Artikel top billede

Facebook ny konkurrent til MobilePay: Er på trapperne med pengeknap

Facebook er klar med en betalingsløsning, der gør det nemt at overføre penge mellem to parter. Læs her, hvad vi kan forvente af den nye mobilbetalingsservice.

Alternative betalingsmetoder via mobiltelefonen skyder frem som aldrig før.

Verdens største sociale medie, Facebook, med omkring en milliard brugere er det seneste skud på stammen, nu hvor selskabet lancerer en betalingsfunktion i selskabets Messenger-app med over en halv milliard brugere.

Betalingsfunktionen tager kampen op med konkurrenter som eksempelvis Google Wallet, PayPal og minder om de danske MobilePay og Swipp-løsninger, der har gjort det nemt at overføre penge mellem to parter via en smartphone.

Facebooks betalingsfunktion er bygget fra grunden og funderet på selskabets erfaringer med omkring en million daglige transaktioner i Facebook-brugernes køb af reklamer og spil-tilkøb.

Indtil videre er planen, at betalingsservicen ruller ud til de amerikanske brugere i første omgang i de kommende måneder, skriver Facebook på sin hjemmeside.

Kun til Visa og Mastercard

Facebooks betalingsfunktion virker ifølge selskabets egen hjemmeside ved, at en bruger starter Messenger, trykket derefter på $-ikonet, hvorefter betalingskortets nummer indtastes for at sende pengene.

Hvis du derimod skal modtage penge, tilknyttes ens debitkort-nummer til ens Messenger-app, hvorefter det er muligt at få penge sendt ind på ens konto via Facebook-chatten.

På nuværende tidspunkt er det kun Mastercard- og Visa-kortindehavere i USA, der kan få glæde af den nye service, da andre kortselskaber ifølge Facebook opkræver gebyrer - og dermed kan selskabet ikke holde servicen gratis.

Med sine gratis pengeoverførsler går Facebook dermed også i konkurrence med en af selskabets partnere, PayPal. 

Servicen bliver tilgængelig for iOS-, Android- og desktopbrugere.

Hvornår servicen eventuelt rammer Europa og Danmark, er endnu uvist.

Udover Facebook har et andet socialt medie, Snapchat, i efteråret løftet sløret for sin betalingsservice med navnet Snapcash. 

Læs også:

Du kan blive medejer af næste generations betalingssystem

Betal med Mobilepay i andre apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere