Artikel top billede

Apple har valgt at droppe Aperture-softwaren, så nu vil Adobe have kunderne over på selskabets Lightroom.

Adobe på strandhugst blandt utilfredse Apple-brugere

Adobe udnytter på snedig vis, at Apple tager livet af foto-applikationerne Aperture og iPhoto og i stedet lancerer en ny fælles løsning om nogle måneder.

Adobe er klar med et nyt migreringsværktøj, så brugerne af Apples Aperture og iPhoto nemt kan skifte til Lightroom, Adobes tilsvarende løsning til fotografer. 

For nogle måneder siden meddelte Apple nemlig, at selskabet stopper den videre udvikling af de to foto-applikationer Aperture og iPhoto.

Det er Apples løsninger til henholdsvis de professionelle fotografer og foto-entusiaster, men Apple ønsker nu i stedet at tilbyde én fælles foto-løsning.

Derfor kommer selskabet med en ny app, Fotos, i 2015, der samtidig understøtter et foto-bibliotek i Apples iCloud og også findes til iOS.

"Når Fotos til OS X frigives næste år, vil brugerne kunne migrere deres eksisterende Aperture-biblioteker til Fotos til OS X," har Apple forklaret.

Spørgsmålet er dog, om særligt Aperture-brugerne ikke snarere kommer til at migrere til Adobes Lightroom end den nye løsning fra Apple?

Adobe klar til at nuppe kunderne

Allerede kort tid efter Apples beslutning var Adobe klar til at fiske efter nye kunder:

"Kort sagt fordobler vi vores investeringer i Lightroom og den nye Creative Cloud Photography plan, og du kan vente at se en omfattende roadmap og hastig innovation til desktop, web og device workflows i de kommende uger, måneder og år," lød det i et blogindlæg.

"Vi fortsætter også med at investere aktivt i iOS og OS X-platformene, og vi vil hjælpe interesserede iPhoto- og Aperture-kunder med at migrere til vores omfattende løsninger på tværs af desktop, device og web workflows."

Hjælpen til at migrere fra Aperture til Lightroom er nu for alvor klar fra Adobes side.

Selskabet har netop lanceret Lightroom i version 5.7 - og med den version kommer også et konkret migrerings-værktøj til de utilfredse Apple-brugere.

"Har integreret et værktøj til at importere billeder fra biblioteker i Apple Aperture og Apple iPhoto til Lightroom," skriver Adobe om Lightroom 5.7.

Tidligere har man kunne hente plugins til dette arbejde, men ved at integrere værktøjet i Lightroom øger Adobe indsatsen for at udnytte den uvished og utilfredshed, der er blandt mange Apple-brugere i øjeblikket.

Ikke godt nok, Apple!

Beslutningen om at droppe særligt Aperture har nemlig fået brugerne til at hive de helt slemme gloser frem:

"Det er det værste, Apple har gjort imod mig personligt i de sidste 25 år, hvor jeg har brugt deres produkter," lød en kommentar for nogen tid siden fra Aperture-bruger i en debattråd i Apples support-forum..

"Apple skylder os i det mindste at fortælle, om Fotos vil blive en pro app, og om den vil have mindst lige så mange funktioner som Aperture," skrev en anden person på Apples support-side.

Selvom Apples nye styresystem, Yosemite, blev frigivet dette efterår, kommer den nye Fotos-app først i starten af 2015.

For mange Aperture-brugere er problemet måske ikke så meget, at der kommer en ny løsning fra Apples side, men snarere, at Apple kun har afsløret meget lidt om, hvad den nye løsning vil kunne bruges til at de professionelle fotografer.

Læs også:

Undren og vrede over at Apple dropper foto-software

Apples brud med fortiden: Her er den nye Mac-bruger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere