Artikel top billede

USA: Nordkorea står bag det store Sony-hack

Amerikanske eksperter mener at have identificeret bagmændene bag kæmpehacket af Sony. Angrebet minder forbløffende meget om tidligere angreb - er det udført af samme gruppe?

Amerikanske eksperter konkluderer, at Nordkorea står bag det gigantiske hack af den japanske teknologi-kæmpe Sony, som i de seneste uger har været presset i knæ af hacket.

Det kan du læse mere om her: Sony på slagtebænken: Her er læren af det katastrofale hackerangreb

De amerikanske sikkerhedseksperter oplyser, at Nordkorea har været "central" i hacket af Sony Pictures computere.

Hacket har netop fået Sony til at aflyse premieren på den komedie-film, 'The Interview,' om attentatet på en nordkoreansk leder, som angiveligt har været motivet bag det store hack.

Det skyldes, at Sony er bekymret for, at hackerne vil gå efter hver eneste biograf, der viser filmen.

'Fyldes med frygt'

Hackerne har fornylig meddelt, at 'verden vil blive fyldt med frygt," hvis filmen som planlagt får premiere 25. december.

"Husk 11. september 2011. Vi anbefaler jer at holde jer på afstand fra disse områder, når tiden kommer," har det lydt fra hackerne.

Ifølge New York Times drøftes det lige nu i Det Hvide Hus med den amerikanske præsident Barack Obama, hvorvidt USA officielt skal beskylde Nordkorea for at stå bag hacket.

Sony-hacket regnes for at være det hidtil mest destruktive og et af de mest avancerede på amerikansk jord.

Angrebet begyndte med, at hackerne slettede data på en række af Sonys store virksomheds-systemer på samme måde, som det tidligere er sket med systemer i Sydkorea og Saudi Arabien.

Angrebet blev routet fra såkaldte command- and-control-centre fra hele verden - eksempelvis Thailand, Bolivia, Singapore og andre steder.

Mindst en af disse servere er tidligere blevet anvendt til lignende angreb mod Sydkorea.

Tidligere anvendte teknikker

Angrebet er blevet udført med frit tilgængelige hacker-værktøjer, og det er blevet udført med teknikker, som tidligere er blevet anvendt i næsten identiske angreb mod Sydkoreanske banker og medieselskaber for et par år siden.

Det er fortsat uklart præcist hvordan de amerikanske myndigheder er nået frem til, at Nordkorea står bag angrebet.

Ifølge New York Times har amerikanske myndigheder i de seneste fire år arbejdet på at infiltrere de nordkoreanske computer-systemer og her plante programmer, der kan anvendes til at overvåge udviklingen af malware og lignende.

Det regnes dog for givet, at en del af Nordkoreas hacker-aktiviteter bliver udført fra Kina.

Nordkorea har afvist at stå bagangrebet, men vil ikke udelukke, at angrebet er "en retfærdig handling udført af støtter og sympatisører" af landet.

Læs mere om Sony-angrebet her:

Sony-hack: Alle filmbranchens hemmelige pirat-planer er lækket

Sony på slagtebænken: Her er læren af det katastrofale hackerangreb

Først smadrede hackerne Sony - men nu går Sony i modangreb

Nu rammer regningen Sony: Gigantisk hackerangreb bliver en dyr omgang

Mystikken breder sig efter giga-hack mod Sony: Nu trues medarbejderne

Giga-hack mod Sony griber om sig: Malwaren sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm er allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afsløring af tophemmelig viden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere