Artikel top billede

Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser

ComputerViews: Det giver rigtig god mening for Microsoft at sætte en helt ny slank og trimmet browser i søen og lægge den slidte og trætte Internet Explorer bag sig. Se nogle af grundene her.

ComputerViews: Der er gode grunde til, at Microsoft angiveligt pønser på at lancere en browser, der ikke er Internet Explorer, når selskabet til sommer sender det længe ventede Windows 10 på gaden.

Den nye browser - med arbejdstitlen 'Spartan' - vil som navnet antyder være skrabet og enkel med et minimalistisk bruger-interface, ligesom den angiveligt vil understøtte muligheden for tilføjelser fra tredjeparter (såkaldte add-ons eller extensions).

Du kan læse mere om den nye 'Spartan' her: Microsoft kan være på vej med ny browser: Kommer til at hedde 'Spartan'

Det samme gør Firefox og Chrome.

Vi ved endnu ikke meget om Microsofts planer, men lige nu ser det ud til, at 'Spartan' vil blive indbygget i Windows 10 sammen med Internet Explorer - sandsynligvis en ny IE11.

Det er her ideen, at den lette 'Spartan'-browser automatisk vil blive aktiveret, hvis brugeren tilgår et moderne og opgraderet website. Er der tale om et ældre site eller ældre applikationer, vil IE11 blive aktiveret.

Brug for en frisk begyndelse

Der vil altså efter alt at dømme blive tale om en dobbelt-løsning med en ny, slank og moderne browser, der sigter mod fremtiden, samt en tungere og ældre browser, der tilhører fortiden, men som til gengæld med garanti kan anvendes på alle kendte websites og applikationer uanset deres alder og indhold.

Det er vigtigt for ikke mindst virksomheder, der ofte opererer i et miljø med både ældre og nye applikationer - eksempelvis i deres intranet, der ofte er langt længere bagud på teknologi-siden end deres udadrettede sites.

Vi kan således forvente, at Microsoft vil opgradere og modificere den nye, slanke browser løbende og aggressivt, mens den gamle og grå IE11 ganske vist vil blive passet og opgraderet, men ikke udbygget og forbedret væsentligt.

Det er således sandsynligt, at Microsoft vil udnytte lanceringen af den nye browser til at indføre en opgraderingspolitik i stil med Chrome og Firefox, hvor kun seneste version bliver patchet.

Det vil på sigt gøre opdateringsarbejdet langt enklere for Microsoft.

Dominans er under udfordring

Internet Explorer er verdens mest udbredte browser, og sådan har det været i mange år.

Det skyldes ikke mindst, at browseren bliver leveret sammen med Windows, der ligeledes er verdens mest udbredte styresystem.

Internet Explorer har med denne status i årevis stået for skud som en af hacker-verdenens yndlingsmål, ligesom browserens hastighed, brugervenlighed og effektivitet gennem årene har fået massevis af slag for boven.

Internet Explorer har således været genstand for en række meget store sikkerheds-opdateringer, hvor Microsoft har lukket det ene sikkerhedshul efter det andet i browseren.

Det kan du læse et eksempel på her: Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft.

Tung at danse med

Internet Explorer er således blevet tung at danse med på den teknologiske side, ligesom brugerne ikke længere har den tillid til den gamle, kendte browser, som er nødvendig, hvis brugerne ikke skal vælge den fra.

Konkurrenterne er trods alt velfungerende, skarpe og enkle browsere med flotte track records - primært Googles Chrome og (i mindre grad) Mozillas Firefox og Apples Safari.

Dem skal Microsoft modstå også i fremtiden, hvor brugerne i stigende grad vælger browser frit på hylderne - ikke mindst i en mobil-orienteret verden.

Det ligger således i kortene, at den lette, slanke og enkle nye browser vil blive lanceret i versioner tilpasset både iOS og Android, i det mobil-brugerne spiller en væsentlig rolle Microsoft.

Det vil passe fint ind i Microsofts nuværende kursændring væk fra en centrering omkring Windows til en centrering omkring den enkelte brugere - der vel at mærke skal kunne anvende alle mulige forskellige platforme til at tilgå Microsofts primært cloud-baserede tjenester.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Det gode navn og rygte

Den teknologiske side er vigtig. Men det er også ethvert produkts gode navn og rygte, som spiller en væsentlig rolle, når forbrugerne udvælger deres favoritter blandt de mulige kandidater.

Her er Internet Explorer-brandet ved at være godt brugt og træt efter mange års massivt hacker-fokus, mange opgraderinger og mange brugere, der har været irriterede over bøvl og bekymringer.

Med et nyt navn og et nyt, enkelt snit håber Microsoft, at selskabet kan begynde forfra med at opbygge troværdighed og tillid hos brugerne.

Snakken skal for Microsoft gerne begynde at gå om, at Microsoft igen kan bygge virkeligt anvendelige, enkle og slanke produkter med fuld skrald på ydelsen - i modsætning til gumpetunge, usikre og ikke-smarte systemer.

Microsoft har indkaldt til pressemøde 21. januar i selskabets hjemby Seattle, hvor temaet vil blive de næste iterationer af Windows 10 Preview med vægt på forbruger-delen.

Her vil vi højst sandsynligt få mere at vide om 'Spartan' og Microsofts nye browser-politik.

Hvordan ser du mulighederne for den nye 'Spartan'? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Skal Internet Explorer skifte navn?

Microsoft: Slut med frit browser-valg - afliver EU's tvangs-bjælke

Her er de 46 største (og værste) sikkerhedshistorier i 2014

Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Her er verdens mest udbredte browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.