Artikel top billede

Nu er den næste version af Bluetooth klar - det får du

Højere sikkerhed, hurtigere dataoverførsler og længere batterilevetid. Der er højdepunkterne i den næste version af Bluetooth, der nu meldes klar til kamp. Det er dog ikke alle, der får glæde af nyhederne.

Specifikationerne til version 4.2 af den trådløse Bluetooth-standard er nu officielle.

Det fortæller Bluetooth Special Interest Group (SIG).

Meget kort fortalt fokuserer den kommende standard på at være hurtigere, mere sikker og ikke mindst mere stabil i dataoverførslerne.

Oven i hatten kommer et lavere strømforbrug, hvilket altså skal forlænge batterilevetiden for Bluetooth-udstyret.

Bluetooth er standardteknologi i telefoner og tablets og anvendes til et hav af ting, som eksempelvis at overføre lyd uden kabler.

Internet-i-alt

Holdet, som har bygget standarden, har helt sikkert skelet til internet-i-alt-fremtiden.

Med version 4.2 kommer den nye netværks-protokol IPv6 således på plads, hvilket betyder, at fremtidens smarte enheder kan kommunikere selvstændigt med egen IP-adresse via internettet.

Det er gode nyheder til dem, der glæder sig til at fylde huset med netværkstilkoblet teknologi.

Version 4.2 bliver også forsynet med en bedre krypteringsalgoritme og så skal det være vanskeligere, at spore brugeren af eksempelvis en telefon.

Ikke for alle

Den nye version har også sat damp under de kedler, der skal overføre data.

Bluetooth 4.2 vil skubbe overførselshastigheden i vejret med 2,5 gange den hastighed, de tidligere versioner kan tilbyde.

Ligeledes bliver datapakkekapaciteten øget med næsten ti gange, hvilket potentielt giver langt mere effektive overførsler i form at et reduceret antal fejl og reduceret batteriforbrug.

Det bliver dog ikke alle funktionerne, der er bagudkompatible.

Eksempelvis skal du have den rigtige hardware, der understøtter 4.2, hvis du skal opnå de nye hastigheder, der loves af udviklerholdet.

Bluetooth er dog ikke bange for at melde sig klart ind i kampen om dataoverførslerne i internet-i-alt-alderen, der angiveligt er på trapperne.

"Bluetooth Smart (også kendt som Bluetooth Low Energy, red.) er den eneste teknologi, der kan skaleres i takt med markedet, give udviklerne fleksibilitet nok til at være innovative og derved være platformen for internet of things," lyder det selvsikkert fra Mark Powell, der er administrerende direktør i Bluetooth Special Interest Group, i forbindelse med lanceringen af standardens retningslinjer.

Du kan finde en oversigt over specifikationerne her.

Her kan du møde udviklerholdet bag den nye standard.

Læs også:
Test af Android Wear smartwatch: Statussymbol med stort potentiale

Så vild er den digitale styrthjelm

Under motorhjelmen: Sådan virker Microsoft Band
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere