Artikel top billede

Photoshop fylder 25 år: Se den vilde udvikling her

Photoshop har jubilæum. I 25 år har vi kunne rette billeder til, skabe mesterværker eller klippe den irriterende onkel ud af familiebillederne.

1990 var et stort år.

Friheden var på vej tilbage til Europa, hvis opdeling blev ophævet året før, kultserien Simpsons fik vist sine første episoder på Fox, Hubble teleskopet blev sendt ud i rummet, Nelson Mandela blev løsladt, og skribenten her blev gammel nok til at tage sine første skridt.

Og så blev Photoshop født.

Programmet eksisterede egentlig allerede før 1990 med navnet Display, men da Adobe - dengang et noget mindre firma - opkøbte firmaet bag Display, skiftede det navn til det nu omnipotente og allestedsværende Photoshop.

Og uden Photoshop havde verden set noget anderledes ud.

Programmet er på samme måde som Google eller Facebook per definition en standard. "Googler du det ikke lige", "skriv til mig på Facebook", "redigerer du lige billedet i Photoshop?"

Retoucheringer af billeder, inden de kommer i et magasin, er blevet en norm og skaber ikke længere samme rabalder, når det bliver afsløret. Det er fascinerende, hvad grafikerne kan gøre med programmet - og skræmmende at vores samfund finder det acceptabelt.

Du kan se en video her, hvordan du selv kan retouchere billeder.

Det er dog langt fra alle, som kan finde ud af at benytte Photoshop ordentligt. Det skaber nogle gange nogle lidt sjove resultater.

Hvem der til gengæld har styr på Photoshop, er kunstnere - professionelle som amatører.

Kunst i alverdens arter skabes af unge som gamle grafikere og designere, og det er klart, at programmer som netop Photoshop har været med til at revolutionere den moderne kunst: Den skabes ikke længere med pensel og maling, men med stylus og pixels.

Adobe har lavet en hyldestvideo til Photoshop. Herfra er der bare at sige tillykke Photoshop. 25 år er ingen alder.

Læs også: Vildt eksperiment: Sådan ser den smukkeste Photoshop-kvinde ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere