i en mail fra Microsoft til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Microsoft oplyser ikke nøjagtigt hvor mange stillinger, der endnu skal fjernes, før målet er endegyldigt nået.

I første runde fyrede Microsoft 13.000 ansatte. Dernæst blev 2.100 ansatte opsagt i september, hvilket du kan læse mere om her.

Det tyder altså på, at Microsoft kan have fyret omkring 2.900 ansatte onsdag.

Det fremgår af Microsofts stadig spritnye kvartalsregnskab, at netop fyringsrunderne koster selskabet dyrt.

Trods stærkt stigende omsætning falder indtjeningen nemlig, hvilket Microsoft oplyser skyldes engangs-omkostninger til netop den meget store fyringsrunde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere