Artikel top billede

Foto: Danske Bank. (Foto: Danske Bank)

Dankortet i knæ på grund af it-problemer - Nets ved ikke hvad der er los

Fredag middag har Nets konstateret massive problemer med kortbetalinger med blandt andet dankort, Visakort og Mastercards. Fredag eftermiddag er der stadig knas med nethandlen.

Fredag eftermiddag har betalingsvirksomheden Nets oplevet solide problemer med de betalingskort, som selskabet administrerer.

Omkring 12:45 indtraf nedbruddet på blandt andet Dankort, Visakort og Mastercard, som varede frem mod klokken 14.

"Ja, vi har haft problemer med håndteringen af kortbetalinger. Omfanget har varieret fra en lille del af kortene til omkring halvdelen," fortæller Nets pressechef, Søren Winge til Computerworld.

Han forklarer, at det endnu er for tidligt at oplyse om, hvad problemerne skyldes, men omkring klokken 14 skulle kortbetalingerne være normaliseret igen, tilføjer han.

Stadig online-bøvl

Nets kan dog fredag ved 15-tiden fortsat konstatere bøvl med korttransaktioner på internethandlen.

"Den del mangler stadig at komme på plads, og vi arbejder selvfølgelig på højtryk for at løse de udfordringer," lyder det fra Søren Winge.

Han forklarer, at nedbruddet også betyder, at danskere i udlandet kan opleve problemer med at betale med betalingskort udstedt i Danmark.

Flere danske dagligvarebutikker har nødsystemer til at håndtere disse situationer, og der er ifølge Nets stor sandsynlighed for, at flere butikker har slået nødsystemet til under nedbruddet.

"Det er jo en vurdering fra butik til butik," forklarer Søren Winge.

Læs også:
Softwarefejl kan lukke 15.000 Dankort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere