Artikel top billede

Anmeldernes dom: Derfor er Microsofts Hololens ultra-cool

Microsofts Hololens cool og innovativ - men rejser samtidig også en stribe spørgsmål. Det er verdenspressens reaktion efter en hands-on præsentation af Microsofts Hololens.

Microsofts præsenterede i sidste uge den nye Hololens; en brille som tilføjer lag af digital information til den virkelige verden.

Vi giver dig her et et overblik over de første anmeldelser af den udgave af Hololens, som Microsoft viste frem.  

Og kort fortalt er de positive.

Der er tale om et helt nyt markedsområde, som både Google Glass og Oculus Rift har leget med, men der er stadig en verden til forskel på Google Glass' Heads Up Display, Oculus Rifts Virtual Reality og nu Microsofts Augmented Reality.

Microsoft vil være fanebærere på AR med deres Star Trek-lignende visir, men avant garde har sin pris. De polerede billeder af enheden, som blev fremvist under præsentationen, er ikke en realitet endnu.

I stedet måtte journalisterne bruge en klodset enhed, som dels var kablet til loftet, dels var udstyret med en computerklods, der hang som en halskæde og blæste varm luft på hagen.

Læs også: Her er den vigtigste melding fra Microsoft onsdag aften: Fire små ord kan få store konsekvenser

Men det betød ikke det mindste, for så snart Microsofts Hologrambassadors (som teknikerne kaldte sig selv) tændte visiret, stod tech-journalisterne på Mars og måbede.

Onsight-teknologi sætter dig i en digital verden

NASA's samarbejde med Microsoft betyder, at Hololensen er fyldt med billeder i høj opløsning fra den røde planet, Mars.

En utrolig oplevelse, skriver Digital Trends journalist, som i særdeleshed er imponeret af oplevelsen af at stå på den fjerne planet og kunne plante et flag med en fingerbevægelse, inden en Microsoft-ansat fremtryllede et avatar af en NASA-tekniker, som fortalte om Mars.

Engadgets journalist uddyber også mulighederne for mere kommerciel brug af Hololensen.

Arkitekter kan lave digitale 3D-modeller af bygninger, som investorer kan gå rundt i, inden de overhovedet er bygget, eller ejendomsmæglere kan lade potentielle huskøbere få en rundvisning, selvom de sidder i den anden ende af landet.

Læs også: Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

Kan også bruges til Skype-samtaler

Skype-samtaler er et andet højdepunkt som tech-pressen fremhæver. Selvom du kan se din samtalepartner, så kan partneren ikke se dig - i stedet kan vedkommende se, hvad du ser.

Denne funktion blev brugt i en demonstration, hvor journalisterne skulle sætte en lampe op. En proces, som blev forklaret trin for trin under en Skype-samtale med en Microsoft-tekniker, som kunne tegne forklaringer og diagrammer.

Tech-sitet the Verge beskriver processen med at blive guidet gennem lyd og tegninger som helt naturlig og nem i situationen; selvom det kan lyde som en gimmick, så var det alt andet end det.

Smart hvis det overlever

De første anmeldelser er enige om, at den udviklerudgave, de prøvede, var stor og ikke videre behagelig at have på - men at det ikke betød noget som helst, når først verdenen omkring en blev digitalt forbedret med billeder, figurer og mennesker.

Det springende punkt bliver, som Techradar pointerer, om Microsoft kan gøre Hololens til en kommerciel succes.

For indtil videre er Microsoft meget sparsomme med informationer omkring Hololens: Priser, release-dato, apps, batterilevetid og så videre står alt sammen hen i det uvisse.

Men anmeldernes dom lyder, at Hololensen, selv i den ufærdige udgave, som journalisterne prøvede, føles så naturlig og intuitiv at bruge, at hvis den kommer på markedet i en lettere udgave, så har den potentiale til at blive en kæmpe succes.

Læs også:

Hologram-briller, Cortana og gratis opdatering: Her er alle onsdagens Windows 10-nyheder

Galleri: Se alle billederne af Windows 10: Så flot bliver det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere