Artikel top billede

Cloud computing står over for folkeligt gennembrud i Danmark

Knap halvdelen af danskerne benytter i dag cloud computing til privatforbrug. Selvom de færreste betaler for tjenesterne, bliver det alligevel vurderet, at der er tale om et folkeligt sky-gennembrud.

Omkring 2008 skyllede et nyt begreb ind over it-verdenen.

Cloud computing hed fænomenet, som siden har vokset sig større og stærkere hos den professionelle garde af danske it-brugere og virksomheder.

Men hvor mange danskere anvender egentlig cloud computing?

Det har Danmarks Statistik undersøgt i sin publikation 'It-anvendelse i befolkningen 2014'.

Her viser det sig, at 44 procent af online-danskere i alderen 16 til 74 år har gemt dokumenter på cloud-tjenester svarende til omkring 1,8 millioner danskere.

Ud af denne gruppe er det blot 19 procent svarende til knap 350.000, der betaler til cloud-tjenester som Dropbox og Amazon Cloud Drive, fremgår det af tallene hos Danmarks Statistik.

IDC: Folkeligt gennembrud
Computerworld har forelagt tallene for research manager Anders Elbak hos it-analysehuset IDC Nordic. 

"Jeg mener godt, at man kan tale om et folkeligt gennembrud for cloud computing," siger han.

Anders Elbak mener desuden, at andelen af betalende cloud-brugere er 'meget pænt', da de gratis services hele tiden udvider deres lagerplads til brugerne.

"Sammenligner man med streamingtjenester som Spotify og Netflix, ser man jo, at der er stor betalingsvillighed, forudsat at produkterne opfylder et reelt behov," forklarer han.  

Fordele og ulemper i skyen

Ikke overraskende er det den unge del af befolkningen, som oftest gør brug af internettets cloudtjenester.

To ud af tre mellem 16 og 34 år bruger cloudtjenester, mens det kun er hver femte i den ældre del af befolkningen, fremgår det af rapporten fra Danmarks Statistik.

De danske cloudbrugere fremhæver især tilgangen af filer fra forskellige enheder som den store gevinst ved clouds. Også beskyttelse mod tab af data og muligheder for at dele filer nævnes blandt de væsentligste årsager til at benytte sky-tjenester.

På den negative front fremhæver mere end hver tredje bruger, at hastigheden på tjenesterne er for langsom, at filformater på tværs af enheder ikke er kompatible, mens en tredjedel har haft tekniske serverproblemer i skyerne.

Cloudtjenesterne halter samtidig stadig langt bagefter e-mails, som 93 procent af den danske internetbefolkning ofte bruger.

65 procent benytter vedhæftede filer i mails som deres måde at dele filer på, mens det kun er 30 procent, der benytter clouds til at dele filerne med.

Læs også:
Vedhæftede filer eller ren cloud: Tør du bruge Microsofts nye mail-funktion?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere