Artikel top billede

Hovsa: Twitter-boss tweetede offentligt om hemmeligt opkøb

At begå fejl på nettet er der nok mange, der kender til. Men at begå fejl på sin egen software-platform omkring et hemmeligt opkøb, er vist kun noget, Twitters økonomidirektør har præsteret.

Twitters økonomidirektør Anthony Noto har formentlig røde ører, efter han ikke kunne håndtere sit eget selskabs produkt ordentligt.

For mens Anthony Noto tilsyneladende ville sende en privat besked til en kollega om et fremtidigt opkøb, kom han ved en fejl til at sende sit tweet ud til offentligheden.

Af beskeden fremgår det, at Twitter-direktøren foreslår opkøbet af en endnu ukendt virksomhed, og at der skulle være et møde om sagen i midten af december.

Efter fejlen blev opdaget, skyndte Anthony Noto at slette sin besked, men flere lynsnare følgere havde allerede på daværende tidspunktet foreviget opkøbsbeskeden i form af et skærmprint.

Det skriver CNN.

Hvem køber Twitter?

Af historien fremgår det ikke, hvilket selskabet Twitters økonomidirektør overvejer at købe.

Alligevel har fejl-tweetet sat gang i en masse spekulationer.

Blandt andre selfie-app'en Shots med sangeren Justin Bieber som finansiel bagstopper bliver nævnt som en mulighed.

Andre gætter på, at Twitter vil købe Secret, der er en app til at dele beskeder anonymt med en større målgruppe.

At en Twitter-direktør ikke kan håndtere sit eget it-værktøj, har udover opkøbsspekulationerne også været genstand for en del munter opmærksomhed på nettet.

Ikke den første fejl

Anthony Noto er dog langt fra den første, som har dummet sig med lidt for kvidrende beskeder på det sociale medie.

Blandt de mere pinlige episoder er PayPals tidligere strategidirektør Rakesh Agrawal , der efter to måneders ansættelse og under en jazz-festival i sydstatsbyen New Orleans tweetede offentligt om flere navngivne kolleger i beskeder fyldt med stavefejl.

En af chef-kollegerne blev blandt andet kaldt 'uduelige mellem-manager' og 'en uduelig lort'.

Få timer senere meldte PayPal ud, at Rakesh Agrawal ikke længere var ansat i virksomheden. Rakesh Agrawal hævede efterfølgende, at han ikke var ansat hos PayPal, da beskederne røg ud, men erkendte, at han troede, at beskederne blev sendt privat.

Også New Yorks tidligere borgmesterkandidat og medlem af Kongressen, Anthony Weiner, fik ørerne i maskinen, da han sendte et close-up billede af sig selv iført grå underbukser til en ung kvinde. Ved en fejl røg dette billede ud til offentligheden.

Underbuksebilledet startede en lavine af skandalesager med seksuelle under- og overtoner, der til sidst fik Anthony Weiner til at trække sit kandidatur til borgmesterposten i byen, der aldrig sover.

Også en dansk sag

Danske kendisser kan også være med på Twitter-fejlene.

TV2-journalisten Svenning Dalgaard blev ufrivilligt en viral succes i sensommeren 2013, da han tweetede om sagen med boligejere, der har betalt for meget i skat.

For udover selve det informationsgivende tweet om skatteministres moral røg der også lige en webadresse med på en escort-pige i Vejle i beskeden.

Efterfølgende påstod Svenning Dalgaard, at han var blevet hacket. Kort tid efter lukkede han sin Twitter-profil.

Læs også: 
Vupti: Twitter er pludselig mange milliarder kroner værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere