Nu er den næste version af Bluetooth klar - det får du

Højere sikkerhed, hurtigere dataoverførsler og længere batterilevetid. Der er højdepunkterne i den næste version af Bluetooth, der nu meldes klar til kamp. Det er dog ikke alle, der får glæde af nyhederne.

Specifikationerne til version 4.2 af den trådløse Bluetooth-standard er nu officielle.

Det fortæller Bluetooth Special Interest Group (SIG).

Meget kort fortalt fokuserer den kommende standard på at være hurtigere, mere sikker og ikke mindst mere stabil i dataoverførslerne.

Oven i hatten kommer et lavere strømforbrug, hvilket altså skal forlænge batterilevetiden for Bluetooth-udstyret.

Bluetooth er standardteknologi i telefoner og tablets og anvendes til et hav af ting, som eksempelvis at overføre lyd uden kabler.

Internet-i-alt
Holdet, som har bygget standarden, har helt sikkert skelet til internet-i-alt-fremtiden.

Med version 4.2 kommer den nye netværks-protokol IPv6 således på plads, hvilket betyder, at fremtidens smarte enheder kan kommunikere selvstændigt med egen IP-adresse via internettet.

Det er gode nyheder til dem, der glæder sig til at fylde huset med netværkstilkoblet teknologi.

Version 4.2 bliver også forsynet med en bedre krypteringsalgoritme og så skal det være vanskeligere, at spore brugeren af eksempelvis en telefon.

Ikke for alle
Den nye version har også sat damp under de kedler, der skal overføre data.

Bluetooth 4.2 vil skubbe overførselshastigheden i vejret med 2,5 gange den hastighed, de tidligere versioner kan tilbyde.

Ligeledes bliver datapakkekapaciteten øget med næsten ti gange, hvilket potentielt giver langt mere effektive overførsler i form at et reduceret antal fejl og reduceret batteriforbrug.

Det bliver dog ikke alle funktionerne, der er bagudkompatible.

Eksempelvis skal du have den rigtige hardware, der understøtter 4.2, hvis du skal opnå de nye hastigheder, der loves af udviklerholdet.

Bluetooth er dog ikke bange for at melde sig klart ind i kampen om dataoverførslerne i internet-i-alt-alderen, der angiveligt er på trapperne.

"Bluetooth Smart (også kendt som Bluetooth Low Energy, red.) er den eneste teknologi, der kan skaleres i takt med markedet, give udviklerne fleksibilitet nok til at være innovative og derved være platformen for internet of things," lyder det selvsikkert fra Mark Powell, der er administrerende direktør i Bluetooth Special Interest Group, i forbindelse med lanceringen af standardens retningslinjer.

Du kan finde en oversigt over specifikationerne her.

Her kan du møde udviklerholdet bag den nye standard.

Læs også:
Test af Android Wear smartwatch: Statussymbol med stort potentiale

Så vild er den digitale styrthjelm

Under motorhjelmen: Sådan virker Microsoft Band


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.