Artikel top billede

Med data fra eksempelvis Exchange, SharePoint og OneNote skaber Microsoft dit eget miljø på skærmen. Dump: Youtube

Ny analysefunktion i Office 365 skal styre dit arbejde

Microsoft er nu klar med applikationen Delve, der skal samle informationer om dit arbejde, analysere dem og skabe et univers, der er skræddersyet til netop dig.

Applikationen Delve har levet et udviklingsliv under kodenavnet Oslo, fordi udviklerholdet sidder i den norske hovedstad.

Formålet med Delve er at samle informationer om dit arbejde, analysere dem og skabe et univers, der er skræddersyet netop til dig.

Microsoft er nu klar med applikationen, der skal hæve bundniveauet i Office 365.

Cloud-løsningen skal derved blive bedre til at fokusere på lige netop de data, du har behov for at bruge.

Rulles ud nu

Kodefabrikken fra Redmond er netop gået i gang med en flere måneder lang udrulning af programmet. Det er den første af flere Office 365-applikationer, der kan udnytte kontorpakkens maskinlæringsfunktioner sammen med funktionen Office Graph.

"Delve er baseret på Office Graph, der anvender machine learning-teknologi til at identificere mønstre i opgaver og kommunikation mellem mennesker, indhold og aktiviteter," siger Aaren Ekelund, chef for Microsofts Office-division i Danmark.

"Med machine learning kan man se mønstre i adfærden. Man skal på smart vis navigere hurtigt og effektivt i store datamængder."

Det lyder måske lidt kryptisk, men i praksis er det en ret synlig forbedring for brugeren af kontorproduktet i skyen.

Med Delve installeret findes helt automatisk frem til kollegaer, filer, relevante og vigtige data, der hænges sammen med den enkelte medarbejders arbejdsopgave.

"Det er et skridt på vejen til en længere rejse, der skal ende med mere intelligent software."

Snakker med Microsofts programmer

De sammenkoblinger af informationer, som Delve udfører, vises i en meget enkel og tydelig brugerflade, og alle data er baseret på en analyse af den enkelte brugers adfærd, eksempelvis mail-udvekslinger i Exchange Online, gemt indhold i Onedrive til forretningsverdenen eller aktiviteter i SharePoint Online og kommunikationsprogrammet Yammer.

Der er altså tale om en 'big data-løsning' i miniformat med den enkelte medarbejder som målgruppe. Målet er at skabe en mere målrettet og intuitiv navigation i arbejdsbunkerne på harddisken.

"Data kommer automatisk til brugeren, fremfor at brugeren selv skal søge efter det. Man vil derfor finde langt mere personaliseret og relevant indhold på tværs af programmer," lyder det fra Aaren Ekelund.

Senere vil programmet også suge informationer i eksempelvis andre Microsoft-programmer som OneNote og Lync

Microsoft vil i den kommende tid rulle Delve ud til Office 365 business-kunder.

Læs også:

Microsoft: Vi er åbne for alting og er villige til at gøre alt for at vinde i markedet igen

Microsoft-partnernes store udfordring: At finde en ny forretningsmodel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere