Artikel top billede

Sådan undgår TDC at betale kassen til Apple for Blockbuster-app

Det er ikke let at være iPhone-bruger på TDC's nye streamingtjeneste Blockbuster. Til gengæld satser telegiganten hårdt på at komme ud på alle skærmene i dit hjem med unikt indhold, som ingen endnu kender navnene på.

I dag trykkede TDC på knappen, der åbner telegigantens film-udlejningstjeneste under det kendte brand Blockbuster, som selskabet købte for et års tid siden.

Filmtjenesten er centreret omkring hjemmesiden Blockbuster.dk.

Samtidig har TDC lanceret apps til Android. iOS og snart også en lang række smart-tv og Playstation, hvor film-elskere kan bladre rundt i 5.000 film.

Til januar bliver sortimentet spædet op med tv-serier, som efter sigende skulle være 'det hotteste fra USA'.

Hvis du som iPhone-bruger undrer dig over, at du ikke kan finde priser i din Blockbuster-app, så er der en god forklaring på det.

For når der lanceres en betalingstjeneste i Apples App Store, så kræver Apple 30 procent af indtjeningen ved køb og leje.

"Stort set alle, der sælger film og musik, omgår reglerne en smule på denne måde. Samtidig må vi heller ikke linke til vores mobil-hjemmeside fra iPhone-app'en," forklarer TDC-udviklingschef for koncept og design, Per Fjællegaard, til Computerworld.

Med en forventet årlig omsætning startende fra 100 millioner kroner genereret via websitet og apps til en lang række platforme herunder Apples iOS slipper TDC dermed potentielt for at betale Apple en pæn slat penge med denne lille produkter-uden-priser-finte.

Knas med Airplay

Har du som iOS-bruger lejet en film via eksempelvis en pc eller Mac og lagt filmen i Blockbuster-sitets 'Min samling', er det dog herefter muligt at se den på din iPhone eller iPad.

Du kan derimod ikke streame filmen fra din iPhone over på dit store fladskærms-tv på væggen.

Det skyldes, at TDC i lighed med en lang række andre medieudbydere endnu ikke har indgået nogen aftale med Apple om at benytte æbleselskabets proprietære AirPlay-protokol til streaming.

"Vi arbejder på, at vores kunder kan streame via Airplay. Det skal gøres krypteret, da filmselskaberne ikke ønsker, at filmene på nogen måde kan opsnappes og distribueres på nettet," lyder det fra Per Fjællegaard.

Han forklarer, at du som Android-bruger kan streame film- og tv-serier via Googles HDMI-medieafspiller Chromecast eller benytte apps i Samsung smart-tv og i næste uge på Playstation 4.

Oveni apps til Samsung tv er TDC på trapperne med apps til smarte fjernsyn fra LG, Sony, Philips og Panasonic.

"Vi har lært rigtig meget igennem vores arbejde med YouBio (anden TDC-streamingtjeneste), hvor indholdet ikke rigtig kom ud på de store skærme. Vores vigtigste erfaring med YouBio er nok, at vi skal være til stede på smart-tv og konsoller," siger Per Fællegaard.

Han har arbejdet med en lang række af TDCs' tilbud til skærmen. Direkte adspurgt siger han, at med Blockbusters indtræden i TDCs efterhånden store underholdningsportefølje, vil film-leje med tiden 'højst sandsynligt' blive sløjfet på YouBio.

Venner med grillbarer og filmbosser

Udover tilstedeværelse på mange platforme er slagordene for TDC's Blockbuster-tjeneste helt nye film og det store udvalg i bagkataloget på godt og vel 5.000 ældre film.

Flere har ved lanceringen kritiseret Blockbuster for at være en pebret tjeneste, da eksempelvis en premierefilm til rådighed i 48 timer koster 49 kroner.

Ældre film har en lejepris på alt fra 19 kroner og op mod de 49 kroner, og så prøver TDC at skabe velkendte Blockbuster-slagtilbud med 99 kroner for tre film med et halvt år på bagen.

Til sammenligning koster en måneds standardpakke hos streamingstjenesten Netflix 79 kroner.

Som modtræk slår TDC blandt andet på et større partnerskab med fastfood-kæden Just-Eat, da kombinationen af filmleje og fastfood synes at være et ganske velafprøvet koncept.

Også potentielle partnerskaber med filmselskaber taler man om ude hos TDC, da den slags aftaler kan betyde, at store film og tv-serier/sæsoner får premiere på Blockbuster før alle andre.

Endnu er det for tidligt at nævne nogle konkrete, eksklusive blockbustere, udover det de andre også har.

Læs også: 

Høje priser og en sværm af dygtige rivaler: Har TDC's Blockbuster overhovedet en chance?

Kan denne TDC-tjeneste få dig til at droppe Netflix?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere