Artikel top billede

Slet ikke slut med det store boom: Cloud-markedet vokser hastigt

Cloud computing er på få år vokset til et gigantisk forretningsområde. Nu peger IDC på, at væksten i dataskyerne for alvor eksploderer.

Siden begrebet 'cloud computing' begyndte at finde et fælles fodslag med blandt andet Amazons store cloud-satsning for små 10 år siden, er det gået stærkt med at sende data i skyerne.

Nye tal fra it-analysehuset IDC viser, at der i år bliver brugt godt 56 milliarder dollar svarende til 337 milliarder danske kroner i public cloud-services.

Det tal forventes at vokse til 127,5 milliarder dollar - 760 milliarder kroner - om fire år i 2018, hvilket svarer til en årlig vækst på 22,8 procent.

Det er en vækst, der er seks gange hurtigere end gennemsnittet for resten af it-markedet, bemærker IDC i sin rapport. Her bliver det også nævnt, at public clouds i 2018 vil stå for halvdelen af alle software-, server og storage-investeringer.

Går ind i 'innovationsfase'

I lighed med en virksomhed som VMware, der for nyligt beskrev flere forskellige stadier inden for cloud computing, peger IDC-analytikerne også på, at vi er på vej ind i en ny fase.

Det drejer sig om 'innovationsfasen', hvor virksomheder vil producere services ovenpå cloud-løsningerne, så cloud computing i stigende omfang vil ramme alle virksomheder og forbrugere på et eller andet niveau.

"I løbet af de næste fire til fem år, forventer IDC, at udviklingsmiljøet vil blive tredoblet til at kunne producere 10 gange så mange nye cloudbaserede løsninger i forhold til, hvad vi ser i dag. Mange af disse løsninger vil være mere strategisk funderede end traditionel it nogensinde har været," forklarer senior vicepræsident og chefanalytiker Frank Gens hos IDC.

"På samme tid vil der være en hidtil uset konkurrence og konsolidering hos de førende cloud-selskaber. Denne kombination af eksplosiv innovation og hård konkurrence vil være en afgørende periode for it-selskaberne," fortsætter han.

SaaS det helt store

I IDC's forudsigelse af de kommende år i skyerne er det fortsat software-as-a-service (SaaS), der er det klart dominerende forretningsområde med en cloud-investeringsandel på 70 procent.

30 procent er således fordelt på platform-as-a-service (PaaS) og Infrastructure-as-a-service (IaaS).

Denne SaaS-dominans forudsiger IDC vil fortsætte, da kundeefterspørgslen også fremover hovedsageligt vil ske på applikationsniveau.

Læs også:
Cloud computing står over for folkeligt gennembrud i Danmark

Her er de fire faser vi skal kæmpe os igennem før cloud bliver hver mands eje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere