Artikel top billede

Tidligere KMD-boss skal sælge lønsystemer

Tidligere topchef i KMD, Lars Monrad-Gylling, skal være bestyrelsesformand i det succesfulde jyske it-firma Proløn. Der er et krav om voldsom vækst.

Kapitalfonden Maj Invest har allieret sig med KMD's tidligere topchef, Lars Monrad-Gylling, i en overtagelse af det jyske it-firma Proløn A/S.

Maj Invest overtager ifølge dagbladet Børsen 75 procent af selskabets aktier.

Samtidig bliver Monrad-Gylling ifølge avisen indsat som bestyrelsesformand i selskabet med en personlig aktiepost på beskedne to procent.

Den nye hovedaktionær vil desuden skifte ud på direktørposten, hvor den nuværende CEO, Jens Møldrup Jensen, trækker sig. De resterende 23 procent af selskabets aktier kommer til at ligge hos Proløns stiftere.

Proløn har omkring 20 medarbejdere, og selskabet leverer it-systemer til administration og udbetaling af løn.

Når Lars Monrad-Gylling træder ind i bestyrelseslokalet har han en ambitiøs fem års-plan under armen, som stiller krav om, at Proløn skal levere en årlig vækst på ti procent.

Partner i Maj Invest, Niels Toft, erkender overfor Børsen, at det er en ambitiøs plan. Især i betragtning af at markedet for lønsystemer de seneste år har ligget fladt.

Men han tror på, at Lars Monrad-Gylling med sin baggrund som topchef i KMD er den rigtige mand til at føre planen ud i livet.

"Vi har brug for at få folk ind med specialviden indenfor dette område, og her er Lars Monrad-Gylling oplagt," siger Niels Toft til avisen.

Lars Monrad-Gylling er enig i, at vækstkravet er højt sat, men mener, at målet er realistisk. Men det kræver, at Proløn øger salget ved at få fat på kunder i industrier, hvor man ikke er repræsenteret i dag.

"Ja, 10 procent (vækst, red.) er ambitiøst, men det mener jeg godt kan lade sig gøre," siger Lars Monrad-Gylling til Børsen.

Skal vækstplanerne i Proløn realiseres kan selskabet blandt andet ende i konkurrence med Lars Monrad-Gyllings gamle arbejdsplads. Det kan du læse mere om her.

Proløn er stiftet i 2001. Selskabet er hjemmehørende i Randers, og det har siden starten haft solide resultater med et overskud før skat i 2013 på godt 22 millioner kroner.

Læs også:

Lars Monrad-Gylling: Derfor stopper jeg i KMD nu

Opkøbt jysk succesfirma vil satse på to it-kæmper




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere