Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

København er verdens femte-bedste it-by

København er verdens femte-bedste it-by, men udviklingen går langsomt.

København beholder sin plads i Top 5 over de bedste it-byer i verden, men samtidig er kongerigets hovedstad på listen over byer med en lav udviklingsrate.

Det kan man læse i Ericssons nye udgave af Networked Society City Index, hvor telefirmaet lister 40 byer efter informations- og kommunikationsteknologi-modenhed (IKT).

Inddelingen er baseret på, hvor meget it-relaterede investeringer bidrager til den økonomiske, sociale og miljømæssige udvikling.

Og København beholder altså den femteplads, som også var placeringen i 2013-udgaven af Networked Society City Index.

Begrundelserne for Københavns placering samt IKT-styrker og -svagheder kan du finde her.

Lammetævet af de blå-gule

Dermed må vi igen se os slået af svenskerne, som placerer sig helt i top med Stockholm som verdens it-flagskibsby.

En af hovedkonklusionerne i rapporten er, at byer med lav IKT-modenhed har en tendens til at forbedre deres modenhed hurtigere end byer med høj modenhed, hvilket indikerer en indhentningseffekt.

Mange byer kan i fremtiden overhale andre byer, hvis de undgår de dyre og forældede infrastrukturer, og i stedet vælger de innovative løsninger baseret på avanceret mobilteknologi.

En af byerne med høj it-modenhed men lav udviklingsrate er altså København, og 5. pladsen er således langt fra sikret i næste års udgave.

"IKT plejede at være it-afdelingens opgave. Nu hvor vi ser mange nye muligheder baseret på IKT, er opgaven i højere grad blevet en del af den generelle ledelse."

"Det gør, at vi i stigende grad benytter IKT overalt i organisationer og byer til at styrke effektivitet og innovation i alle bylivets aspekter, fra sundhedsvæsenet til transportsystemer og forsyning," skriver Patrik Regårdh, leder af Ericssons Networked Society Lab, i en pressemeddelelse i forbindelse med undersøgelsen.

Byerne i top 5 er Stockholm, London, Paris, Singapore og altså København.

Du kan finde hele rapporten her.

Læs også:
Slut med Danmark som verdens bedste it-land

Her er verdens største it-land

Disse it-kendisser skal sikre Danmarks digitale fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere