Artikel top billede

Intel: Du vil kunne købe helt kabelfri bærbare om et år

Det er snart slut med kabler til opladning, dataoverførsel og docking, når du slæber rundt på din bærbare computer. De første helt kabel-frie bærbare vil være klar i butikkerne om et år.

Intel har talt om det længe, men nu begynder planerne for alvor at tage form: De første helt kabelfrie bærbare computere vil være klar i butikkerne om et års tid.

De nye modeller vil være helt blottet for kabler. Det betyder nul opladningskabler, nul kabler til dataoverførsel og nul kabler til eksempelvis eksterne skærme.

Ifølge chefen for Intels PC Client Group, Kirk Skaugen, vil Intel i begyndelsen af næste år være klar med en kabelløs prototype.

Den skal anvendes som reference-model for de af hardware-producenterne, der er med på ideen og som ønsker at udvikle komponenter til kommende kabelløse computere.

Både Dell, Lenovo, Asus og Panasonic er med i arbejdet, der bygger på opladning via magnetisme med en teknologi, der er udviklet af sammenslutningen A4WP (Alliance for Wireless Power), som blandt andre tæller Samsung og Qualcomm.

Det er med andre ord væsentlige kræfter, der står bag intentionerne om snart at være klar med en velfungerende kabelløs computer.

Intel står i disse dage bag selskabets store udvikler-konference, Intel Developer Forum, i San Francisco.

Her har Intel blandt andet præsenteret en kabelløs computer, der trådløst overfører 4K-video til et high definition-fjernsyn, ligesom Intel har fremvist en bærbar, der oplades alene ved at stå på et specielt bord.

Kirk Skaugen og Intel ser en stor fremtid for de kabelløse computere, fordi vi allerede i dag i stor stil medbringer vores bærbare computere og anvender dem i eksempelvis lufthavne, på cafeer og andre steder, hvor vi kommer.

Her skal vi imidlertid altid huske diverse kabler - ikke mindst strømstik.

Lufthavne og andre er interesserede

Allerede i dag er flere lufthavne, cafeer og lignende i gang med at overveje at indføre trådløse opladnings-stationer til bærbare computere.

De første kabellløse bærbare vil blive udstyret med chips baseret på Intels Skylake-arkitektur.

Intel har i de seneste måneder arbejdet på at udvikle en slags smart dock, hvorfra en bærbar kan oplades samtidig med, at der overføres data til eksterne enheder.

Docken bygger på WiGig-teknologien, der ifølge Intel er tre gange hurtigere end den nyeste Wi-Fi-teknologi.

Intel arbejder ligeledes på lignende løsninger til både smartphones og tablet-computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere