Prøvekørt: Intels trådløse dockingstation - og professionelle skærmdeling

Trådløse docking-stationer og nem trådløs tilkobling til projektoren - Intel satser på et klippe kablerne helt over i din næste bærbare. Vi har prøvekørt de nye muligheder.

Intel har drypvist løftet sløret for sine hemmeligheder de seneste tre-fire måneder. 

Først var det annonceringen af kabelløse bærbare, og den om trådløse opladning og så om de nyeste Broadwell-processorer her i begyndelsen af januar. 

Det var derfor ikke uden en vis nysgerrighed, at Computerworld begav sig til London for at se, hvad Intel denne gang havde oppe i ærmet.

Men først da Thomas Garrison, som er Intels vice president for PC Client Group, trådte op på scenen blev sløret løftet for dagens fokus: Femte generation af Intels Centrino vPro.

Det kan lyde tørt, men Intels Centrino-platform er den platform, der siden introduktionen i 2003, har banket AMD helt af banen som leverandør af bærbare til erhvervslivet.

For med Centrino som en fælles betegnelse for samspillet mellem processsor, Wifi-kort og bundkort kunne Intel garantere en standard indenfor ydelse, batterilevetid og wifi-kvalitet. 

Den rå processorkraft er der ikke så mange som taler om mere. I stedet handler det om funktioner og batterilevetid. 

Selv påstår Intel at batterilevetiden, med den nyeste generation af processorer, bundkort og wifi-kort, er tre gange så lang som dem, som vi så i en standard-bærbar for fire år siden. Trådløs docking station
Ved lanceringen havde Intel dog to teknologier parat til de fremmødte journalister og analytikere: 

- Intel Wireless Docking, som er baseret på Intel Wireless Gigabit-teknologien.

- Intels Pro Wireless Display - også kendst som Intel Pro WiDi.

De to teknologier skal sammen være med til at fjerne alle de besværlige kabler, som i dag er nødvendige for at kunne få sin bærbare pc til at være en del af virksomhedens infrastruktur.

Begge teknologier kommer i de nyeste bærbare computere, som producenter som Toshiba, HP, Dell og Lenovo lancerer i disse uger. Vi havde ved lanceringen mulighed for at arbejde lidt med Intels Wireless docking - og det fungerede ret godt. 

Intel havde opstillet en HP X2 bærbar pc samt HP's Advanced Wireless Docking-station på et bord sammen med to skærme, højttalere, mus og et keyboard. Det lille trådløse boks, som er HP's Advanced Wireless Docking-station, gør ikke umiddelbart noget større væsen af sig. 

Men på siden vinder du både adskillige USB-porte, stik til HDMI, VGA og lyd.

Der er desuden at ethernet-stik, så du kan komme på virksomhedens kablede netværk. Mens vi arbejdede med den bærbare computer, fik vi mulighed for at streame 1080p (FullHD) video fra maskinen til de to tilkoblede skærme samtidig med, at vi brugte flere andre programmer - uden at det gav nogle problemer. 

Intel selv angiver, at to skærme med en opløsning hver på 1.920 x 1.080 pixels ikke er et problem, og at WiGig burde kunne klare op til 4,7 Gbps.

Du kan læse mere om specifikationerne på det nye 17265 netkort her (pdf).

Intels tekniker på stedet bekræftede, at du i teorien godt kan opgradere din eksisterende bærbare computer med et af Intels netkort, men at du ikke ville udnytte det fuldt ud, da din maskine ikke ville have de nødvendige antenner indbygget. Det smarte ved en trådløs docking-station er, at du ikke skal koble din pc til eller fra. 

Alt hvad du i stedet skal gøre er, at rejse dig op og gå din vej. Så snart du kommer cirka tre meter væk, så slukker skærmene, og du logges ud. 

Da vi kort efter vender tilbage, går der et par sekunder, hvorefter skærmene lyser op igen. 

På arbejdspladser, hvor der ikke er faste pladser, kan flere maskiner dele samme dock - med i softwaren er der indstillinger til at sikre, hvordan docken skal fungere i netop dit it-miljø.

Samtidig har den trådløse teknologi fordelen ikke at være knyttet til en bestemt model, som mange eksisterende docking-stationer i dag er. 

Nedenfor kan du se en video af, hvordan til og frakoblingen på en trådløs docking-station med Intel Wireless Docking fungerer. 

Der er desværre endnu ingen pris på HP's trådløse docking-station, men selve maskinerne med WiGig og Wireless Docking er på markedet nu. Trådløs præsentation
Den anden teknologi som Intel fremhævede ved Centroni-lanceringen var Intel WiDi - også kendt som Intels Pro Wireless Display. 

Teknologien, som er indbygget i de nye maskiner, har til formål at få fjernet de minutters kabel-fumlen som enhver præsentation altid starter med. 

WiDi er dermed en slags Chromecast eller Apple TV-variant, hvor trådløse signaler fra din bærbare bliver fanget af en boks eller dongle og vist på en ekstern skærm.

Det smarte ved Intel WiDi er dog, at det er målrettet til miljøer med flere samtidig brugere.

Styre flere enheder
Med Pro WiDi kan du nemlig styre flere enheder, sådan at man til et møde eller i et klasselokale kan vælge hvem som skal vise indholdet. 

Vi prøvede systemet med syv tablets og bærbare koblet til et centralt fjernsyn, og det virkede uden problemer - både med skiftene, som normalt kræver fumlen med kabler, og med video. Ideen er at ordstyreren vælger hvem som skal præsentere hvorefter vedkommende sendes en invitation.
Accepterer du invitationer bliver din skærm vist på fællesskærmen. 

Hvis Kurt ovre fra økonomiafdelingen lige undervejs skal vise sin skærm, er det blot et klik fra ordstyreren, hvorefter Kurts kedelige tal sender dine spændende slides ud i kulden. I det setup, som Intel havde brugt, var modtagerboksen en model fra Actiontec.

Den gør, at Kurts tal kan vises i op til FullHD (1.920 x 1.080 pixels)

Det smarte er, at i modsætnig til consumer-løsninger, så bruger Intel Wireless Display ikke det normale trådløse netværk og begrænser dermed ikke båndbredden på det.

I stedet kører forbindelsen direkte mellem bærbare med WiDi-teknologien og modtagerboksen - i dette tilfælde en boks fra Actiontec.

Intel fremhævede desuden, at teknologien er nem at tilgå, fordi selve styringen er indbygget i driveren og nemt integreret med Windows 8 (og den kommende Windows 10).

Vi fik desværre ikke mulighed for at sætte mødet op helt fra bunden, men selve skiftet mellem præsentationer og maskiner virkede meget simpelt - og kan forhåbentligt, om nogle år når udbredelsen er større af WiDi-enheder, sparer adskillige timer hver dag i forsvunden kabel-fumlen.

WiDi-teknologien er allerede indbygget i flere chipsets fra Intel - og du kan se om dine maskiner er dækket her. Lidt overraskende viste Intel ikke nogle demonstrationer af deres trådløse opladningssystem, som de ellers viste på scenen til deres IDF-teknologikonference i efteråret 2014.

Det er ellers været det sidste kabel, som skal knækkes før din bærbare kan være helt fri.

Læs også:

Her er Intels nye Broadwell-processorer - glæd dig til fede bærbare i 2015.

Intels nye vision: Ikke længere blot '[b]Intel
Inside' - et nyt Intel er ved at se dagens lys
[/b]Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.