Artikel top billede

Ny iOS-opdatering redder håbløst langsomme iPhones og iPads

iPhone 4S og iPad 2 har svært ved at magte iOS 8 fra Apple, og styresystemet hakker derfor alt for meget. Ny opdatering fra Apple skal løse problemet.

Det er en velkendt problemstilling, at nye iOS-opdateringer fra Apple kan risikere at gøre din aldrende iPhone eller iPad noget sløv i optrækket. 

Det så vi blandt andet med iOS 7, der gjorde det slemme ved iPhone 4, og det samme har været tilfældet med frigivelsen af iOS 8.

iOS 8 er tilsyneladende lidt for krævende for hardwaren i iPad 2 og iPhone 4S - de to ældste produkter, der får adgang til denne version af Apples styresystem.

Nu har Apple imidlertid frigivet opdateringen iOS 8.1.1, der skal kunne mindske problemerne med langsomme iPhones og iPads.

"Denne release inkluderer bug fixes, øget stabilitet og performance-forbedringer til iPad 2 og iPhone 4S," skriver Apple om iOS 8.1.1.

Opdateringen kan hentes ved, at du går ind under "Indstillinger - Generelt - Softwareopdatering" på iPhonen eller iPad'en.

Prøv også med disse tiltag

Selvom denne slags performance-opdateringer som regel hjælper de enheder, der har en lidt ældre indmad og derfor har svært ved at køre styresystemet flydende, er der samtidg nogle ting, du kan gøre for at forbedre ydelsen yderligere.

Computerworld har tidligere bragt en guide til, hvordan du ved at slå nogle bestemte funktioner fra i softwaren, kan mindske presset på hardwaren.

Dermed kan du igen få en telefon eller tablet, der virker nogenlunde ung og frisk - også selvom den har et par år på bagen. 

Du finder guiden her: Fire lette trin: Få hastigheden tilbage i din iPhone eller iPad

Læs også:

Gør Apple din gamle iPhone sløv med vilje?

Apple klar med ny lyn-opdatering til iOS 8 efter første udgave var fyldt med fejl

Her er de vigtige erhvervsfunktioner i iOS 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere