Artikel top billede

Illu: Volvo.

Volvo bygger sin egen cloud-tjeneste: Realtidsdata skal udrydde bilulykker

Realtidsinformationer hentet fra en cloud-tjeneste skal forsyne din bil med massevis af informationer og skifte trafiklysene, så du kan komme hurtigt frem. Det ambitiøse mål er nul uheld efter 2020.

Bilindustrien står på spring for at forsyne produkterne med smart teknologi.

Man er dog knap så langt fremme i skoene, når det handler om it-sikkerheden.

Det kan du læse mere om her: Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting

I Tyskand har man ligefrem gjort klar til at indlemme en del af landets motorveje som test-bane for selvkørende biler.

Læs: Nu får de selvkørende biler deres helt egen motorvej

Nu er det så svenske Volvo, der fortæller om et ambitiøst it-projekt i form af en cloud-tjeneste, der kan forsyne bilen med massevis af informationer.

Ved at forsyne bilen med information, kan trafiksikkerheden gøres bedre. Det langsigtede mål er nul uheld i løbet af fem år.

Volvos sikkerhedskoncept er en såkaldt connected car-løsning, der kobler bilens computer sammen med andre biler, så der kan deles oplysninger.

Det, der deles, er eksempelvis realtidsdata om vejforhold, trafik og lignende faktorer, som i første omgang byttes via skyen, kaldet Volvo Cloud.

På den måde kan data bringes rundt til alle biler, der er koblet sammen via skyen. Bilens computer kan så udregne løsningsforslag til forudsete problemer i form af eksempelvis en trafikkø eller et isslag.

Teknologien testes i øjeblikket i både Sverige og Norge i et pilotprojekt med 1.000 biler, der deler data om med hinanden og med vejmyndighederne.

Skifter lyset fra rødt til grønt

I et lidt længere perspektiv forsøger Volvo at tage den digitale førertrøje på i kampen om at blive det firma, der kan levere løsningerne til fremtidens smarte by.

I det begreb ligger eksempelvis muligheden for, at teknologien kan skifte et lyssignal fra rødt til grønt, hvis der ikke er andre trafikanten i krydset.

Ligeledes kan gadebelysningen være styret efter trafikforholdene, skriver Volvo.

"Du skal forestille dig en verden, hvor data bliver indsamlet af bilerne og deles med andre brugere og myndigheder gennem skyen. Anonym deling af information, der kan betyde bedre komfort for bilisten og større sikkerhed i trafikken," skriver Klas Bendrik, der er vicedirektør i bilkoncernen.

Volvo har en vision om, at ingen skal komme til skade i trafikken i en Volvo, der er produceret efter 2020.

Kampen om at vinde kodeherredømmet over de digitale løsninger bliver hård, og i øjeblikket ser det ud til, at tyskerne er kommet foran vores svenske brødre.

Læs også:

2015 i bil-teknologiernes navn: It-firmaerne flokkes om at gøre din bil til en smartbil

Ny Tesla får digital autopilot

Et hæsblæsende ræs: Her er it-kampen om fremtidens biler

Apple og Tesla i hård kamp: Er Apple på vej med en iCar?

Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.