Artikel top billede

Slet ikke slut med det store boom: Cloud-markedet vokser hastigt

Cloud computing er på få år vokset til et gigantisk forretningsområde. Nu peger IDC på, at væksten i dataskyerne for alvor eksploderer.

Siden begrebet 'cloud computing' begyndte at finde et fælles fodslag med blandt andet Amazons store cloud-satsning for små 10 år siden, er det gået stærkt med at sende data i skyerne.

Nye tal fra it-analysehuset IDC viser, at der i år bliver brugt godt 56 milliarder dollar svarende til 337 milliarder danske kroner i public cloud-services.

Det tal forventes at vokse til 127,5 milliarder dollar - 760 milliarder kroner - om fire år i 2018, hvilket svarer til en årlig vækst på 22,8 procent.

Det er en vækst, der er seks gange hurtigere end gennemsnittet for resten af it-markedet, bemærker IDC i sin rapport. Her bliver det også nævnt, at public clouds i 2018 vil stå for halvdelen af alle software-, server og storage-investeringer.

Går ind i 'innovationsfase'

I lighed med en virksomhed som VMware, der for nyligt beskrev flere forskellige stadier inden for cloud computing, peger IDC-analytikerne også på, at vi er på vej ind i en ny fase.

Det drejer sig om 'innovationsfasen', hvor virksomheder vil producere services ovenpå cloud-løsningerne, så cloud computing i stigende omfang vil ramme alle virksomheder og forbrugere på et eller andet niveau.

"I løbet af de næste fire til fem år, forventer IDC, at udviklingsmiljøet vil blive tredoblet til at kunne producere 10 gange så mange nye cloudbaserede løsninger i forhold til, hvad vi ser i dag. Mange af disse løsninger vil være mere strategisk funderede end traditionel it nogensinde har været," forklarer senior vicepræsident og chefanalytiker Frank Gens hos IDC.

"På samme tid vil der være en hidtil uset konkurrence og konsolidering hos de førende cloud-selskaber. Denne kombination af eksplosiv innovation og hård konkurrence vil være en afgørende periode for it-selskaberne," fortsætter han.

SaaS det helt store

I IDC's forudsigelse af de kommende år i skyerne er det fortsat software-as-a-service (SaaS), der er det klart dominerende forretningsområde med en cloud-investeringsandel på 70 procent.

30 procent er således fordelt på platform-as-a-service (PaaS) og Infrastructure-as-a-service (IaaS).

Denne SaaS-dominans forudsiger IDC vil fortsætte, da kundeefterspørgslen også fremover hovedsageligt vil ske på applikationsniveau.

Læs også:
Cloud computing står over for folkeligt gennembrud i Danmark

Her er de fire faser vi skal kæmpe os igennem før cloud bliver hver mands eje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere