Artikel top billede

Google nuværende hovedkvarter som ses på dette foto er også kendt under navnet Googleplex. Senere på ugen vil Google løfte sløret for et nyt hovedkvarter, der blandt andet er designet af den danske arkitekt Bjarke Ingels. (Foto: Foto: Maria Ly, CC BY 2.0)

Dansker skal designe nyt hovedkvarter for Google

Google får nyt hovedkvarter, og det skal designes af et dansk arkitektfirma

Det danske arktikektfirma BIG (Bjarke Ingels Group) skal være med til at bygge et nyt hovedkvarter for Google.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Den nye udgave af Googles hovedkvarter er designet i et samarbejde mellem BIG og det britiske arkitektfirma Heatherwick Studio

Flere amerikanske medier skriver, at Google officielt vil løfte sløret for planerne i løbet af fredagen.

Derfor er der endnu kun få tilgængelige detaljer om byggeriet, men ifølge New York Times vil hovedkvarteret komme til at bestå af en række bygninger, der er udstyret med en form for udhæng.

Bygningerne vil blive knyttet sammen af et omfattende stisystem for fodgængere og cyklister. 

Innovativ dansk arkitekt

BIG, der af New York Times beskrives som et innovativt dansk artikektfirma, er stiftet af den danske artitekt Bjarke Ingels.

BIG er især kendt for de prisbelønnede byggerier VM-husene, VM-bjerget og 8-tallet, der alle er placeret i Ørestad i København. 

Gennem de seneste år har BIG også vundet en række prestigefyldte amerikanske artiktekterkonkurrencer. Det betyder, at BIG skal opføre højhusbyggeriet West 57 på Manhattan i New York og en udbygning af Smithsonian-museet i Washington DC.

Bygge-boom i Silicon Valley

Google er ikke den eneste Silicon Valley-gigant, der i gang med at opføre nye hovedkvarterer.

Facebook er i gang med et nyt hovedkvarter i Menlo Park i Silicon Valley, der er designet af den berømte canadiske arkitekt Frank Gehry, og Apple er ligeledes i gang med at opføre sit såkaldte "rumskibs-hovedkvarter", der er designet af den berømte engelske artikekt Norman Foster.

Nybyggerier modtages med skepsis

Silicon Valley-virksomhedernes nye byggerier bliver dog ikke modtaget med udelt begejstring i lokalområderne, skriver New York Times.

Eksempelvis er flere borgere i Mountain View skeptiske overfor Googles massive tilstedeværelse i byen.

Da Google flyttede til Mountain View var det blot et mindre iværksætterfirma, mens der i dag arbejder cirka 20.000 Google-ansatte i Mountain View.

Ifølge New York Times har konsekvensen være store trafikale problemer og stigende huspriser.

Mange borgere frygter angiveligt også at tilflyttende Google-ansatte med dertilhørende stemmeret vil betyde, at Google med tiden vil kunne få demokratisk indflydelse i det lokale byråd.

Læs også:
Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om

Galleri: Kan Apple slå dem? Se verdens vildeste firmadomiciler

Nyt Apple-hovedkvarter koster mere end Storebæltsbroen

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere