Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

39-årig dansker scorer 400 millioner kroner på salg af fitness-apps

Den 39-årige Jakob Nordenhof Jønck scorer op mod 400 millioner kroner på salget af Endomondo og MyFitnessPal til amerikanske Under Amour. Han ejer nemlig pæne dele af begge selskaber,

Den 39-årige dansker Jakob Nordenhof Jønck kommer ud som den store vinder af det amerikanske tøjfirma Under Armours køb af de to fitness-apps, danske Endomondo og amerikanske MyFitnessPal.

Danskeren ejer nemlig ifølge Børsen pæne ejerandele i begge selskaber. I Endomondo har han ejet 10 procent, mens han ifølge Børsen ejer 12 procent af MyFitnessPal.

Det betyder, at han ifølge avisen scorer op mod 400 millioner kroner på salget til Under Armour, der sammenlagt betaler omkring tre milliarder kroner for de to selskaber - heraf omkring en halv milliard for Endomondo.

Jakob Nordenhof Jønck var med til at stifte Endomondo i 2007, men forlod selskabet i 2012 for at satse på MyFitnessPal, der i dag har omkring 80 millioner brugere.

Han siger til Børsen, at han er fuld af taknemmelighed og glæde over at have været med til at skabe to 'så fantastiske selskaber.'

"Jeg har bygget selskaberne op af kærlighed til de produkter, vi skaber, og hvad de gør for mennesker - ikke for pengenes skyld. At det så ender på denne måde er bare fantastisk, men det er ikke udsigten til pengene, der har gjort rejsen de seneste syv-otte år så fantastisk," siger han til avisen fra sit hjem i San Fransisco.

Han stopper nu helt i begge selskaber for i stedet at satse på et nyt digital projekt, som han ikke vil fortælle noget om for nuværende.

Læs også:

Million-salg til amerikansk tøj-firma kan have være sidste udkald for Endomondo

Danske Endomondo solgt for en halv milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere