Artikel top billede

Hovsa: Twitter-boss tweetede offentligt om hemmeligt opkøb

At begå fejl på nettet er der nok mange, der kender til. Men at begå fejl på sin egen software-platform omkring et hemmeligt opkøb, er vist kun noget, Twitters økonomidirektør har præsteret.

Twitters økonomidirektør Anthony Noto har formentlig røde ører, efter han ikke kunne håndtere sit eget selskabs produkt ordentligt.

For mens Anthony Noto tilsyneladende ville sende en privat besked til en kollega om et fremtidigt opkøb, kom han ved en fejl til at sende sit tweet ud til offentligheden.

Af beskeden fremgår det, at Twitter-direktøren foreslår opkøbet af en endnu ukendt virksomhed, og at der skulle være et møde om sagen i midten af december.

Efter fejlen blev opdaget, skyndte Anthony Noto at slette sin besked, men flere lynsnare følgere havde allerede på daværende tidspunktet foreviget opkøbsbeskeden i form af et skærmprint.

Det skriver CNN.

Hvem køber Twitter?

Af historien fremgår det ikke, hvilket selskabet Twitters økonomidirektør overvejer at købe.

Alligevel har fejl-tweetet sat gang i en masse spekulationer.

Blandt andre selfie-app'en Shots med sangeren Justin Bieber som finansiel bagstopper bliver nævnt som en mulighed.

Andre gætter på, at Twitter vil købe Secret, der er en app til at dele beskeder anonymt med en større målgruppe.

At en Twitter-direktør ikke kan håndtere sit eget it-værktøj, har udover opkøbsspekulationerne også været genstand for en del munter opmærksomhed på nettet.

Ikke den første fejl

Anthony Noto er dog langt fra den første, som har dummet sig med lidt for kvidrende beskeder på det sociale medie.

Blandt de mere pinlige episoder er PayPals tidligere strategidirektør Rakesh Agrawal , der efter to måneders ansættelse og under en jazz-festival i sydstatsbyen New Orleans tweetede offentligt om flere navngivne kolleger i beskeder fyldt med stavefejl.

En af chef-kollegerne blev blandt andet kaldt 'uduelige mellem-manager' og 'en uduelig lort'.

Få timer senere meldte PayPal ud, at Rakesh Agrawal ikke længere var ansat i virksomheden. Rakesh Agrawal hævede efterfølgende, at han ikke var ansat hos PayPal, da beskederne røg ud, men erkendte, at han troede, at beskederne blev sendt privat.

Også New Yorks tidligere borgmesterkandidat og medlem af Kongressen, Anthony Weiner, fik ørerne i maskinen, da han sendte et close-up billede af sig selv iført grå underbukser til en ung kvinde. Ved en fejl røg dette billede ud til offentligheden.

Underbuksebilledet startede en lavine af skandalesager med seksuelle under- og overtoner, der til sidst fik Anthony Weiner til at trække sit kandidatur til borgmesterposten i byen, der aldrig sover.

Også en dansk sag

Danske kendisser kan også være med på Twitter-fejlene.

TV2-journalisten Svenning Dalgaard blev ufrivilligt en viral succes i sensommeren 2013, da han tweetede om sagen med boligejere, der har betalt for meget i skat.

For udover selve det informationsgivende tweet om skatteministres moral røg der også lige en webadresse med på en escort-pige i Vejle i beskeden.

Efterfølgende påstod Svenning Dalgaard, at han var blevet hacket. Kort tid efter lukkede han sin Twitter-profil.

Læs også: 
Vupti: Twitter er pludselig mange milliarder kroner værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.