Artikel top billede

Google nuværende hovedkvarter som ses på dette foto er også kendt under navnet Googleplex. Senere på ugen vil Google løfte sløret for et nyt hovedkvarter, der blandt andet er designet af den danske arkitekt Bjarke Ingels. (Foto: Foto: Maria Ly, CC BY 2.0)

Dansker skal designe nyt hovedkvarter for Google

Google får nyt hovedkvarter, og det skal designes af et dansk arkitektfirma

Det danske arktikektfirma BIG (Bjarke Ingels Group) skal være med til at bygge et nyt hovedkvarter for Google.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Den nye udgave af Googles hovedkvarter er designet i et samarbejde mellem BIG og det britiske arkitektfirma Heatherwick Studio

Flere amerikanske medier skriver, at Google officielt vil løfte sløret for planerne i løbet af fredagen.

Derfor er der endnu kun få tilgængelige detaljer om byggeriet, men ifølge New York Times vil hovedkvarteret komme til at bestå af en række bygninger, der er udstyret med en form for udhæng.

Bygningerne vil blive knyttet sammen af et omfattende stisystem for fodgængere og cyklister. 

Innovativ dansk arkitekt

BIG, der af New York Times beskrives som et innovativt dansk artikektfirma, er stiftet af den danske artitekt Bjarke Ingels.

BIG er især kendt for de prisbelønnede byggerier VM-husene, VM-bjerget og 8-tallet, der alle er placeret i Ørestad i København. 

Gennem de seneste år har BIG også vundet en række prestigefyldte amerikanske artiktekterkonkurrencer. Det betyder, at BIG skal opføre højhusbyggeriet West 57 på Manhattan i New York og en udbygning af Smithsonian-museet i Washington DC.

Bygge-boom i Silicon Valley

Google er ikke den eneste Silicon Valley-gigant, der i gang med at opføre nye hovedkvarterer.

Facebook er i gang med et nyt hovedkvarter i Menlo Park i Silicon Valley, der er designet af den berømte canadiske arkitekt Frank Gehry, og Apple er ligeledes i gang med at opføre sit såkaldte "rumskibs-hovedkvarter", der er designet af den berømte engelske artikekt Norman Foster.

Nybyggerier modtages med skepsis

Silicon Valley-virksomhedernes nye byggerier bliver dog ikke modtaget med udelt begejstring i lokalområderne, skriver New York Times.

Eksempelvis er flere borgere i Mountain View skeptiske overfor Googles massive tilstedeværelse i byen.

Da Google flyttede til Mountain View var det blot et mindre iværksætterfirma, mens der i dag arbejder cirka 20.000 Google-ansatte i Mountain View.

Ifølge New York Times har konsekvensen være store trafikale problemer og stigende huspriser.

Mange borgere frygter angiveligt også at tilflyttende Google-ansatte med dertilhørende stemmeret vil betyde, at Google med tiden vil kunne få demokratisk indflydelse i det lokale byråd.

Læs også:
Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om

Galleri: Kan Apple slå dem? Se verdens vildeste firmadomiciler

Nyt Apple-hovedkvarter koster mere end Storebæltsbroen

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere