Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser

ComputerViews: Det giver rigtig god mening for Microsoft at sætte en helt ny slank og trimmet browser i søen og lægge den slidte og trætte Internet Explorer bag sig. Se nogle af grundene her.

ComputerViews: Der er gode grunde til, at Microsoft angiveligt pønser på at lancere en browser, der ikke er Internet Explorer, når selskabet til sommer sender det længe ventede Windows 10 på gaden.

Den nye browser - med arbejdstitlen 'Spartan' - vil som navnet antyder være skrabet og enkel med et minimalistisk bruger-interface, ligesom den angiveligt vil understøtte muligheden for tilføjelser fra tredjeparter (såkaldte add-ons eller extensions).

Du kan læse mere om den nye 'Spartan' her: Microsoft kan være på vej med ny browser: Kommer til at hedde 'Spartan'

Det samme gør Firefox og Chrome.

Vi ved endnu ikke meget om Microsofts planer, men lige nu ser det ud til, at 'Spartan' vil blive indbygget i Windows 10 sammen med Internet Explorer - sandsynligvis en ny IE11.

Det er her ideen, at den lette 'Spartan'-browser automatisk vil blive aktiveret, hvis brugeren tilgår et moderne og opgraderet website. Er der tale om et ældre site eller ældre applikationer, vil IE11 blive aktiveret.

Brug for en frisk begyndelse
Der vil altså efter alt at dømme blive tale om en dobbelt-løsning med en ny, slank og moderne browser, der sigter mod fremtiden, samt en tungere og ældre browser, der tilhører fortiden, men som til gengæld med garanti kan anvendes på alle kendte websites og applikationer uanset deres alder og indhold.

Det er vigtigt for ikke mindst virksomheder, der ofte opererer i et miljø med både ældre og nye applikationer - eksempelvis i deres intranet, der ofte er langt længere bagud på teknologi-siden end deres udadrettede sites.

Vi kan således forvente, at Microsoft vil opgradere og modificere den nye, slanke browser løbende og aggressivt, mens den gamle og grå IE11 ganske vist vil blive passet og opgraderet, men ikke udbygget og forbedret væsentligt.

Det er således sandsynligt, at Microsoft vil udnytte lanceringen af den nye browser til at indføre en opgraderingspolitik i stil med Chrome og Firefox, hvor kun seneste version bliver patchet.

Det vil på sigt gøre opdateringsarbejdet langt enklere for Microsoft.

Dominans er under udfordring
Internet Explorer er verdens mest udbredte browser, og sådan har det været i mange år.

Det skyldes ikke mindst, at browseren bliver leveret sammen med Windows, der ligeledes er verdens mest udbredte styresystem.

Internet Explorer har med denne status i årevis stået for skud som en af hacker-verdenens yndlingsmål, ligesom browserens hastighed, brugervenlighed og effektivitet gennem årene har fået massevis af slag for boven.

Internet Explorer har således været genstand for en række meget store sikkerheds-opdateringer, hvor Microsoft har lukket det ene sikkerhedshul efter det andet i browseren.

Det kan du læse et eksempel på her: Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft.

Tung at danse med
Internet Explorer er således blevet tung at danse med på den teknologiske side, ligesom brugerne ikke længere har den tillid til den gamle, kendte browser, som er nødvendig, hvis brugerne ikke skal vælge den fra.

Konkurrenterne er trods alt velfungerende, skarpe og enkle browsere med flotte track records - primært Googles Chrome og (i mindre grad) Mozillas Firefox og Apples Safari.

Dem skal Microsoft modstå også i fremtiden, hvor brugerne i stigende grad vælger browser frit på hylderne - ikke mindst i en mobil-orienteret verden.

Det ligger således i kortene, at den lette, slanke og enkle nye browser vil blive lanceret i versioner tilpasset både iOS og Android, i det mobil-brugerne spiller en væsentlig rolle Microsoft.

Det vil passe fint ind i Microsofts nuværende kursændring væk fra en centrering omkring Windows til en centrering omkring den enkelte brugere - der vel at mærke skal kunne anvende alle mulige forskellige platforme til at tilgå Microsofts primært cloud-baserede tjenester.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Det gode navn og rygte
Den teknologiske side er vigtig. Men det er også ethvert produkts gode navn og rygte, som spiller en væsentlig rolle, når forbrugerne udvælger deres favoritter blandt de mulige kandidater.

Her er Internet Explorer-brandet ved at være godt brugt og træt efter mange års massivt hacker-fokus, mange opgraderinger og mange brugere, der har været irriterede over bøvl og bekymringer.

Med et nyt navn og et nyt, enkelt snit håber Microsoft, at selskabet kan begynde forfra med at opbygge troværdighed og tillid hos brugerne.

Snakken skal for Microsoft gerne begynde at gå om, at Microsoft igen kan bygge virkeligt anvendelige, enkle og slanke produkter med fuld skrald på ydelsen - i modsætning til gumpetunge, usikre og ikke-smarte systemer.

Microsoft har indkaldt til pressemøde 21. januar i selskabets hjemby Seattle, hvor temaet vil blive de næste iterationer af Windows 10 Preview med vægt på forbruger-delen.

Her vil vi højst sandsynligt få mere at vide om 'Spartan' og Microsofts nye browser-politik.

Hvordan ser du mulighederne for den nye 'Spartan'? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Skal Internet Explorer skifte navn?

Microsoft: Slut med frit browser-valg - afliver EU's tvangs-bjælke

Her er de 46 største (og værste) sikkerhedshistorier i 2014

Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Her er verdens mest udbredte browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.