Artikel top billede

København er verdens femte-bedste it-by

København er verdens femte-bedste it-by, men udviklingen går langsomt.

København beholder sin plads i Top 5 over de bedste it-byer i verden, men samtidig er kongerigets hovedstad på listen over byer med en lav udviklingsrate.

Det kan man læse i Ericssons nye udgave af Networked Society City Index, hvor telefirmaet lister 40 byer efter informations- og kommunikationsteknologi-modenhed (IKT).

Inddelingen er baseret på, hvor meget it-relaterede investeringer bidrager til den økonomiske, sociale og miljømæssige udvikling.

Og København beholder altså den femteplads, som også var placeringen i 2013-udgaven af Networked Society City Index.

Begrundelserne for Københavns placering samt IKT-styrker og -svagheder kan du finde her.

Lammetævet af de blå-gule

Dermed må vi igen se os slået af svenskerne, som placerer sig helt i top med Stockholm som verdens it-flagskibsby.

En af hovedkonklusionerne i rapporten er, at byer med lav IKT-modenhed har en tendens til at forbedre deres modenhed hurtigere end byer med høj modenhed, hvilket indikerer en indhentningseffekt.

Mange byer kan i fremtiden overhale andre byer, hvis de undgår de dyre og forældede infrastrukturer, og i stedet vælger de innovative løsninger baseret på avanceret mobilteknologi.

En af byerne med høj it-modenhed men lav udviklingsrate er altså København, og 5. pladsen er således langt fra sikret i næste års udgave.

"IKT plejede at være it-afdelingens opgave. Nu hvor vi ser mange nye muligheder baseret på IKT, er opgaven i højere grad blevet en del af den generelle ledelse."

"Det gør, at vi i stigende grad benytter IKT overalt i organisationer og byer til at styrke effektivitet og innovation i alle bylivets aspekter, fra sundhedsvæsenet til transportsystemer og forsyning," skriver Patrik Regårdh, leder af Ericssons Networked Society Lab, i en pressemeddelelse i forbindelse med undersøgelsen.

Byerne i top 5 er Stockholm, London, Paris, Singapore og altså København.

Du kan finde hele rapporten her.

Læs også:
Slut med Danmark som verdens bedste it-land

Her er verdens største it-land

Disse it-kendisser skal sikre Danmarks digitale fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.