Artikel top billede

Tidligere KMD-boss skal sælge lønsystemer

Tidligere topchef i KMD, Lars Monrad-Gylling, skal være bestyrelsesformand i det succesfulde jyske it-firma Proløn. Der er et krav om voldsom vækst.

Kapitalfonden Maj Invest har allieret sig med KMD's tidligere topchef, Lars Monrad-Gylling, i en overtagelse af det jyske it-firma Proløn A/S.

Maj Invest overtager ifølge dagbladet Børsen 75 procent af selskabets aktier.

Samtidig bliver Monrad-Gylling ifølge avisen indsat som bestyrelsesformand i selskabet med en personlig aktiepost på beskedne to procent.

Den nye hovedaktionær vil desuden skifte ud på direktørposten, hvor den nuværende CEO, Jens Møldrup Jensen, trækker sig. De resterende 23 procent af selskabets aktier kommer til at ligge hos Proløns stiftere.

Proløn har omkring 20 medarbejdere, og selskabet leverer it-systemer til administration og udbetaling af løn.

Når Lars Monrad-Gylling træder ind i bestyrelseslokalet har han en ambitiøs fem års-plan under armen, som stiller krav om, at Proløn skal levere en årlig vækst på ti procent.

Partner i Maj Invest, Niels Toft, erkender overfor Børsen, at det er en ambitiøs plan. Især i betragtning af at markedet for lønsystemer de seneste år har ligget fladt.

Men han tror på, at Lars Monrad-Gylling med sin baggrund som topchef i KMD er den rigtige mand til at føre planen ud i livet.

"Vi har brug for at få folk ind med specialviden indenfor dette område, og her er Lars Monrad-Gylling oplagt," siger Niels Toft til avisen.

Lars Monrad-Gylling er enig i, at vækstkravet er højt sat, men mener, at målet er realistisk. Men det kræver, at Proløn øger salget ved at få fat på kunder i industrier, hvor man ikke er repræsenteret i dag.

"Ja, 10 procent (vækst, red.) er ambitiøst, men det mener jeg godt kan lade sig gøre," siger Lars Monrad-Gylling til Børsen.

Skal vækstplanerne i Proløn realiseres kan selskabet blandt andet ende i konkurrence med Lars Monrad-Gyllings gamle arbejdsplads. Det kan du læse mere om her.

Proløn er stiftet i 2001. Selskabet er hjemmehørende i Randers, og det har siden starten haft solide resultater med et overskud før skat i 2013 på godt 22 millioner kroner.

Læs også:

Lars Monrad-Gylling: Derfor stopper jeg i KMD nu

Opkøbt jysk succesfirma vil satse på to it-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.