Artikel top billede

Softwarefejl kan lukke 15.000 Dankort

En opdatering er gået i hårdknude i Danske Bank. Det betyder, at 15.000 kunder kan risikere at få spærret betalingskortet.

"Der er sket en fejl i forbindelse med en software-opdatering, men vi håber, at fejlen er rettet indenfor et par timer."

Sådan lyder beskeden fra Danske Bank, som Finans.dk har talt med.

Fejlen kan ramme op til 15.000 af bankens kunder og medføre, at deres Dankort bliver spærret, når det anvendes i hæveautomater eller ved kassebåndet i Fakta.

Fejlen rammer også Mobilepay-funktionen.

Slettet kort

Kortene bliver lukket fordi it-folkene har foretaget en digital sletning af data.

"Ved en fejl har vi elektronisk sendt de pågældende kort til sletning, og nu forsøger Nets så at udbedre fejlen for os," siger Peter Kjærgaard, souschef i Danske Bank til Finans.

Banken har udsendt en sms-besked til de berørte kunder, men banken har endnu ikke noget overblik over, hvor mange kunder, der er blevet ramt af software-problemet.

Danske Bank vil igen informere via sms, når problemerne er forsvundet fra bankens it-systemer.

Det har været en hård start på året for Danske Bank, der i starten af januar var nede i et helt døgn.

Det kan du læse mere om her: Danske Bank forklarer: Derfor har vores netbank været nede i næsten et døgn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere