Apple har valgt at droppe Aperture-softwaren, så nu vil Adobe have kunderne over på selskabets Lightroom.

Adobe på strandhugst blandt utilfredse Apple-brugere

Adobe udnytter på snedig vis, at Apple tager livet af foto-applikationerne Aperture og iPhoto og i stedet lancerer en ny fælles løsning om nogle måneder.

Adobe er klar med et nyt migreringsværktøj, så brugerne af Apples Aperture og iPhoto nemt kan skifte til Lightroom, Adobes tilsvarende løsning til fotografer. 

For nogle måneder siden meddelte Apple nemlig, at selskabet stopper den videre udvikling af de to foto-applikationer Aperture og iPhoto.

Det er Apples løsninger til henholdsvis de professionelle fotografer og foto-entusiaster, men Apple ønsker nu i stedet at tilbyde én fælles foto-løsning.

Derfor kommer selskabet med en ny app, Fotos, i 2015, der samtidig understøtter et foto-bibliotek i Apples iCloud og også findes til iOS.

"Når Fotos til OS X frigives næste år, vil brugerne kunne migrere deres eksisterende Aperture-biblioteker til Fotos til OS X," har Apple forklaret.

Spørgsmålet er dog, om særligt Aperture-brugerne ikke snarere kommer til at migrere til Adobes Lightroom end den nye løsning fra Apple?

Adobe klar til at nuppe kunderne
Allerede kort tid efter Apples beslutning var Adobe klar til at fiske efter nye kunder:

"Kort sagt fordobler vi vores investeringer i Lightroom og den nye Creative Cloud Photography plan, og du kan vente at se en omfattende roadmap og hastig innovation til desktop, web og device workflows i de kommende uger, måneder og år," lød det i et blogindlæg.

"Vi fortsætter også med at investere aktivt i iOS og OS X-platformene, og vi vil hjælpe interesserede iPhoto- og Aperture-kunder med at migrere til vores omfattende løsninger på tværs af desktop, device og web workflows."

Hjælpen til at migrere fra Aperture til Lightroom er nu for alvor klar fra Adobes side.

Selskabet har netop lanceret Lightroom i version 5.7 - og med den version kommer også et konkret migrerings-værktøj til de utilfredse Apple-brugere.

"Har integreret et værktøj til at importere billeder fra biblioteker i Apple Aperture og Apple iPhoto til Lightroom," skriver Adobe om Lightroom 5.7.

Tidligere har man kunne hente plugins til dette arbejde, men ved at integrere værktøjet i Lightroom øger Adobe indsatsen for at udnytte den uvished og utilfredshed, der er blandt mange Apple-brugere i øjeblikket.

Ikke godt nok, Apple!
Beslutningen om at droppe særligt Aperture har nemlig fået brugerne til at hive de helt slemme gloser frem:

"Det er det værste, Apple har gjort imod mig personligt i de sidste 25 år, hvor jeg har brugt deres produkter," lød en kommentar for nogen tid siden fra Aperture-bruger i en debattråd i Apples support-forum..

"Apple skylder os i det mindste at fortælle, om Fotos vil blive en pro app, og om den vil have mindst lige så mange funktioner som Aperture," skrev en anden person på Apples support-side.

Selvom Apples nye styresystem, Yosemite, blev frigivet dette efterår, kommer den nye Fotos-app først i starten af 2015.

For mange Aperture-brugere er problemet måske ikke så meget, at der kommer en ny løsning fra Apples side, men snarere, at Apple kun har afsløret meget lidt om, hvad den nye løsning vil kunne bruges til at de professionelle fotografer.

Læs også:

Undren og vrede over at Apple dropper foto-software

Apples brud med fortiden: Her er den nye Mac-bruger

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.