Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

København er verdens femte-bedste it-by

København er verdens femte-bedste it-by, men udviklingen går langsomt.

København beholder sin plads i Top 5 over de bedste it-byer i verden, men samtidig er kongerigets hovedstad på listen over byer med en lav udviklingsrate.

Det kan man læse i Ericssons nye udgave af Networked Society City Index, hvor telefirmaet lister 40 byer efter informations- og kommunikationsteknologi-modenhed (IKT).

Inddelingen er baseret på, hvor meget it-relaterede investeringer bidrager til den økonomiske, sociale og miljømæssige udvikling.

Og København beholder altså den femteplads, som også var placeringen i 2013-udgaven af Networked Society City Index.

Begrundelserne for Københavns placering samt IKT-styrker og -svagheder kan du finde her.

Lammetævet af de blå-gule

Dermed må vi igen se os slået af svenskerne, som placerer sig helt i top med Stockholm som verdens it-flagskibsby.

En af hovedkonklusionerne i rapporten er, at byer med lav IKT-modenhed har en tendens til at forbedre deres modenhed hurtigere end byer med høj modenhed, hvilket indikerer en indhentningseffekt.

Mange byer kan i fremtiden overhale andre byer, hvis de undgår de dyre og forældede infrastrukturer, og i stedet vælger de innovative løsninger baseret på avanceret mobilteknologi.

En af byerne med høj it-modenhed men lav udviklingsrate er altså København, og 5. pladsen er således langt fra sikret i næste års udgave.

"IKT plejede at være it-afdelingens opgave. Nu hvor vi ser mange nye muligheder baseret på IKT, er opgaven i højere grad blevet en del af den generelle ledelse."

"Det gør, at vi i stigende grad benytter IKT overalt i organisationer og byer til at styrke effektivitet og innovation i alle bylivets aspekter, fra sundhedsvæsenet til transportsystemer og forsyning," skriver Patrik Regårdh, leder af Ericssons Networked Society Lab, i en pressemeddelelse i forbindelse med undersøgelsen.

Byerne i top 5 er Stockholm, London, Paris, Singapore og altså København.

Du kan finde hele rapporten her.

Læs også:
Slut med Danmark som verdens bedste it-land

Her er verdens største it-land

Disse it-kendisser skal sikre Danmarks digitale fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere