Artikel top billede

Rygte: Batteri i Apple Watch holder kun til få timers aktiv brug

Meget tyder på, at Apple Watch får en skuffende batteritid.

Når Apple om få måneder sætter sit nye smartwatch, Apple Watch, til salg, så skal kunderne forvente en relativ begrænset batteritid.

Den amerikanske Apple-blog 9to5mac, der betragtes som et af de mest troværdige Apple-medier, skriver, at urets batteritid komme til at ligge i underkanten af, hvad Apple indledningsvist havde forventet.

Apple har ifølge sidens normalt velunderettede kilder haft en målsætning om, at urets batteri som minimum skulle kunne klare 19 timers brug før en opladning er nødvendig.

Det lader dog til, at det kommer til at knibe med at opfylde den målsætning.  

Kan kun klare 2,5 timers heftig brug

Uret ventes blot at kunne klare 2,5 times heftig brug, hvor urets processor for alvor bliver presset.

Derudover vil det kunne klare henholdsvis 3,5 timers almindelig app-aktivitet og omkring fire timers brug som fitness-tracker.

Uret vil også blot kunne vise klokken i knap tre timer med skærmen tændt.

Ikke aktiveret hele tiden

Der er dog formodentligt ingen brugere, der rent faktisk vil have urets "ur-app" tændt i tre timer ad gangen. For uret vil ved almindelig brug befinde sig i en slags standby-tilstand i det meste af den tid, hvor det sidder på brugerens håndled.

Først når brugeren drejer håndleddet for at kigge på uret vil skærmen blive aktiveret. 

Derudover har Apple tidlgere oplyst, at app-udviklere til Apple Watch bør forberede sig på, at brugerne formodentligt vil anvende deres Apple Watch anderledes end deres iPhone. 

Eksempelvis vil de kun bruge de enkelte apps i ganske kort tid af gangen.

"Hvis du måler din interaktionen med iOS-apps i minutter, så kan du forvente, at interaktionen med Watch-apps bliver i målt i sekunder," oplyste Apple i forbindelse med udgivelsen af udviklingsværktøjet WatchKit, der blev lanceret i slutningen af november.

Får kraftig processor 

Tiden mellem hver enkelt opladning kommer naturligvis til at afhænge af, hvor heftigt uret bliver brugt af den enkelte bruger.

Men ifølge 9to5macs kilder hos Apple er det tvivlsomt om Apple vil kunne nå sin egen målsætning om 19 timers batteritid. 

Den korte batteritid skyldes angiveligt, at Apple har valgt at udstyre uret med en god skærm samt en relativ kraftig processor, der præsterer nogenlunde på samme niveau som den A5-processor, der sidder i den nuværende iPod Touch. 

Det er dog ikke kun, når processoren bliver presset, at batteritiden skuffer. 

9to5Mac kan ligeledes berette, at også standby-tiden ser ud til at skuffe.

Her havde Apple en forventning om, at 

uret vil kunne holde batteri i to-tre dage i normal standby-tilstand og i fire dage i såkaldt "sleep mode".

Ifølge 9to5mac ventes det reelle tal dog at blive knap en dag kortere. 

Apple har endnu ikke oplyst nogen officiel lanceringsdato, men 9to5mac kunne tidligere på måneden oplyse, at Apple Watch formodentligt vil blive sat til salg i de amerikanske butikker ved udgangen af marts.

Læs også:

Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Her er 10 nye ting, som vi har lært om Apple Watch

Danske app-udviklere forbereder sig på Apple Watch: Sådan bliver vores apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere