Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Sådan dækker helt ny forsikring mod hackere

Dansk forsikringsselskab tilbyder virksomheder forsikring med hackerangreb. Her er pris og dækningen - men kan det betale sig?

Hos den danske forsikringsgigant Codan har man vurderet, at der var et marked for hackerforsikringer til danske virksomheder.

Derfor har selskabet lavet sådan et produkt.

Imidlertid er det store spørgsmål, hvor stort et problem der reelt er tale om.

Hos forsikringsselskabet har man en klar holdning til at få overblik over området.

"Codan taler for at indføre meldepligt for it-kriminalitet, da ingen i dag har et præcist overblik over udfordringerne på området," udtaler erhvervsdirektør Anders Hestbech fra Codan til Computerworld.

Han forklarer, at statistik om opklaringsprocenter med videre på hackerangreb og eksempelvis netbanksindbrud vil være et skridt på vejen - men vil ikke i sig selv give en tilstrækkelig nuanceret indsigt.

"Codan ser derfor gerne, at en uvildig offentlig instans samler kvalitativt og kvantitativt op på it-kriminelle hændelser for at få et overblik over omfang, typer af angreb, fremgangsmåder med videre," forklarer han.

Denne viden skal benyttes til mere målrettet og
effektiv forebyggelse og bekæmpelse af it-kriminalitet, mener han.

Tavse om skader og erstatningssum

Codan oplyser ikke, hvor mange penge selskabet har udbetalt til tegnerne af de nye hackerforsikringer, eller hvor mange skadesanmeldelser selskabet har fået.

Blandt andet fordi det er en meget ny forsikring, som er målrettet typisk mindre virksomheder.

Men hvad dækker sådan en forsikring - og koster den alt for meget i forhold til de mulige it-skader?

Vurderer selv herunder.

Prisen - og det dækker den

Codan oplyser om hackerforsikringen, at med eksempelvis en  dækningssum på to millioner kroner vil prisen være på 1.325 kroner om året -  selvrisikoen per skade er 25.000 kroner.

Betingelserne i forsikringen lyder:

2. Hvad dækker forsikringen?

2.1 Netbankindbrud
Forsikringen dækker sikredes direkte tab af penge på sikredes bankkonti som følge af tredjemands netbankindbrud i sikredes computersystemer.

2.2 Meromkostninger ved computervirus
Forsikringen erstatter sikredes rimelige meromkostninger til bortfjernelse af virus samt til reproduktion eller genetablering af data ved virusinfektion i sikredes software, programmer eller andre elektroniske lagrede data eller informationer i sikredes computersystemer.

2.3 Meromkostning ved datasabotage
Forsikringen erstatter sikredes rimelige meromkostninger til genetablering af data ved ansattes og tredjemands forsætlige og strafbare sabotage, hærværk eller destruktion af sikredes software, programmer eller andre elektroniske lagrede data eller informationer.

2.4 Omkostninger
Såfremt der foreligger en dækningsberettiget skade, dækkes rimelige udgifter til at fastslå årsag og tab, såfremt de er afholdt med Codans forudgående godkendelse. Sikredes interne omkostninger er ikke dækket.

3. Hvor dækker forsikringen?
Forsikringen dækker netbankindbrud, virus og datasabotage rettet mod sikredes computer-systemer i Danmark, uanset hvor i verden ovenstående forhold er begået. Ved netbankindbrud (2.1.) skal indbruddet være rettet mod sikredes netbankkonti i danske pengeinstitutter.

Hackerforsikringer er i øvrigt ikke noget nyt produkt.

Produkt på hylden i 16 år

Tilbage i år 2000 skrev Computerworld om, hvordan Lloyds ville udskrive en check på maksimum 785 millioner kroner.

Det vil ske, hvis kunder bliver ramt af digitale indbrudstyve eller ødelæggende vira.

Dengang blev det også oplyst:

"I Danmark har selskabet Codan ét tilbud, der dækker hackerangreb og drifttab, mens virksomheden kommer på benene igen efter sådan et angreb."

"Produktet har dog aldrig været markedsført i de tre år, det har ligget klart, og der er heller aldrig solgt sådan en forsikringsløsning."

Målrettet særlig gruppe

Codan oplyser da også til Computerworld, at den nye specifikke hackerforsikring er målrettet små og mellemstore virksomheder, der ikke i forvejen er dækket af tab efter hackerangreb i deres større normale forsikringer, som helt store virksomheder typisk er.

Men hvad mener du? Har du erfaringer med omkostninger ved at blive angrebet af hackere?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.