Artikel top billede

Intel: Du vil kunne købe helt kabelfri bærbare om et år

Det er snart slut med kabler til opladning, dataoverførsel og docking, når du slæber rundt på din bærbare computer. De første helt kabel-frie bærbare vil være klar i butikkerne om et år.

Intel har talt om det længe, men nu begynder planerne for alvor at tage form: De første helt kabelfrie bærbare computere vil være klar i butikkerne om et års tid.

De nye modeller vil være helt blottet for kabler. Det betyder nul opladningskabler, nul kabler til dataoverførsel og nul kabler til eksempelvis eksterne skærme.

Ifølge chefen for Intels PC Client Group, Kirk Skaugen, vil Intel i begyndelsen af næste år være klar med en kabelløs prototype.

Den skal anvendes som reference-model for de af hardware-producenterne, der er med på ideen og som ønsker at udvikle komponenter til kommende kabelløse computere.

Både Dell, Lenovo, Asus og Panasonic er med i arbejdet, der bygger på opladning via magnetisme med en teknologi, der er udviklet af sammenslutningen A4WP (Alliance for Wireless Power), som blandt andre tæller Samsung og Qualcomm.

Det er med andre ord væsentlige kræfter, der står bag intentionerne om snart at være klar med en velfungerende kabelløs computer.

Intel står i disse dage bag selskabets store udvikler-konference, Intel Developer Forum, i San Francisco.

Her har Intel blandt andet præsenteret en kabelløs computer, der trådløst overfører 4K-video til et high definition-fjernsyn, ligesom Intel har fremvist en bærbar, der oplades alene ved at stå på et specielt bord.

Kirk Skaugen og Intel ser en stor fremtid for de kabelløse computere, fordi vi allerede i dag i stor stil medbringer vores bærbare computere og anvender dem i eksempelvis lufthavne, på cafeer og andre steder, hvor vi kommer.

Her skal vi imidlertid altid huske diverse kabler - ikke mindst strømstik.

Lufthavne og andre er interesserede

Allerede i dag er flere lufthavne, cafeer og lignende i gang med at overveje at indføre trådløse opladnings-stationer til bærbare computere.

De første kabellløse bærbare vil blive udstyret med chips baseret på Intels Skylake-arkitektur.

Intel har i de seneste måneder arbejdet på at udvikle en slags smart dock, hvorfra en bærbar kan oplades samtidig med, at der overføres data til eksterne enheder.

Docken bygger på WiGig-teknologien, der ifølge Intel er tre gange hurtigere end den nyeste Wi-Fi-teknologi.

Intel arbejder ligeledes på lignende løsninger til både smartphones og tablet-computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere