Artikel top billede

Photoshop fylder 25 år: Se den vilde udvikling her

Photoshop har jubilæum. I 25 år har vi kunne rette billeder til, skabe mesterværker eller klippe den irriterende onkel ud af familiebillederne.

1990 var et stort år.

Friheden var på vej tilbage til Europa, hvis opdeling blev ophævet året før, kultserien Simpsons fik vist sine første episoder på Fox, Hubble teleskopet blev sendt ud i rummet, Nelson Mandela blev løsladt, og skribenten her blev gammel nok til at tage sine første skridt.

Og så blev Photoshop født.

Programmet eksisterede egentlig allerede før 1990 med navnet Display, men da Adobe - dengang et noget mindre firma - opkøbte firmaet bag Display, skiftede det navn til det nu omnipotente og allestedsværende Photoshop.

Og uden Photoshop havde verden set noget anderledes ud.

Programmet er på samme måde som Google eller Facebook per definition en standard. "Googler du det ikke lige", "skriv til mig på Facebook", "redigerer du lige billedet i Photoshop?"

Retoucheringer af billeder, inden de kommer i et magasin, er blevet en norm og skaber ikke længere samme rabalder, når det bliver afsløret. Det er fascinerende, hvad grafikerne kan gøre med programmet - og skræmmende at vores samfund finder det acceptabelt.

Du kan se en video her, hvordan du selv kan retouchere billeder.

Det er dog langt fra alle, som kan finde ud af at benytte Photoshop ordentligt. Det skaber nogle gange nogle lidt sjove resultater.

Hvem der til gengæld har styr på Photoshop, er kunstnere - professionelle som amatører.

Kunst i alverdens arter skabes af unge som gamle grafikere og designere, og det er klart, at programmer som netop Photoshop har været med til at revolutionere den moderne kunst: Den skabes ikke længere med pensel og maling, men med stylus og pixels.

Adobe har lavet en hyldestvideo til Photoshop. Herfra er der bare at sige tillykke Photoshop. 25 år er ingen alder.

Læs også: Vildt eksperiment: Sådan ser den smukkeste Photoshop-kvinde ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere