Staten endegyldigt frikendt i tele-slagsmål: Sønderjydsk telemand må vinke farvel til 58 millioner kroner

Den danske stat er blevet frikendt i en erstatningssag om 58 millioner kroner. Staten har ikke begået fejl i forbindelse med udbuddet af beredskabsfrekvenserne, lyder det blandt andet i dommen.

Slagsmålet har stået på i årevis, og har handlet om masser af millioner kroner.

Men nu er der blevet sat et endeligt punktum af Højesteret i sagen om statens SINE-netværk.

Hans Damm Research har nemlig nu tabt sagen mod staten, hvor der var et erstatningskrav på 58 millioner kroner på spil.

Sagen drejer sig om udbuddet af ambulanceradio-systemet (SINE), som blev vundet i 2006 af Motorola-selskabet Dansk Beredskabskommunikation.

Læs også: Stor retssag mellem staten og dansk tele-rigmand i gang

I korte træk mente Hans Damm, at statens udbud var problematisk, da det rev grundlaget væk fra de frekvenstilladelser, som Hans Damms selskab, Hans Damm Research, tidligere havde betalt store summer for til staten.

Højesteret har dog vurderet, at hverken Erhvervsstyrelsen, Moderniseringsstyrelsen og Forsvarsministeriet har foretaget sig noget forkert i forbindelse med udbuddet.

Det skriver fyens.dk

Læs også: Læs også: Dansk tele-rigmand efter dom: Danmark er en bananrepublik

Fem mod en
Anklagen lød på, at staten begik en stribe fejl i forbindelse med en række EU-regler, da udbuddet blev stykket sammen i 2006.

Men disse påstande afviser retten altså. 

Fem ud af de seks dommere var enige om, at staten ikke har foretaget sig noget forkert.

Afgørelsen stadfæster i øvrigt Østre Landsrets dom fra 2013, hvor Hans Damm krævede 362 millioner kroner i erstatning.

Den afgørelse faldt nemlig heller ikke ud til Hans Damms fordel.

Ud over den tabte sag skal Hans Damm også betale to millioner kroner i sagsomkostninger.

Læs også:
Dansk tele-rigmand hiver staten i Højesteret

Læs også: Dansk tele-rigmand efter dom: Danmark er en bananrepublik
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.