Artikel top billede

Slet ikke slut med det store boom: Cloud-markedet vokser hastigt

Cloud computing er på få år vokset til et gigantisk forretningsområde. Nu peger IDC på, at væksten i dataskyerne for alvor eksploderer.

Siden begrebet 'cloud computing' begyndte at finde et fælles fodslag med blandt andet Amazons store cloud-satsning for små 10 år siden, er det gået stærkt med at sende data i skyerne.

Nye tal fra it-analysehuset IDC viser, at der i år bliver brugt godt 56 milliarder dollar svarende til 337 milliarder danske kroner i public cloud-services.

Det tal forventes at vokse til 127,5 milliarder dollar - 760 milliarder kroner - om fire år i 2018, hvilket svarer til en årlig vækst på 22,8 procent.

Det er en vækst, der er seks gange hurtigere end gennemsnittet for resten af it-markedet, bemærker IDC i sin rapport. Her bliver det også nævnt, at public clouds i 2018 vil stå for halvdelen af alle software-, server og storage-investeringer.

Går ind i 'innovationsfase'

I lighed med en virksomhed som VMware, der for nyligt beskrev flere forskellige stadier inden for cloud computing, peger IDC-analytikerne også på, at vi er på vej ind i en ny fase.

Det drejer sig om 'innovationsfasen', hvor virksomheder vil producere services ovenpå cloud-løsningerne, så cloud computing i stigende omfang vil ramme alle virksomheder og forbrugere på et eller andet niveau.

"I løbet af de næste fire til fem år, forventer IDC, at udviklingsmiljøet vil blive tredoblet til at kunne producere 10 gange så mange nye cloudbaserede løsninger i forhold til, hvad vi ser i dag. Mange af disse løsninger vil være mere strategisk funderede end traditionel it nogensinde har været," forklarer senior vicepræsident og chefanalytiker Frank Gens hos IDC.

"På samme tid vil der være en hidtil uset konkurrence og konsolidering hos de førende cloud-selskaber. Denne kombination af eksplosiv innovation og hård konkurrence vil være en afgørende periode for it-selskaberne," fortsætter han.

SaaS det helt store

I IDC's forudsigelse af de kommende år i skyerne er det fortsat software-as-a-service (SaaS), der er det klart dominerende forretningsområde med en cloud-investeringsandel på 70 procent.

30 procent er således fordelt på platform-as-a-service (PaaS) og Infrastructure-as-a-service (IaaS).

Denne SaaS-dominans forudsiger IDC vil fortsætte, da kundeefterspørgslen også fremover hovedsageligt vil ske på applikationsniveau.

Læs også:
Cloud computing står over for folkeligt gennembrud i Danmark

Her er de fire faser vi skal kæmpe os igennem før cloud bliver hver mands eje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere