Artikel top billede

Rygte: Batteri i Apple Watch holder kun til få timers aktiv brug

Meget tyder på, at Apple Watch får en skuffende batteritid.

Når Apple om få måneder sætter sit nye smartwatch, Apple Watch, til salg, så skal kunderne forvente en relativ begrænset batteritid.

Den amerikanske Apple-blog 9to5mac, der betragtes som et af de mest troværdige Apple-medier, skriver, at urets batteritid komme til at ligge i underkanten af, hvad Apple indledningsvist havde forventet.

Apple har ifølge sidens normalt velunderettede kilder haft en målsætning om, at urets batteri som minimum skulle kunne klare 19 timers brug før en opladning er nødvendig.

Det lader dog til, at det kommer til at knibe med at opfylde den målsætning.  

Kan kun klare 2,5 timers heftig brug

Uret ventes blot at kunne klare 2,5 times heftig brug, hvor urets processor for alvor bliver presset.

Derudover vil det kunne klare henholdsvis 3,5 timers almindelig app-aktivitet og omkring fire timers brug som fitness-tracker.

Uret vil også blot kunne vise klokken i knap tre timer med skærmen tændt.

Ikke aktiveret hele tiden

Der er dog formodentligt ingen brugere, der rent faktisk vil have urets "ur-app" tændt i tre timer ad gangen. For uret vil ved almindelig brug befinde sig i en slags standby-tilstand i det meste af den tid, hvor det sidder på brugerens håndled.

Først når brugeren drejer håndleddet for at kigge på uret vil skærmen blive aktiveret. 

Derudover har Apple tidlgere oplyst, at app-udviklere til Apple Watch bør forberede sig på, at brugerne formodentligt vil anvende deres Apple Watch anderledes end deres iPhone. 

Eksempelvis vil de kun bruge de enkelte apps i ganske kort tid af gangen.

"Hvis du måler din interaktionen med iOS-apps i minutter, så kan du forvente, at interaktionen med Watch-apps bliver i målt i sekunder," oplyste Apple i forbindelse med udgivelsen af udviklingsværktøjet WatchKit, der blev lanceret i slutningen af november.

Får kraftig processor 

Tiden mellem hver enkelt opladning kommer naturligvis til at afhænge af, hvor heftigt uret bliver brugt af den enkelte bruger.

Men ifølge 9to5macs kilder hos Apple er det tvivlsomt om Apple vil kunne nå sin egen målsætning om 19 timers batteritid. 

Den korte batteritid skyldes angiveligt, at Apple har valgt at udstyre uret med en god skærm samt en relativ kraftig processor, der præsterer nogenlunde på samme niveau som den A5-processor, der sidder i den nuværende iPod Touch. 

Det er dog ikke kun, når processoren bliver presset, at batteritiden skuffer. 

9to5Mac kan ligeledes berette, at også standby-tiden ser ud til at skuffe.

Her havde Apple en forventning om, at 

uret vil kunne holde batteri i to-tre dage i normal standby-tilstand og i fire dage i såkaldt "sleep mode".

Ifølge 9to5mac ventes det reelle tal dog at blive knap en dag kortere. 

Apple har endnu ikke oplyst nogen officiel lanceringsdato, men 9to5mac kunne tidligere på måneden oplyse, at Apple Watch formodentligt vil blive sat til salg i de amerikanske butikker ved udgangen af marts.

Læs også:

Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Her er 10 nye ting, som vi har lært om Apple Watch

Danske app-udviklere forbereder sig på Apple Watch: Sådan bliver vores apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.