BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Photoshop fylder 25 år: Se den vilde udvikling her

Photoshop har jubilæum. I 25 år har vi kunne rette billeder til, skabe mesterværker eller klippe den irriterende onkel ud af familiebillederne.

1990 var et stort år.

Friheden var på vej tilbage til Europa, hvis opdeling blev ophævet året før, kultserien Simpsons fik vist sine første episoder på Fox, Hubble teleskopet blev sendt ud i rummet, Nelson Mandela blev løsladt, og skribenten her blev gammel nok til at tage sine første skridt.

Og så blev Photoshop født.

Programmet eksisterede egentlig allerede før 1990 med navnet Display, men da Adobe - dengang et noget mindre firma - opkøbte firmaet bag Display, skiftede det navn til det nu omnipotente og allestedsværende Photoshop.

Og uden Photoshop havde verden set noget anderledes ud.

Programmet er på samme måde som Google eller Facebook per definition en standard. "Googler du det ikke lige", "skriv til mig på Facebook", "redigerer du lige billedet i Photoshop?"

Retoucheringer af billeder, inden de kommer i et magasin, er blevet en norm og skaber ikke længere samme rabalder, når det bliver afsløret. Det er fascinerende, hvad grafikerne kan gøre med programmet - og skræmmende at vores samfund finder det acceptabelt.

Du kan se en video her, hvordan du selv kan retouchere billeder.

Det er dog langt fra alle, som kan finde ud af at benytte Photoshop ordentligt. Det skaber nogle gange nogle lidt sjove resultater.

Hvem der til gengæld har styr på Photoshop, er kunstnere - professionelle som amatører.

Kunst i alverdens arter skabes af unge som gamle grafikere og designere, og det er klart, at programmer som netop Photoshop har været med til at revolutionere den moderne kunst: Den skabes ikke længere med pensel og maling, men med stylus og pixels.

Adobe har lavet en hyldestvideo til Photoshop. Herfra er der bare at sige tillykke Photoshop. 25 år er ingen alder.

Læs også: Vildt eksperiment: Sådan ser den smukkeste Photoshop-kvinde ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere