Amerikansk valg igen præget af flere computer-problemer

Igen blev et amerikansk valg ramt af flere it-nedbrud. I flere stater måtte vælgerne forlade valgstederne uden at sætte kryds, mens valgmaskinerne andre steder placerede krydser på de forkerte kandidater.

Mens danske politikere langsomt gør sig klar til folketingsvalg senest til næste år, har de amerikanske vælgere i går været til midtvejsvalg om magtfordelingen i Kongressen og på flere guvernørposter.

Ligesom i den amerikanske delstat Florida ved 2000-præsidentvalget mellem George Bush og Al Gore var der også denne gang digitalt kaos i stemmeboksen.

Det var således ikke kun Demokraterne, som fik smæk ved valget, da flere it-systemer også blev knockoutet på valgdagen.

Stemte på forkerte kandidater
32 stemmemaskiner med 10 år på bagen i staten Virginia blev funktionsuduelige under valget, så flere krydser blev placeret på kandidater, som vælgerne ikke havde valgt, melder 13news.now.

Det vides endnu ikke, om stemmefejlene skyldtes skader under transporten til valgstederne, eller om AccuVote TSX Touch Screen-maskinerne blot var blevet gamle og aldrig burde være stillet op til valget.

I North Carolina var der også knas med maskineriet, da 10 valgsteder havde modtaget de forkerte USB-nøgler. Derfor blev valget flere steder i Cumberland County fra morgenstunden udskudt i to timer, inden man gik over til papirstemmesedler.

Flere vælgere havde på daværende tidspunkt allerede forladt valgstederne, fordi de skulle tilbage til arbejde, fortæller nyhedsmediet abc11.com. Et enkelt valgsted løb man efterfølgende tør for papirstemmesedler, hvilket betegnes som en menneskelig fejl ved manglende backup af backup-papiret.

Fejlramte USB-nøgler 
I staten Michigan i det nordøstlige USA havde de valgtilforordnede et sted svært ved at loade den korrekte liste med de tilladte vælgere ind i et computersystem fra USB-nøgler, hvilket også her forsinkede valget.

I lighed med vælgere i North Carolina var flere vælgere i Michigan smuttet uden at sætte deres kryds, da systemet var på plads kort tid efter, skriver mlive.com

En endnu ukendt computerfejl i staten Connecticut fik en dommer til at kræve, at valgstederne holdt åbent en time mere. I Indiana blev det rapporteret, at der var fejl med opstarten af it-systemerne på fem valgsteder, hvorefter valgstederne blev lukket, skriver Slashdot.org

De mange computerrelaterede fejl på valgdagen får it-mediet Ars Technica til at opfordre de ansvarlige politikere til at kigge mod Estland, hvor der er blevet afholdt elektroniske valg over internettet i snart et årti. 

Det estiske e-valg har Computerworld tidligere beskrevet, hvilket du kan læse mere om her.

Tidligere har der i Danmark været en heftig debat om, hvorvidt vi skal indføre elektroniske valg. Det kan du læse mere om her

Læs også: 
Sådan har Norge fået e-valg til at fungere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.