Microsofts plan med Office: Disse teknologier skal høste data om dig fra mange kilder

Microsoft er i fuld gang med at bygge helt om på din Office, der bliver flettet tættere og tættere sammen med masser af andre produkter. Her får du fire af de nye funktioner, som tegner vejen for det nye Office.

Delve. Sway. Revolve. Clutter.

Sådan lyder navnene på en række helt nye funktioner, som Microsoft i den seneste tid er begyndt at implementere i Office, der på mange måder er blevet et af Microsofts hovedprodukter.

Microsoft betegner selv Office som et 'produktivitets'-produkt, og de nye indlemmede tjenester sigter netop mod dette: At øge overblik, funktioner og produktivitet ved at inddrage data og funktioner ude fra.

Selskabet begrunder udvidelserne med, at brugernes vaner for alvor ændrer sig i disse år, hvor brugen af tablet, pc'er og smartphones smelter sammen på kryds og tværs.

I mange år har Office - med hovedsøjlerne Word, Excel og PowerPoint - haft en 'jakkesæt'-agtig tilgang, hvor [business]-brugerne skriver en tekst, behandler tal i Excel og præsenterer det hele i en flot PowerPoint-præsentation for de øvrige jakkesæt i mødelokalet.

Sådan hænger verden imidlertid ikke sammen, er Microsoft nået frem. Yngre generationer bevæger sig på kryds og tværs mellem datakilder, applikationer og platforme. De kommunikerer lige så gerne via Facebook og Instagram som via mail, og deres data og informationer er spredt ud over det hele.

Disse bevægelser skal nutidens applikationer kunne indfange, hvis de skal have en chance blandt de yngre generationer, mener Microsoft.

Lad os tage et kig på fire af disse nye elementer, som tegner et meget godt billede af den vej, som Office og Microsoft har slået ind på.

Delve
Microsoft er på vej til at rulle det nye Delve ud i Office 365 i løbet af januar.

Løsningen indsamler informationer fra Skype, SharePoint, Exchange Online, OneDrive, Yammer og andre Microsoft-tjenester.

Disse data analyseres og bearbejdes, hvorefter Delve helt automatisk kan finde frem til kollegaer, filer og lignende, der hægtes sammen med brugerens helt konkrete arbejdsopgaver.

Ifølge Microsoft er der tale om en 'big data'-løsning i miniformat, der sigter mod en mere intuitiv navigation i arbejdsbunkerne på harddisken, fordi brugeren ikke selv skal søge efter relevant data, som derimod selv kommer til brugeren.

Du kan læse mere om Delve her: Ny analysefunktion i Office 365 skal styre dit arbejde.

Sway
Sway er en slags indholds-platform i lille format, der kombinerer elementer fra PowerPoint og Word.

Computerworlds amerikanske søstermedie, PC World, har fornylig beskrevet Sway som "Word, der er blevet gen-opfundet af og til teenagere."

Ideen er, at man kan offentliggøre og indhold via en række skabeloner, der fyldes ud ved at trække billeder, tekst og lignende ind i felterne.

Løsningen er for tiden ved at blive testet i en preview-udgave.

Revolve
Revolve er et helt nyt produkt, som Microsoft kun delvist har løftet sløret for fornylig.

Her er angiveligt tale om en kommende app til Windows Phone, der blender data fra kalender og adresselisten sammen med en bred søgefunktionalitet.

Ideen er, at man automatisk får fremvist en masse oplysninger om personer, som man ifølge sin kalender skal møde

Clutter
Microsoft har netop påbegyndt udrulningen af denne helt nye løsning, der er en slags email-filter, der automatisk kan filtrere mindre interessante mails ud af din mailboks.

Fidusen er, at Clutter ikke er et decideret spam-filter, men i stedet frasorterer mindre interessante mails som eksempelvis annonce-nyhedsbreve, 'reply all'-mail til hele firmaet og lignende.

Løsningen er intelligent og vil tage ved lære af dine handlinger, i det den holder øje med hvilke mails, du åbner og håndterer og hvilke du ignorerer eller sletter.

Læs også:

Emailens endeligt? Derfor er Google på vej mod en ny slags mail-service

Google stopper systematisk scanning af 30 millioner Gmail-konti

Ny analysefunktion i Office 365 skal styre dit arbejde
IT-JOB

Tieto Denmark A/S

Erfaren forretningskonsulent

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Lead SW Data Scientist

Shark Gaming Systems A/S

Backend Engineer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.