Artikel top billede

Foto: Danske Bank. (Foto: Danske Bank)

Dankortet i knæ på grund af it-problemer - Nets ved ikke hvad der er los

Fredag middag har Nets konstateret massive problemer med kortbetalinger med blandt andet dankort, Visakort og Mastercards. Fredag eftermiddag er der stadig knas med nethandlen.

Fredag eftermiddag har betalingsvirksomheden Nets oplevet solide problemer med de betalingskort, som selskabet administrerer.

Omkring 12:45 indtraf nedbruddet på blandt andet Dankort, Visakort og Mastercard, som varede frem mod klokken 14.

"Ja, vi har haft problemer med håndteringen af kortbetalinger. Omfanget har varieret fra en lille del af kortene til omkring halvdelen," fortæller Nets pressechef, Søren Winge til Computerworld.

Han forklarer, at det endnu er for tidligt at oplyse om, hvad problemerne skyldes, men omkring klokken 14 skulle kortbetalingerne være normaliseret igen, tilføjer han.

Stadig online-bøvl

Nets kan dog fredag ved 15-tiden fortsat konstatere bøvl med korttransaktioner på internethandlen.

"Den del mangler stadig at komme på plads, og vi arbejder selvfølgelig på højtryk for at løse de udfordringer," lyder det fra Søren Winge.

Han forklarer, at nedbruddet også betyder, at danskere i udlandet kan opleve problemer med at betale med betalingskort udstedt i Danmark.

Flere danske dagligvarebutikker har nødsystemer til at håndtere disse situationer, og der er ifølge Nets stor sandsynlighed for, at flere butikker har slået nødsystemet til under nedbruddet.

"Det er jo en vurdering fra butik til butik," forklarer Søren Winge.

Læs også:
Softwarefejl kan lukke 15.000 Dankort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere