Artikel top billede

Rygte: Batteri i Apple Watch holder kun til få timers aktiv brug

Meget tyder på, at Apple Watch får en skuffende batteritid.

Når Apple om få måneder sætter sit nye smartwatch, Apple Watch, til salg, så skal kunderne forvente en relativ begrænset batteritid.

Den amerikanske Apple-blog 9to5mac, der betragtes som et af de mest troværdige Apple-medier, skriver, at urets batteritid komme til at ligge i underkanten af, hvad Apple indledningsvist havde forventet.

Apple har ifølge sidens normalt velunderettede kilder haft en målsætning om, at urets batteri som minimum skulle kunne klare 19 timers brug før en opladning er nødvendig.

Det lader dog til, at det kommer til at knibe med at opfylde den målsætning.  

Kan kun klare 2,5 timers heftig brug

Uret ventes blot at kunne klare 2,5 times heftig brug, hvor urets processor for alvor bliver presset.

Derudover vil det kunne klare henholdsvis 3,5 timers almindelig app-aktivitet og omkring fire timers brug som fitness-tracker.

Uret vil også blot kunne vise klokken i knap tre timer med skærmen tændt.

Ikke aktiveret hele tiden

Der er dog formodentligt ingen brugere, der rent faktisk vil have urets "ur-app" tændt i tre timer ad gangen. For uret vil ved almindelig brug befinde sig i en slags standby-tilstand i det meste af den tid, hvor det sidder på brugerens håndled.

Først når brugeren drejer håndleddet for at kigge på uret vil skærmen blive aktiveret. 

Derudover har Apple tidlgere oplyst, at app-udviklere til Apple Watch bør forberede sig på, at brugerne formodentligt vil anvende deres Apple Watch anderledes end deres iPhone. 

Eksempelvis vil de kun bruge de enkelte apps i ganske kort tid af gangen.

"Hvis du måler din interaktionen med iOS-apps i minutter, så kan du forvente, at interaktionen med Watch-apps bliver i målt i sekunder," oplyste Apple i forbindelse med udgivelsen af udviklingsværktøjet WatchKit, der blev lanceret i slutningen af november.

Får kraftig processor 

Tiden mellem hver enkelt opladning kommer naturligvis til at afhænge af, hvor heftigt uret bliver brugt af den enkelte bruger.

Men ifølge 9to5macs kilder hos Apple er det tvivlsomt om Apple vil kunne nå sin egen målsætning om 19 timers batteritid. 

Den korte batteritid skyldes angiveligt, at Apple har valgt at udstyre uret med en god skærm samt en relativ kraftig processor, der præsterer nogenlunde på samme niveau som den A5-processor, der sidder i den nuværende iPod Touch. 

Det er dog ikke kun, når processoren bliver presset, at batteritiden skuffer. 

9to5Mac kan ligeledes berette, at også standby-tiden ser ud til at skuffe.

Her havde Apple en forventning om, at 

uret vil kunne holde batteri i to-tre dage i normal standby-tilstand og i fire dage i såkaldt "sleep mode".

Ifølge 9to5mac ventes det reelle tal dog at blive knap en dag kortere. 

Apple har endnu ikke oplyst nogen officiel lanceringsdato, men 9to5mac kunne tidligere på måneden oplyse, at Apple Watch formodentligt vil blive sat til salg i de amerikanske butikker ved udgangen af marts.

Læs også:

Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Her er 10 nye ting, som vi har lært om Apple Watch

Danske app-udviklere forbereder sig på Apple Watch: Sådan bliver vores apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere