Artikel top billede

Pc-priserne står til at falde i det kommende år

Nedturen i pc-salget er ved at stabilisere sig, mener Intel. Forude venter der prisfald på i hvert fald en bestemt type pc'er, mener Intel.

Der er godt nyt for alle, der har planer om at investere i ny pc i det kommende år: Priserne står nemlig til at at få et dyk nedad.

Sådan lyder det fra Intel, der er verdens største leverandør af chip til netop pc'erne, og derfor følger markedet meget nøje.

Ifølge Intels topchef, Brian Krzanich, er der allerede nu tydelige tegn på, at priserne er på vej ned.

Det gælder ikke mindst for de i forvejen prisbillige letvægts-pc'er, ligesom man allerede nu kan få fuldt udstyrede pc'er med både Chrome OS og Windows til under et par hundrede dollar.

Priskrig i gang

En del af prisfaldet skyldes netop de billige Chromebooks, der er enkle, men velbyggede, cloud-baserede pc'er, der kan købes for et par tusind kroner eller mindre.

De simple maskiner har gjort det muligt for producenterne at tæve priserne helt i bund.

Du kan læse mere om Chromebooks her: Office og Photoshop: Fem kraftfulde ting du ikke vidste en Chromebook kan

Til gengæld har de ikke meget lagerplads, da hele ideen er, at de skal fungere i samspil med forskellige cloud-baserede tjenester.

Chromebooks'enes markedsandel er endnu ret lille, men det ventes, at den vil vokse i takt med, at cloud computing for alvor begynde at vinde indpas i forbrugernes computer-forbrug.

Det er noget, som Microsoft - verdens største leverandør af styresystemer til pc - er opmærksom på.

Netop cloud computing spiller en vital rolle i Microsofts fremtidsplaner, hvilket du kan læse mere om her.

Billige computere

Selskabet står derfor bag en række meget billige computere, der kører med Windows 8 med Bing og som leveres kvit og frit til pc-producenterne.

Det betyder, at man nu kan købe skrabede Windows-computere som eksempelvis HP Stream til et par hundrede dollar.

Hertil kommer, at priserne for DRAM-hukommelse ligeledes falder for første gang i lang tid, hvilket også får indflydelse på pc-priserne.

Du kan læse mere om dette prisfald her.

Forude venter det nye Windows 10, som Microsoft meget vel vil begynde at forære væk til i hvert fald visse brugergrupper.

Det kan du læse mere om her: Den svære beslutning for Microsoft: Hvem skal betale for Windows 10? Og hvem skal ikke?

Pc-salget har været under kraftig opbremsning i de senere år efter konstant at have steget meget kraftigt siden man overhovedet begyndte at opgøre tallene.

I den seneste tid er faldet dog begyndt at flade ud, hvilket du kan læse mere om her: Pc-salget falder og falder - men måske er det knapt så slemt som man skulle tro

Også chip-giganten Intel forventer, at pc-salget vil stabilisere sig i år - muligvis på et lidt lavere niveau end det, vi har nu.

Det store selskab har lagt sig i selerne for at følge med det faldende marked.

Det ser ud til at være lykkedes. I hvert fald er omsætningen for selskabets pc-division, der leverer chip til pc'er og tablet-computere, steget med tre procent, mens antallet af solgte laptop-chip er steget med 11 procent.

Sådan lyder det fra chipproducenten Intel, der netop har løftet sløret for selskabets resultat for dets fjerde regnskabskvartal.

Intel omsatte i kvartalet for 93,4 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på seks procent i forhold til den samme periode et år tidligere.

Efter skat landede Intel et overskud på 23,5 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på hele 39 procent i forhold til fjerde kvartal et år tidligere.

De lave priser sætter dog ikke en stopper for udviklingen på pc-området, påpeger Intel.

Det er HP's nye Sprout-computer et godt eksempel på, lyder det fra Intel. Det er en ny-udviklet 3D-computer med en særlig måtte, Touch Mat, der via et kamera kan tage 3D-billeder, som dernæst omgående kan bearbejdes.

Du kan HP Sprout her.

Kinesiske Lenovo blev i fjerde kvartal verdens største pc-prpducent med et salg på 16,05 millioner computere, mens HP er lige efter med 15,88 millioner solgte enheder.

Det svarer for HP til en stigning på hele 15,1 procent i forhold til samme kvartal et år tidligere.

På tredjepladsen finder vi Dell (10,88 millioner solgte computere), på fjerdepladsen Acer (6,22 millioner solgte computere) og på femtepladsen Apple med 5,75 millioner solgte computere i kvartalet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere