Denne super-simple programmerings-app vil herske over din smartphone og tablet

Workflow er en ny app, som gør dig i stand til at udnytte din iPhone eller iPad på helt nye måder.

Nye apps, webtjenester og sociale medier skyder frem i et omfang, hvor det nærmest kan være umuligt at overskue dem.

For mange af os er det rigeligt at skulle overskue vores kalender og holde indbakken i bund.

Derfor er det ikke nogen overraskelse, at der opstår et behov for en app, der kan få alle tjenesterne til at bøje for sig for brugernes behov.

Og ikke omvendt.

Sådan en app vil Workflow gerne være. Én app til at herske over dem alle.

For med sin simple form for programmering kan Workflow potentielt set udstyre almindelige brugere med en rutineret programmørs evner, og dermed give dem en ny form for kontrol med tjenesterne og i sidste ende gøre dem i stand til selv at finde frem til helt nye "use-cases" for mange af tjenesterne.  

Guf for IFTTT-fans
Du kender muligvis tjenesten If This Then That (IFTTT), og hvis du elsker IFTTT, så vil du formodentligt også elske Workflow.

Ligesom IFTTT gør Workflow brug af en simpel form for programmering, som du kan bruge til at få din iPhone og iPad til at udføre handlinger, der tidligere var relativt komplekse at udføre i iOS. 

Eksempelvis kan du med et tryk på en knap få din iPhone til  
at gemme en webside som en pdf-fil eller lave en gif-animation og automatisk poste den på et socialt medier.

Bruger drag 'n drop
Workflow gør brug af en drag 'n drop-brugerflade, hvor du programmere dit eget workflow ved at sammenkæde en række brikker med forskellige instrukser. 

Instrukserne skal blot placeres i den rækkefølge, som du ønsker dem afviklet. 

Lad mig give et eksempel.

Jeg vil have min iPhone til at gemme et billede fra Google Street View af netop det sted, hvor jeg befinder mig nu.

For at gøre det skal jeg oprette et nyt "workflow".

Jeg starter med at finde den instruks, der hedder "Get Current Location".

Herefter finder jeg en ny instruks, der hedder "Get Street View Image". Denne instruks og placerer jeg umiddelbart efter min første instruks.

Til sidst slutter jeg af med instruksen "save to camera roll".

Det vil sige, at når jeg afvikler dette workflow, så vil min iPhone først bruge gps'en til at finde min nuværende placering, og herefter vil den automatisk gå på Google Street View og finde et billede af stedet. Til sidst vil den gemme billedet i min telefons såkaldte "kamerarulle"

Workflowet ser sådan her ud:Det er et eksempel på et relativt simpelt workflow, men måske ikke et særligt anvendeligt workflow. 

Jeg kan dog naturligvis udbygge det, så det bliver mere anvendeligt.

Det ville måske være mere praktisk, hvis jeg i stedet for et billede fra min aktuelle placering kunne få et Street View-foto af adressen på min næste kalenderaftale.

På den måde kan jeg undgå at gå ind ad den forkerte dør, når jeg ankommer til aftalen. 

I så fald vil mit workflow se sådan her ud:Har masser af færdige opskrifter
Orker du ikke selv at konstruere dine Workflows?

Fortvivl ikke. Workflow-appen har indbygget et såkaldt "Gallery," hvor der er samlet en lang række for-programmerede workflows. 

Eksempelvis findes der færdige workflows, der kan vise vej til den nærmeste kaffebar eller som automatisk gemme dit seneste foto i en mappe på Dropbox.

Du kan naturligvis selv "tweake" de forskellige workflows, så de passer til dit behov. Kan gemmes som genveje
Alle dine workflows kan gemmes som genveje på din telefons homescreen.

På billedet herunder kan du se, hvordan jeg har samlet mine i en særlig mappe på min iPhone. 

Men du også afvikle workflows som såkaldte "extensions" direkte fra din browser, hvor du blot skal klikke på den velkendte "del-knap" i iOS.

Sidstnævnte funktion bruger du til en særlig type workflows. Eksempelvis hvis du ønsker at bruge et workflow, der gemmer en webside som pdf-fil.  
Konklusion: 
Efter at have brugt Workflow gennem de seneste uger, må jeg dog erkende, at Workflow ikke er en app for alle. Appen har en vis indlæringskurve, og der er næppe en app, som eksempelvis min mor kommer til at bruge.

Derudover virker de fleste workflows som gimmicks, som sjældent har den store praktiske anvendelse. Det eneste workflow, som jeg bruger regelmæssigt er det, der gør det muligt at gemme en webside eller et andet dokument som en pdf-fil.

Til gengæld er det ganske underholdende og lærerigt at skabe nye workflows, og det kan måske være med til at give folk det sidste skub, der får dem til at kaste sig ud i rigtig programmering.

Workflow koster 25 kroner i Apples App Store, og den virker både til iPhone og iPad. Der findes endnu ikke en version til Android eller Windows Phone. Læs også: 
"Jeg har 145 apps på min telefon... men det er kun de her 12 som jeg gider bruge" 

IFTTT er ren doping til dine nettjenester


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.