Artikel top billede

Facebooks Messenger-app er udskældt på internettet for at blive tvunget ned over brugerne. Foto: Morten Sahl Madsen. (Foto: Picasa)

Gider du ikke Facebooks Messenger-app? Sådan undgår du app'en og sparer strøm på mobilen

Facebook forsøger at tvinge dig til at bruge deres Messenger-app. Men du har slet ikke behov for den. Faktisk kan du helt undgå Facebooks apps og samtidig spare på den kostbare strøm.

Facebook er i færd med at tvinge deres mobile brugere til at installere deres Messenger-app - i stedet for at bruge deres Facebook-app til selv samme.

Facebook har altid modtaget verbale tæsk for at ændre i designet på Facebook, og kravet om at bruge Messenger-app'en har også vakt stor frustration hos mange på nettet. Folk føler sig presset til at installere noget, som de måske ikke har lyst til.

Samtidig kommer app'en med en række tiltag, som man ikke nødvendigvis kan ændre. Blandt andet kan man ikke slå notifikationer fuldstændig fra, og mange klager over, at app'en suger strømmen ud af batteriet, som var det en strawberry daiquiri på en thailandsk strandbar.

Sådan undgår du at bruge den

At Facebook Messenger - og Facebooks hoved-app - sluger batteriet er ikke en ny historie.

Som et alternativ til både Facebook Messenger og Facebooks egen app kan du med fordel bruge Facebooks mobilversion af deres site i stedet.

Fordelene er mange: Du kan stadig opdatere med tekst og billede, se og læse hvad dine venner har spist til morgenmad og bedst af alt: Chatte i samme vindue, uden at du skal starte deres Messenger-app.

Du undgår også at give Facebook utallige tilladelser såsom at de må tjekke dine beskeder, kommentarer og opkaldslister, gps-placering, læse dine kontakter og downloade filer uden notifikationer. Samtidig henter både Messenger- og Facebook-app'en konstant oplysninger ind til dig, som trækker en hel del batteri.

Det eneste store minus er, at du ikke modtager notifikationer, men i stedet kan du jo bare åbne app'en fra tid til anden, så du selv styrer, hvornår du trænger til en pause fra dit arbejde.

Hvis notifikationer er vigtige, kan du med fordel bede Facebook om at sende en mail, når du får en ny besked, og så prioritere mails fra Facebook til en bestemt mappe i din mailklient, så de ikke oversvømmer din indboks.

Sådan gør du

Enkelt nok skal du på Android åbne Facebook.com (.dk) i din browser, og derefter åbne menuen. Her finder du et felt med "Føj til startskærm", hvorefter du kan navngive genvejen.

Bruger du en launcher, kan du endda give den et dertilhørende Facebook-logo, så det ligner den klassiske Facebook-app.

Herefter går du ind i "indstillinger" og sletter Facebook-app'en og Messenger. Det er ikke på alle Androidtelefoner, at du kan slette Facebook-app'en, men du kan dog altid fjerne Facebook-kontoen fra din telefon, og ofte kan du også "deaktivere" Facebook-app'en, så den ikke er at finde i din app-drawer. Dette sker under Indstillinger à Apps à Facebook.

Det samme kan du gøre på iOS, hvor du også åbner Facebooks hjemmeside og føjer hjemmesiden til startskærmen. iOS finder dog selv et passende logo.

Her sletter du ganske enkelt Facebook ved at holde fingeren inde på Facebook-app'en for at slette den.

Det er klart Android-brugerne, som vil opleve den største forbedring i strømniveauet. Jeg forsøgte at bruge websitet i stedet, og det betød, at jeg kom igennem dagen med cirka 15 procent mere strøm fra morgen til aften under cirka samme dagsforbrug. 

Læs også: 

Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte - her er planen

Teleselskaber: Vi frygter ikke ny ring-gratis-tjeneste fra Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere