Artikel top billede

Nu er den næste version af Bluetooth klar - det får du

Højere sikkerhed, hurtigere dataoverførsler og længere batterilevetid. Der er højdepunkterne i den næste version af Bluetooth, der nu meldes klar til kamp. Det er dog ikke alle, der får glæde af nyhederne.

Specifikationerne til version 4.2 af den trådløse Bluetooth-standard er nu officielle.

Det fortæller Bluetooth Special Interest Group (SIG).

Meget kort fortalt fokuserer den kommende standard på at være hurtigere, mere sikker og ikke mindst mere stabil i dataoverførslerne.

Oven i hatten kommer et lavere strømforbrug, hvilket altså skal forlænge batterilevetiden for Bluetooth-udstyret.

Bluetooth er standardteknologi i telefoner og tablets og anvendes til et hav af ting, som eksempelvis at overføre lyd uden kabler.

Internet-i-alt

Holdet, som har bygget standarden, har helt sikkert skelet til internet-i-alt-fremtiden.

Med version 4.2 kommer den nye netværks-protokol IPv6 således på plads, hvilket betyder, at fremtidens smarte enheder kan kommunikere selvstændigt med egen IP-adresse via internettet.

Det er gode nyheder til dem, der glæder sig til at fylde huset med netværkstilkoblet teknologi.

Version 4.2 bliver også forsynet med en bedre krypteringsalgoritme og så skal det være vanskeligere, at spore brugeren af eksempelvis en telefon.

Ikke for alle

Den nye version har også sat damp under de kedler, der skal overføre data.

Bluetooth 4.2 vil skubbe overførselshastigheden i vejret med 2,5 gange den hastighed, de tidligere versioner kan tilbyde.

Ligeledes bliver datapakkekapaciteten øget med næsten ti gange, hvilket potentielt giver langt mere effektive overførsler i form at et reduceret antal fejl og reduceret batteriforbrug.

Det bliver dog ikke alle funktionerne, der er bagudkompatible.

Eksempelvis skal du have den rigtige hardware, der understøtter 4.2, hvis du skal opnå de nye hastigheder, der loves af udviklerholdet.

Bluetooth er dog ikke bange for at melde sig klart ind i kampen om dataoverførslerne i internet-i-alt-alderen, der angiveligt er på trapperne.

"Bluetooth Smart (også kendt som Bluetooth Low Energy, red.) er den eneste teknologi, der kan skaleres i takt med markedet, give udviklerne fleksibilitet nok til at være innovative og derved være platformen for internet of things," lyder det selvsikkert fra Mark Powell, der er administrerende direktør i Bluetooth Special Interest Group, i forbindelse med lanceringen af standardens retningslinjer.

Du kan finde en oversigt over specifikationerne her.

Her kan du møde udviklerholdet bag den nye standard.

Læs også:
Test af Android Wear smartwatch: Statussymbol med stort potentiale

Så vild er den digitale styrthjelm

Under motorhjelmen: Sådan virker Microsoft Band
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere