Slet ikke slut med det store boom: Cloud-markedet vokser hastigt

Cloud computing er på få år vokset til et gigantisk forretningsområde. Nu peger IDC på, at væksten i dataskyerne for alvor eksploderer.

Siden begrebet 'cloud computing' begyndte at finde et fælles fodslag med blandt andet Amazons store cloud-satsning for små 10 år siden, er det gået stærkt med at sende data i skyerne.

Nye tal fra it-analysehuset IDC viser, at der i år bliver brugt godt 56 milliarder dollar svarende til 337 milliarder danske kroner i public cloud-services.

Det tal forventes at vokse til 127,5 milliarder dollar - 760 milliarder kroner - om fire år i 2018, hvilket svarer til en årlig vækst på 22,8 procent.

Det er en vækst, der er seks gange hurtigere end gennemsnittet for resten af it-markedet, bemærker IDC i sin rapport. Her bliver det også nævnt, at public clouds i 2018 vil stå for halvdelen af alle software-, server og storage-investeringer.

Går ind i 'innovationsfase'
I lighed med en virksomhed som VMware, der for nyligt beskrev flere forskellige stadier inden for cloud computing, peger IDC-analytikerne også på, at vi er på vej ind i en ny fase.

Det drejer sig om 'innovationsfasen', hvor virksomheder vil producere services ovenpå cloud-løsningerne, så cloud computing i stigende omfang vil ramme alle virksomheder og forbrugere på et eller andet niveau.

"I løbet af de næste fire til fem år, forventer IDC, at udviklingsmiljøet vil blive tredoblet til at kunne producere 10 gange så mange nye cloudbaserede løsninger i forhold til, hvad vi ser i dag. Mange af disse løsninger vil være mere strategisk funderede end traditionel it nogensinde har været," forklarer senior vicepræsident og chefanalytiker Frank Gens hos IDC.

"På samme tid vil der være en hidtil uset konkurrence og konsolidering hos de førende cloud-selskaber. Denne kombination af eksplosiv innovation og hård konkurrence vil være en afgørende periode for it-selskaberne," fortsætter han.

SaaS det helt store
I IDC's forudsigelse af de kommende år i skyerne er det fortsat software-as-a-service (SaaS), der er det klart dominerende forretningsområde med en cloud-investeringsandel på 70 procent.

30 procent er således fordelt på platform-as-a-service (PaaS) og Infrastructure-as-a-service (IaaS).

Denne SaaS-dominans forudsiger IDC vil fortsætte, da kundeefterspørgslen også fremover hovedsageligt vil ske på applikationsniveau.

Læs også:
Cloud computing står over for folkeligt gennembrud i Danmark

Her er de fire faser vi skal kæmpe os igennem før cloud bliver hver mands eje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.