Artikel top billede

Google nuværende hovedkvarter som ses på dette foto er også kendt under navnet Googleplex. Senere på ugen vil Google løfte sløret for et nyt hovedkvarter, der blandt andet er designet af den danske arkitekt Bjarke Ingels. (Foto: Foto: Maria Ly, CC BY 2.0)

Dansker skal designe nyt hovedkvarter for Google

Google får nyt hovedkvarter, og det skal designes af et dansk arkitektfirma

Det danske arktikektfirma BIG (Bjarke Ingels Group) skal være med til at bygge et nyt hovedkvarter for Google.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Den nye udgave af Googles hovedkvarter er designet i et samarbejde mellem BIG og det britiske arkitektfirma Heatherwick Studio

Flere amerikanske medier skriver, at Google officielt vil løfte sløret for planerne i løbet af fredagen.

Derfor er der endnu kun få tilgængelige detaljer om byggeriet, men ifølge New York Times vil hovedkvarteret komme til at bestå af en række bygninger, der er udstyret med en form for udhæng.

Bygningerne vil blive knyttet sammen af et omfattende stisystem for fodgængere og cyklister. 

Innovativ dansk arkitekt

BIG, der af New York Times beskrives som et innovativt dansk artikektfirma, er stiftet af den danske artitekt Bjarke Ingels.

BIG er især kendt for de prisbelønnede byggerier VM-husene, VM-bjerget og 8-tallet, der alle er placeret i Ørestad i København. 

Gennem de seneste år har BIG også vundet en række prestigefyldte amerikanske artiktekterkonkurrencer. Det betyder, at BIG skal opføre højhusbyggeriet West 57 på Manhattan i New York og en udbygning af Smithsonian-museet i Washington DC.

Bygge-boom i Silicon Valley

Google er ikke den eneste Silicon Valley-gigant, der i gang med at opføre nye hovedkvarterer.

Facebook er i gang med et nyt hovedkvarter i Menlo Park i Silicon Valley, der er designet af den berømte canadiske arkitekt Frank Gehry, og Apple er ligeledes i gang med at opføre sit såkaldte "rumskibs-hovedkvarter", der er designet af den berømte engelske artikekt Norman Foster.

Nybyggerier modtages med skepsis

Silicon Valley-virksomhedernes nye byggerier bliver dog ikke modtaget med udelt begejstring i lokalområderne, skriver New York Times.

Eksempelvis er flere borgere i Mountain View skeptiske overfor Googles massive tilstedeværelse i byen.

Da Google flyttede til Mountain View var det blot et mindre iværksætterfirma, mens der i dag arbejder cirka 20.000 Google-ansatte i Mountain View.

Ifølge New York Times har konsekvensen være store trafikale problemer og stigende huspriser.

Mange borgere frygter angiveligt også at tilflyttende Google-ansatte med dertilhørende stemmeret vil betyde, at Google med tiden vil kunne få demokratisk indflydelse i det lokale byråd.

Læs også:
Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om

Galleri: Kan Apple slå dem? Se verdens vildeste firmadomiciler

Nyt Apple-hovedkvarter koster mere end Storebæltsbroen

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere