Artikel top billede

Google nuværende hovedkvarter som ses på dette foto er også kendt under navnet Googleplex. Senere på ugen vil Google løfte sløret for et nyt hovedkvarter, der blandt andet er designet af den danske arkitekt Bjarke Ingels.

Dansker skal designe nyt hovedkvarter for Google

Google får nyt hovedkvarter, og det skal designes af et dansk arkitektfirma

Det danske arktikektfirma BIG (Bjarke Ingels Group) skal være med til at bygge et nyt hovedkvarter for Google.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Den nye udgave af Googles hovedkvarter er designet i et samarbejde mellem BIG og det britiske arkitektfirma Heatherwick Studio

Flere amerikanske medier skriver, at Google officielt vil løfte sløret for planerne i løbet af fredagen.

Derfor er der endnu kun få tilgængelige detaljer om byggeriet, men ifølge New York Times vil hovedkvarteret komme til at bestå af en række bygninger, der er udstyret med en form for udhæng.

Bygningerne vil blive knyttet sammen af et omfattende stisystem for fodgængere og cyklister. 

Innovativ dansk arkitekt

BIG, der af New York Times beskrives som et innovativt dansk artikektfirma, er stiftet af den danske artitekt Bjarke Ingels.

BIG er især kendt for de prisbelønnede byggerier VM-husene, VM-bjerget og 8-tallet, der alle er placeret i Ørestad i København. 

Gennem de seneste år har BIG også vundet en række prestigefyldte amerikanske artiktekterkonkurrencer. Det betyder, at BIG skal opføre højhusbyggeriet West 57 på Manhattan i New York og en udbygning af Smithsonian-museet i Washington DC.

Bygge-boom i Silicon Valley

Google er ikke den eneste Silicon Valley-gigant, der i gang med at opføre nye hovedkvarterer.

Facebook er i gang med et nyt hovedkvarter i Menlo Park i Silicon Valley, der er designet af den berømte canadiske arkitekt Frank Gehry, og Apple er ligeledes i gang med at opføre sit såkaldte "rumskibs-hovedkvarter", der er designet af den berømte engelske artikekt Norman Foster.

Nybyggerier modtages med skepsis

Silicon Valley-virksomhedernes nye byggerier bliver dog ikke modtaget med udelt begejstring i lokalområderne, skriver New York Times.

Eksempelvis er flere borgere i Mountain View skeptiske overfor Googles massive tilstedeværelse i byen.

Da Google flyttede til Mountain View var det blot et mindre iværksætterfirma, mens der i dag arbejder cirka 20.000 Google-ansatte i Mountain View.

Ifølge New York Times har konsekvensen være store trafikale problemer og stigende huspriser.

Mange borgere frygter angiveligt også at tilflyttende Google-ansatte med dertilhørende stemmeret vil betyde, at Google med tiden vil kunne få demokratisk indflydelse i det lokale byråd.

Læs også:
Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om

Galleri: Kan Apple slå dem? Se verdens vildeste firmadomiciler

Nyt Apple-hovedkvarter koster mere end Storebæltsbroen

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere