Artikel top billede

Windows 10-brugere skal fjerne Office - ellers virker sikkerhedsopdatering ikke

Beta-brugerne af Windows 10 bliver nødt til helt at afinstallere Office. Ellers virker ny sikkerhedsopdatering ikke, lyder det fra Microsoft. "Det gør ondt," lyder det fra selskabet.

Det er en ret usædvanlig meddelelse fra Microsoft, men den er god nok: Alle brugere af beta-udgaven af Microsofts kommende styresystem, Windows 10, bliver nødt til at afinstallere hele Office, inden de installerer de sikkerhedsopdateringer, som Microsoft netop har udsendt til alle Windows-computere i verden.

Du kan læse mere om sikkerhedsopdateringerne her: Kritiske fejl i din Windows-computer: Microsoft lukker farlige huller.

Hvis ikke brugerne af Windows 10 Technical Preview fjerner Office, kan Windows nemlig ikke installere sikkerhedsopdateringen rigtigt.

"Vi har lige truffet en hård beslutning, efter vi har arbejdet på problemet hele natten," lyder det på Twitter fra Gabriel Aul, der er chef-udvikler for Microsofts styresystemer.

Her skriver han, at den sikkerhedsopdatering melder fejl 'på 9879', hvis Office er installeret.

'9879' er den seneste såkaldte 'build' udsendt af Microsoft til Windows 10 Technical Preview.

Microsoft har tidligere udsendt en kæmpebuild til systemet, som du kan læse mere om her: Første build klar: Microsoft udsender hele 7.000 rettelser til Windows 10.

"Istedet for at arbejde på en ny rettelse (som vil tage flere dage), kører vi rettelsen, som den er nu. Løsningen vil gøre ondt: Afinstaller Office, installer hotfix'et, geninstaller Office. Beklager. Vi arbejder hårdt på en løsning," skriver han.

Han skriver dog også, at det kan være en ide at prøve at installere den pågældende kode, der hedder KB3022827, inden man fjerner Office.

"Det vil nok virke for mange. Og det ødelægger intet, hvis ikke det virker," skriver han.

En enkelt af de syv sikkerhedsopdateringer, som Microsoft netop har udsendt, gælder Windows 10 Technical Preview, nemlig opdateringen med navnet MS14-080, som lapper 14 sårbarheder i Internet Explorer 11.

Microsoft har med Windows 10 Technical Preview besluttet at være langt mere transparent med udviklingen af systemet.

Det betyder, at selskabet i modsætning til så mange gange tidligere vil dele nye opgraderinger og ny-udviklede funktioner meget ofte og meget tidligt efter, at selskabet har udviklet dem.

Det sker i forventningen om, at brugerne af et preview som Windows 10 Technical Preview ofte er mere teknologi-kyndige end 'almindelige' brugere.

Læs også:

Nu kan du prøve Microsofts Windows 10: Hent test-versionen her

10 interessante facts om Windows 10

Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne

Så meget er på spil efter bommerten Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere