Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tidligere KMD-boss skal sælge lønsystemer

Tidligere topchef i KMD, Lars Monrad-Gylling, skal være bestyrelsesformand i det succesfulde jyske it-firma Proløn. Der er et krav om voldsom vækst.

Kapitalfonden Maj Invest har allieret sig med KMD's tidligere topchef, Lars Monrad-Gylling, i en overtagelse af det jyske it-firma Proløn A/S.

Maj Invest overtager ifølge dagbladet Børsen 75 procent af selskabets aktier.

Samtidig bliver Monrad-Gylling ifølge avisen indsat som bestyrelsesformand i selskabet med en personlig aktiepost på beskedne to procent.

Den nye hovedaktionær vil desuden skifte ud på direktørposten, hvor den nuværende CEO, Jens Møldrup Jensen, trækker sig. De resterende 23 procent af selskabets aktier kommer til at ligge hos Proløns stiftere.

Proløn har omkring 20 medarbejdere, og selskabet leverer it-systemer til administration og udbetaling af løn.

Når Lars Monrad-Gylling træder ind i bestyrelseslokalet har han en ambitiøs fem års-plan under armen, som stiller krav om, at Proløn skal levere en årlig vækst på ti procent.

Partner i Maj Invest, Niels Toft, erkender overfor Børsen, at det er en ambitiøs plan. Især i betragtning af at markedet for lønsystemer de seneste år har ligget fladt.

Men han tror på, at Lars Monrad-Gylling med sin baggrund som topchef i KMD er den rigtige mand til at føre planen ud i livet.

"Vi har brug for at få folk ind med specialviden indenfor dette område, og her er Lars Monrad-Gylling oplagt," siger Niels Toft til avisen.

Lars Monrad-Gylling er enig i, at vækstkravet er højt sat, men mener, at målet er realistisk. Men det kræver, at Proløn øger salget ved at få fat på kunder i industrier, hvor man ikke er repræsenteret i dag.

"Ja, 10 procent (vækst, red.) er ambitiøst, men det mener jeg godt kan lade sig gøre," siger Lars Monrad-Gylling til Børsen.

Skal vækstplanerne i Proløn realiseres kan selskabet blandt andet ende i konkurrence med Lars Monrad-Gyllings gamle arbejdsplads. Det kan du læse mere om her.

Proløn er stiftet i 2001. Selskabet er hjemmehørende i Randers, og det har siden starten haft solide resultater med et overskud før skat i 2013 på godt 22 millioner kroner.

Læs også:

Lars Monrad-Gylling: Derfor stopper jeg i KMD nu

Opkøbt jysk succesfirma vil satse på to it-kæmper




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere