Artikel top billede

Døgnbemandet IBM-sikkerhedsteam bliver del af ny hacker-forsikring

Hackerforsikringerne pibler frem, og nu indgår et døgnbemandet sikkerhedsteam fra IBM i det nyeste skud på stammen. Læs her, hvad du bør tænke over, inden du skriver under på en hackerforsikring.

Mens hackerangrebene tager til i styrke og omfang, har flere og flere forsikringsselskaber fået øjnene op for at tilbyde kunderne deciderede hackerforsikringer.

Første bølge af it-forsikringer har indtil nu mest været kendetegnet ved, at en virksomhed kunne beskytte sig mod netbank-indbrud.

Forsikringerne er dog i de senere år blevet meget mere omfattende og tilpasset kundernes individuelle behov. Og nu indgår det nordiske forsikringsselskab If et partnerskab med et af it-verdenens mest markante selskaber, IBM, på forsikringsfronten.

"Virksomheder og online-butikker får blandt andet dækket driftstab som følge af overbelastningsangreb (DDoS), hacking, virusangreb og datamanipulation. Som en del af forsikringen får kunderne et døgnbemandet it-beredskab til rådighed, bestående af eksperter fra IBM, der kan rekonstruere data og systemer," lyder det fra If i en pressemeddelelse.

Det døgnbemandede IBM-sikkerhedsteam kan i visse tilfælde også blive kommanderet ud til din virksomhed, hvis det er nødvendigt, lover parterne. 

Fortæl om dit hackerangreb

Forsikringsselskabet If angiver desuden, at det nye forsikringsprodukt tager højde for, at EU til sommer formentligt vil gøre det obligatorisk for virksomheder at oplyse inden for 72 timer, når og hvis de er blevet hackerangrebet.

"Omkostninger til at informere kunder og andre berørte samt efterfølgende overvågning er også omfattet af forsikringen," lover If i sin nye it-pakke.

Udover If har Internationale selskaber som AIG, ACE, Chubb og CNA haft hackerforsikringer på menuen i et lille årtis tid.

Forsikringsselskaber på vores breddegrader som eksempelvis Codan og således også If har i de senere fået øjnene op for virksomhedernes behov for at forsikre sig mod online-forbrydere.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer du i gang med at forsikre dig mod hacker-angreb

Pas på i junglen

Hvis du overvejer en hackerforsikring, er det en rigtig god ide at overveje grundigt, hvad du egentlig ønsker at forsikre - og forsikre dig imod.

It-brancheforeningen IT-Branchen har således opstillet en huskeliste på tre pinde i junglen af nye forsikringsmuligheder.

De er helt sikkert værd at tage med i dine overvejelser, inden du sætter din krussedulle nederst på en forsikringspolice til mange tusinde kroner.

Helt konkret foreslår IT-Branchen, at du afstemmer forsikringsselskabets krav med virksomhedens it-setup.

Derudover skal du også have afklaret, hvordan din virksomhed står, hvis en medarbejder gør noget dumt.

Slutteligt skal du forstå helt ned i detaljen, hvad forsikringen reelt dækker som eksempelvis driftstab og prestigetab som følge af et online-angreb.

Du kan læse mere om brancheforeningens huskeliste, inden du tegner en hackerforsikring. 

Læs også:

Sådan kommer du i gang med at forsikre dig mod hacker-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere