USA: Nordkorea står bag det store Sony-hack

Amerikanske eksperter mener at have identificeret bagmændene bag kæmpehacket af Sony. Angrebet minder forbløffende meget om tidligere angreb - er det udført af samme gruppe?

Amerikanske eksperter konkluderer, at Nordkorea står bag det gigantiske hack af den japanske teknologi-kæmpe Sony, som i de seneste uger har været presset i knæ af hacket.

Det kan du læse mere om her: Sony på slagtebænken: Her er læren af det katastrofale hackerangreb

De amerikanske sikkerhedseksperter oplyser, at Nordkorea har været "central" i hacket af Sony Pictures computere.

Hacket har netop fået Sony til at aflyse premieren på den komedie-film, 'The Interview,' om attentatet på en nordkoreansk leder, som angiveligt har været motivet bag det store hack.

Det skyldes, at Sony er bekymret for, at hackerne vil gå efter hver eneste biograf, der viser filmen.

'Fyldes med frygt'
Hackerne har fornylig meddelt, at 'verden vil blive fyldt med frygt," hvis filmen som planlagt får premiere 25. december.

"Husk 11. september 2011. Vi anbefaler jer at holde jer på afstand fra disse områder, når tiden kommer," har det lydt fra hackerne.

Ifølge New York Times drøftes det lige nu i Det Hvide Hus med den amerikanske præsident Barack Obama, hvorvidt USA officielt skal beskylde Nordkorea for at stå bag hacket.

Sony-hacket regnes for at være det hidtil mest destruktive og et af de mest avancerede på amerikansk jord.

Angrebet begyndte med, at hackerne slettede data på en række af Sonys store virksomheds-systemer på samme måde, som det tidligere er sket med systemer i Sydkorea og Saudi Arabien.

Angrebet blev routet fra såkaldte command- and-control-centre fra hele verden - eksempelvis Thailand, Bolivia, Singapore og andre steder.

Mindst en af disse servere er tidligere blevet anvendt til lignende angreb mod Sydkorea.

Tidligere anvendte teknikker
Angrebet er blevet udført med frit tilgængelige hacker-værktøjer, og det er blevet udført med teknikker, som tidligere er blevet anvendt i næsten identiske angreb mod Sydkoreanske banker og medieselskaber for et par år siden.

Det er fortsat uklart præcist hvordan de amerikanske myndigheder er nået frem til, at Nordkorea står bag angrebet.

Ifølge New York Times har amerikanske myndigheder i de seneste fire år arbejdet på at infiltrere de nordkoreanske computer-systemer og her plante programmer, der kan anvendes til at overvåge udviklingen af malware og lignende.

Det regnes dog for givet, at en del af Nordkoreas hacker-aktiviteter bliver udført fra Kina.

Nordkorea har afvist at stå bagangrebet, men vil ikke udelukke, at angrebet er "en retfærdig handling udført af støtter og sympatisører" af landet.

Læs mere om Sony-angrebet her:

Sony-hack: Alle filmbranchens hemmelige pirat-planer er lækket

Sony på slagtebænken: Her er læren af det katastrofale hackerangreb

Først smadrede hackerne Sony - men nu går Sony i modangreb

Nu rammer regningen Sony: Gigantisk hackerangreb bliver en dyr omgang

Mystikken breder sig efter giga-hack mod Sony: Nu trues medarbejderne

Giga-hack mod Sony griber om sig: Malwaren sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm er allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afsløring af tophemmelig viden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.