Artikel top billede

Nu er den næste version af Bluetooth klar - det får du

Højere sikkerhed, hurtigere dataoverførsler og længere batterilevetid. Der er højdepunkterne i den næste version af Bluetooth, der nu meldes klar til kamp. Det er dog ikke alle, der får glæde af nyhederne.

Specifikationerne til version 4.2 af den trådløse Bluetooth-standard er nu officielle.

Det fortæller Bluetooth Special Interest Group (SIG).

Meget kort fortalt fokuserer den kommende standard på at være hurtigere, mere sikker og ikke mindst mere stabil i dataoverførslerne.

Oven i hatten kommer et lavere strømforbrug, hvilket altså skal forlænge batterilevetiden for Bluetooth-udstyret.

Bluetooth er standardteknologi i telefoner og tablets og anvendes til et hav af ting, som eksempelvis at overføre lyd uden kabler.

Internet-i-alt

Holdet, som har bygget standarden, har helt sikkert skelet til internet-i-alt-fremtiden.

Med version 4.2 kommer den nye netværks-protokol IPv6 således på plads, hvilket betyder, at fremtidens smarte enheder kan kommunikere selvstændigt med egen IP-adresse via internettet.

Det er gode nyheder til dem, der glæder sig til at fylde huset med netværkstilkoblet teknologi.

Version 4.2 bliver også forsynet med en bedre krypteringsalgoritme og så skal det være vanskeligere, at spore brugeren af eksempelvis en telefon.

Ikke for alle

Den nye version har også sat damp under de kedler, der skal overføre data.

Bluetooth 4.2 vil skubbe overførselshastigheden i vejret med 2,5 gange den hastighed, de tidligere versioner kan tilbyde.

Ligeledes bliver datapakkekapaciteten øget med næsten ti gange, hvilket potentielt giver langt mere effektive overførsler i form at et reduceret antal fejl og reduceret batteriforbrug.

Det bliver dog ikke alle funktionerne, der er bagudkompatible.

Eksempelvis skal du have den rigtige hardware, der understøtter 4.2, hvis du skal opnå de nye hastigheder, der loves af udviklerholdet.

Bluetooth er dog ikke bange for at melde sig klart ind i kampen om dataoverførslerne i internet-i-alt-alderen, der angiveligt er på trapperne.

"Bluetooth Smart (også kendt som Bluetooth Low Energy, red.) er den eneste teknologi, der kan skaleres i takt med markedet, give udviklerne fleksibilitet nok til at være innovative og derved være platformen for internet of things," lyder det selvsikkert fra Mark Powell, der er administrerende direktør i Bluetooth Special Interest Group, i forbindelse med lanceringen af standardens retningslinjer.

Du kan finde en oversigt over specifikationerne her.

Her kan du møde udviklerholdet bag den nye standard.

Læs også:
Test af Android Wear smartwatch: Statussymbol med stort potentiale

Så vild er den digitale styrthjelm

Under motorhjelmen: Sådan virker Microsoft Band
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital