Artikel top billede

Foto: Danske Bank.

Dankortet i knæ på grund af it-problemer - Nets ved ikke hvad der er los

Fredag middag har Nets konstateret massive problemer med kortbetalinger med blandt andet dankort, Visakort og Mastercards. Fredag eftermiddag er der stadig knas med nethandlen.

Fredag eftermiddag har betalingsvirksomheden Nets oplevet solide problemer med de betalingskort, som selskabet administrerer.

Omkring 12:45 indtraf nedbruddet på blandt andet Dankort, Visakort og Mastercard, som varede frem mod klokken 14.

"Ja, vi har haft problemer med håndteringen af kortbetalinger. Omfanget har varieret fra en lille del af kortene til omkring halvdelen," fortæller Nets pressechef, Søren Winge til Computerworld.

Han forklarer, at det endnu er for tidligt at oplyse om, hvad problemerne skyldes, men omkring klokken 14 skulle kortbetalingerne være normaliseret igen, tilføjer han.

Stadig online-bøvl

Nets kan dog fredag ved 15-tiden fortsat konstatere bøvl med korttransaktioner på internethandlen.

"Den del mangler stadig at komme på plads, og vi arbejder selvfølgelig på højtryk for at løse de udfordringer," lyder det fra Søren Winge.

Han forklarer, at nedbruddet også betyder, at danskere i udlandet kan opleve problemer med at betale med betalingskort udstedt i Danmark.

Flere danske dagligvarebutikker har nødsystemer til at håndtere disse situationer, og der er ifølge Nets stor sandsynlighed for, at flere butikker har slået nødsystemet til under nedbruddet.

"Det er jo en vurdering fra butik til butik," forklarer Søren Winge.

Læs også:
Softwarefejl kan lukke 15.000 Dankort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere