Artikel top billede

Under angrebet mod Sony Pictures frembragte hackerne dette kranie på selskabets computere.

Først smadrede hackerne Sony - men nu går Sony i modangreb

Sony Pictures Entertainment svarer igen på det store hackerangreb, som blandt andet betyder, at selskabet film bliver piratkopieret ét væk. Selskabet tager selv hackernes metoder i brug i et modangreb.

Sony Pictures Entertainment er stadig i gang med at slikke sårene efter det store hackerangreb, som selskabet blev ramt af i slutningen af november.

Helt knockoutet er selskabet dog ikke, for tilsyneladende er det nu gået i modangreb på de it-kriminelle.

Recode skriver, at Sony netop nu foretager denial of service-angreb på de sider, hvor selskabets stjålne data ligger tilgængelige.

Mediet baserer historien på to kilder med direkte kendskab til sagen uden dog at komme nærmere ind på, hvem det er.

Skal man tro Recode, anvender Sony cloud-løsningen Amazon Web Services, der blandt andet har datacentre i Tokyo og Singapore, til at udføre modangrebet.

Idéen med et denial of service-angreb fra Sonys side ville naturligvis være at sikre, at pirat-tjenesterne ikke fungerer, så de ulovlige downloads den vej rundt kan bremses.

Koster Sony kassen

Det er blevet anslået, at angrebet mod Sony Pictures Entertainment medfører en udgifter og tab for virksomheden for 100 millioner dollars, omkring 600 millioner danske kroner.

Flere af selskabets film er efter hackerangrebet blevet frit tilgængelige på diverse pirat-sider. Eksempelvis blev det allerede i sidste uge anslået, at storfilmen Fury med Brad Pitt var blevet downloadet over en halv million gange.

Under angrebet så Sony sig nødsaget til at lukke for firmanetværket, og siden er det blevet afsløret, at den malware, der er i spil, kan slette alle data på ofrenes maskiner.

Sony Pictures Entertainments medarbejdere har også mærket konsekvenserne af angrebet, da hackerne efterfølgende er begyndt at sende beskeder direkte til medarbejdere i selskabet, hvor de og deres familier bliver truet.

Det er hackergruppen Guardians of Peace, der hævder at stå bag angrebet mod Sony, og den har også været fremme med nye trusler mod Sony.

"At fjerne Sony Pictures fra planeten er et meget lille stykke arbejde for vores gruppe, der er en verdensomspændende organisation. Og det, vi har gjort indtil nu, er kun en lille del af vores videre plan," lød beskeden blandt andet.

Sony Pictures Entertainment har selv betegnet angrebet som "uden fortilfælde," "en forbrydelse uden sidestykke", og selskabet mener, at det er udført af "en organiseret gruppe."

Hackerne har påstået, at de ved angrebet mod Sony fik fat i 100 terabyte data - blandt andet budgetter, finansielle informationer og film. Ifølge Recode ligger en del af dette i dag blandt andet på en fildelingsside som PasteBin.

Sony har ikke kommenteret på historien om, at selskabet nu forsøger at oversvømme piratsiderne via et denial of service-angreb.

Læs også:

Nu rammer regningen Sony: Gigantisk hackerangreb bliver en dyr omgang

Mystikken breder sig efter Sony-hack: Nu trues medarbejderne

Giga-hack mod Sony griber om sig: Sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere