Artikel top billede

It-bøvl bremser udbetalingen af oktober-lønnen for massevis af danskere

Det er langt fra alle, der har fået udbetalt månedens gage. Der er nemlig knas med it-systemerne. Nets aner ikke hvor mange, der er berørt.

For størstedelen af danskere er månedens højdepunkt nok lønningsdag.

Desværre må rigtig mange se langt efter lønchecken i dag.

Det er blandt andet kunderne i Nordea, der ikke har fået overført penge i nattens løb.

Læs Nets kommentar klokken 10:45: Nets efter manglende lønudbetalinger: En kompleks sag.

"Vores teknikere arbejder på at få det løst, men vi kan endnu ikke sige, hvornår lønnen bliver tilgængelig," siger Stephan Ghisler-Solvang, der er pressechef i Nordea, til DR Nyheder.

Ifølge flere Facebook-opdateringer har Danske Banks kunder angiveligt også problemer med at få pengene overført til de korrekte konti.

Nets kender ikke antallet

Det er som bekendt Nets, der skal holde styr på it-infrastrukturen, men her er man endnu ikke helt sikker på hvor mange danskere, der er blevet berørt af uheldet.

Problemet består ifølge en pressemedarbejder i Nets af en forsinkelse i de it-systemer, der skal sørge for, at transaktionerne bliver gennemført.

Knuderne på tråden skulle dog være løst.

"Problemet er løst, men det har givet forsinkelser i forhold til lønudbetalingen flere steder. Vi forventer, at tingene kører igen, så lønnen skulle være på vej," det fortæller Michael Juul Ruggard, der er pressemand i Nets, til DR Nyhederne.

Ifølge Nets er pengene altså på vej til din konto i løbet af dagen.

Læs også:
Tidligere KMD-boss skal sælge lønsystemer

Nets skal betale dummebøde for langvarigt nedbrud

Nets tavs efter mega-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere