Artikel top billede

International hæder: Danmark kåret til verdensmester i it

Danmark træder op på den øverste skammel i en undersøgelse over verdens mest it-parate lande. Andre ranglister viser dog, at vi er i frit fald på it-fronten.

Den internationale telekommunikationsorganisation (ITU) under FN har udråbt Danmark som det mest it-parate land på en liste over 166 nationer.

Mere konkret har ITU i sit udviklingsindeks placeret Danmark på førstepladsen, når det kommer til vores adgang til it, vores it-brug og danskernes kundskaber udi det digitale univers.

På en skala fra 0 til 10 scorer Danmark 8,86 i toppen, mens Den Centralafrikanske Republik kan notere en score på 0,96 i bunden.

Bytter plads i toppen

Gennemsnittet i ITU's indeks ligger på 4,77.

Her er det Europa med et gennemsnit på 7,14, der er klart den mest it-parate region.

Danmark måtte ved sidste års måling tage til takke med en andenplads, som nu tilfalder Sydkorea, der ellers har ligget lunt på det allerøverste trin over længere tid.

På de efterfølgende placeringer lande som Sverige, Island, Storbritannien, Norge, Holland og Finland.

It'en hjemland, USA, er at finde nede på en 14. plads.

Kigger på 11 faktorer

I alt har ITU kigget på 11 faktorer i bestræbelserne på at de 166 lande på sin liste over it-parathed.

Det drejer sig blandt andet om udbredelsen af mobiltelefoner, internet-forbindelser og andelen af husstande med computere.

ITU måler desuden også på landenes alfabetisme og uddannelsesniveau for at give sit bud på, hvor man finder verdens mest it-venlige land.

Du kan selv læse mere om undersøgelsen på ITU's hjemmeside eller dykke direkte ned i den bagvedliggende rapport.

Ro på, tak

At Danmark ligger på førstepladsen på ITU's liste er naturligvis både godt og glædeligt. 

Men det er nok for tidligt at skylle glæden ned med champagne, da andre undersøgelser viser, at Danmark er i frit fald på it-fronten

Blandt andre World Economic Forum har haft rangeret Danmark som nummer verdens et i perioden 2006 til 2009, hvorefter den helt store nedtur begyndte. 

I dag er Danmark røget ned på en 13.plads på World Economic Forums liste over nationers it-kundskaber.

Det er især det danske erhvervslivs it-brug, der trækker Danmark i den forkerte retning på den liste. 

Læs også:
Fuld fart frem: Danmark har verdens fjerde-hurtigste mobilbredbånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere