Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

Windows 10 bliver på flere måder et vendepunkt for Microsoft. Her får du det fulde overblik over et af de mest markante strategi-skift i Microsofts historie.

Det vækker altid opsigt, når Microsoft lancerer et nyt styresystem, men sjældent har der været så store forventninger, som der nu er til det kommende Windows 10.

Der er da også lagt i kakkelovnen til store forandringer, når Windows 10 ser dagens lys til sommer, for Windows 10 kommer til at markere et vigtigt skridt i den store kurs-ændring, som Microsoft i disse år er ved at gennemføre.

Herunder får du det fulde overblik over Windows 10, hvad systemet kommer til at indeholde, og hvorfor Microsoft gør, som selskabet gør.

Klik på hver enkelt artikel for at få mere at vide.


Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10
It-analytikerne er ikke i tvivl: Microsoft er på vej til et stort comeback med det kommende Windows 10.


Se alle billederne af Windows 10: Så flot bliver det
Windows 10 bliver gratis for din Windows 7, 8 eller 8.1 computer. Og der er rigeligt at nye ting at glæde sig til, ligesom der er rigtig meget, som er rettet til fra Windows 8. Se billeder af det nye Windows 10 her.


Den store barriere for Microsoft: Hvordan får man folk til at droppe Windows 7 til fordel for Windows 10?
Hvorfor udskifte et velfungerende system til noget nyt?


Her er den vigtigste melding fra Microsoft onsdag aften: Fire små ord kan få store konsekvenser
ComputerViews: Den vigtigste og mest langtrækkende udmelding fra Microsoft onsdag aften handler ikke om ny browser, vilde hologram-briller eller nye Windows-funktioner, men ligger i fire små ord, der kan få stor betydning for både Microsoft og for alle selskabets kunder.


Sådan virker Microsofts nye Hologram-briller
Den helt store overraskelse ved Microsofts store Windows 10-event var uden tvivl de nye HoloLens-briller. Et par briller, som mest af alt minder om en Sci-fi-drøm. Se hvordan de virker her.


Har du Windows 7 eller 8? Så kan du godt glæde dig til gratis Windows 10
Så fik vi endeligt nyt om Windows 10. Og vi starter med en rigtig god nyhed. Nemlig at det bliver gratis at opdatere, hvis du har den rigtige version.


Her er it-chefens ni største ønsker til Windows 10
Her er it-chefens ønskeseddel til Microsoft: Det vil danske it-chefer gerne have i Windows 10.


Sådan undgår Windows 10 at blive et flop
ComputerViews: Her er tre kritiske områder, som Microsoft skal have styr på, for at Windows 10 kan falde i brugernes smag.


Brugerne elsker allerede Windows 10
Microsofts næste styresystem er blevet testet af halvanden million brugere. 1.300 fejl er blevet rettet efter brugerindberetninger, siger Microsoft, der gør klar til næste kapitel i udrulningen af Windows 10


Troen på Windows 10 vokser: Derfor bliver det installeret på din maskine
Microsofts kommende Windows 10 vil blive et hit og kunne gøre det på markedet, som Windows 8 aldrig rigtig har formået, lyder det fra flere sider.


Den svære beslutning for Microsoft: Hvem skal betale for Windows 10? Og hvem skal ikke?
ComputerViews: En af Microsofts helt store beslutninger i de kommende måneder vil blive at afgøre, hvem der skal betale for Windows 10. Og hvor meget de skal betale?


Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser
ComputerViews: Det giver rigtig god mening for Microsoft at sætte en helt ny slank og trimmet browser i søen og lægge den slidte og trætte Internet Explorer bag sig. Se nogle af grundene her.


Sådan bygger Microsoft nye filformater ind i Windows 10
Windows 10 vil understøtte det tabsløse lydformat Flac og videostandarden MKV. Det betyder, at du kan sige farvel til tredjepartsafspillere på din Windows-maskine - hvis du altså vil.


Nu kommer forklaringen: Derfor har Microsoft fyret 18.000 mand
Microsoft løfter sløret for årsagen til, at selskabet har beskåret medarbejderstaben med 14 procent i en stor fyringsrunde, der også har ramt den danske forretning.


Windows versus Mac OS X: Hvilket styresystem er bedst i 2014?
Microsoft og Apple fortsætter det vilde kapløb med at levere de bedste styresystemer. Vi ser nærmere på, hvem der har teten i øjeblikket.


Første build klar: Microsoft udsender hele 7.000 rettelser til Windows 10
Ny Windows 10 Technical Preview-opgradering indeholder blandt andet notifikationer, strøm-sparer, data-monitor og en lang række andre funktioner.


Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview
Computerworld har brugt 24 timer sammen med Windows 10 Technical Preview. Her er de syv mest interessante ting ved styresystemet.


Windows gennem tiderne: Fra Windows 1 til Windows 10
Der er sket meget med Windows, siden den første version blev søsat for snart 30 år siden. Her kan du genopfriske minderne med en tur tilbage til tiden, hvor Windows var dreng.


10 interessante facts om Windows 10
Hvorfor kalder Microsoft sit nye styresystem for 'Windows 10,' når forgængeren hedder 'Windows 8'? Hvordan med start menuen? Er der en Command Prompt? Få svar på nogle af spørgsmålene omkring Windows 10.


Microsoft løfter sløret for ny Windows: Så meget er på spil efter bommerten Windows 8
ComputerViews: Microsoft ventes at løfte sløret for Windows 9 tirsdag. Og selskabet vil hellere end gerne lægge Windows 8 bag sig. Se her, hvad vi kan forvente.


Otte store problemer i Microsoft: Er der kæmpe fyringsrunde på vej?
Microsoft kan være på vej med afskedigelser af op mod hver 10. medarbejder. Topchef Satya Nadella varsler store ændringer. Her er nogle af de problemer, som han ser i Microsoft lige nu.