Artikel top billede

Facebook ny konkurrent til MobilePay: Er på trapperne med pengeknap

Facebook er klar med en betalingsløsning, der gør det nemt at overføre penge mellem to parter. Læs her, hvad vi kan forvente af den nye mobilbetalingsservice.

Alternative betalingsmetoder via mobiltelefonen skyder frem som aldrig før.

Verdens største sociale medie, Facebook, med omkring en milliard brugere er det seneste skud på stammen, nu hvor selskabet lancerer en betalingsfunktion i selskabets Messenger-app med over en halv milliard brugere.

Betalingsfunktionen tager kampen op med konkurrenter som eksempelvis Google Wallet, PayPal og minder om de danske MobilePay og Swipp-løsninger, der har gjort det nemt at overføre penge mellem to parter via en smartphone.

Facebooks betalingsfunktion er bygget fra grunden og funderet på selskabets erfaringer med omkring en million daglige transaktioner i Facebook-brugernes køb af reklamer og spil-tilkøb.

Indtil videre er planen, at betalingsservicen ruller ud til de amerikanske brugere i første omgang i de kommende måneder, skriver Facebook på sin hjemmeside.

Kun til Visa og Mastercard

Facebooks betalingsfunktion virker ifølge selskabets egen hjemmeside ved, at en bruger starter Messenger, trykket derefter på $-ikonet, hvorefter betalingskortets nummer indtastes for at sende pengene.

Hvis du derimod skal modtage penge, tilknyttes ens debitkort-nummer til ens Messenger-app, hvorefter det er muligt at få penge sendt ind på ens konto via Facebook-chatten.

På nuværende tidspunkt er det kun Mastercard- og Visa-kortindehavere i USA, der kan få glæde af den nye service, da andre kortselskaber ifølge Facebook opkræver gebyrer - og dermed kan selskabet ikke holde servicen gratis.

Med sine gratis pengeoverførsler går Facebook dermed også i konkurrence med en af selskabets partnere, PayPal. 

Servicen bliver tilgængelig for iOS-, Android- og desktopbrugere.

Hvornår servicen eventuelt rammer Europa og Danmark, er endnu uvist.

Udover Facebook har et andet socialt medie, Snapchat, i efteråret løftet sløret for sin betalingsservice med navnet Snapcash. 

Læs også:

Du kan blive medejer af næste generations betalingssystem

Betal med Mobilepay i andre apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere