Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Amerikansk valg igen præget af flere computer-problemer

Igen blev et amerikansk valg ramt af flere it-nedbrud. I flere stater måtte vælgerne forlade valgstederne uden at sætte kryds, mens valgmaskinerne andre steder placerede krydser på de forkerte kandidater.

Mens danske politikere langsomt gør sig klar til folketingsvalg senest til næste år, har de amerikanske vælgere i går været til midtvejsvalg om magtfordelingen i Kongressen og på flere guvernørposter.

Ligesom i den amerikanske delstat Florida ved 2000-præsidentvalget mellem George Bush og Al Gore var der også denne gang digitalt kaos i stemmeboksen.

Det var således ikke kun Demokraterne, som fik smæk ved valget, da flere it-systemer også blev knockoutet på valgdagen.

Stemte på forkerte kandidater

32 stemmemaskiner med 10 år på bagen i staten Virginia blev funktionsuduelige under valget, så flere krydser blev placeret på kandidater, som vælgerne ikke havde valgt, melder 13news.now.

Det vides endnu ikke, om stemmefejlene skyldtes skader under transporten til valgstederne, eller om AccuVote TSX Touch Screen-maskinerne blot var blevet gamle og aldrig burde være stillet op til valget.

I North Carolina var der også knas med maskineriet, da 10 valgsteder havde modtaget de forkerte USB-nøgler. Derfor blev valget flere steder i Cumberland County fra morgenstunden udskudt i to timer, inden man gik over til papirstemmesedler.

Flere vælgere havde på daværende tidspunkt allerede forladt valgstederne, fordi de skulle tilbage til arbejde, fortæller nyhedsmediet abc11.com. Et enkelt valgsted løb man efterfølgende tør for papirstemmesedler, hvilket betegnes som en menneskelig fejl ved manglende backup af backup-papiret.

Fejlramte USB-nøgler 
I staten Michigan i det nordøstlige USA havde de valgtilforordnede et sted svært ved at loade den korrekte liste med de tilladte vælgere ind i et computersystem fra USB-nøgler, hvilket også her forsinkede valget.

I lighed med vælgere i North Carolina var flere vælgere i Michigan smuttet uden at sætte deres kryds, da systemet var på plads kort tid efter, skriver mlive.com

En endnu ukendt computerfejl i staten Connecticut fik en dommer til at kræve, at valgstederne holdt åbent en time mere. I Indiana blev det rapporteret, at der var fejl med opstarten af it-systemerne på fem valgsteder, hvorefter valgstederne blev lukket, skriver Slashdot.org

De mange computerrelaterede fejl på valgdagen får it-mediet Ars Technica til at opfordre de ansvarlige politikere til at kigge mod Estland, hvor der er blevet afholdt elektroniske valg over internettet i snart et årti. 

Det estiske e-valg har Computerworld tidligere beskrevet, hvilket du kan læse mere om her.

Tidligere har der i Danmark været en heftig debat om, hvorvidt vi skal indføre elektroniske valg. Det kan du læse mere om her

Læs også: 
Sådan har Norge fået e-valg til at fungere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.