Artikel top billede

Facebook ny konkurrent til MobilePay: Er på trapperne med pengeknap

Facebook er klar med en betalingsløsning, der gør det nemt at overføre penge mellem to parter. Læs her, hvad vi kan forvente af den nye mobilbetalingsservice.

Alternative betalingsmetoder via mobiltelefonen skyder frem som aldrig før.

Verdens største sociale medie, Facebook, med omkring en milliard brugere er det seneste skud på stammen, nu hvor selskabet lancerer en betalingsfunktion i selskabets Messenger-app med over en halv milliard brugere.

Betalingsfunktionen tager kampen op med konkurrenter som eksempelvis Google Wallet, PayPal og minder om de danske MobilePay og Swipp-løsninger, der har gjort det nemt at overføre penge mellem to parter via en smartphone.

Facebooks betalingsfunktion er bygget fra grunden og funderet på selskabets erfaringer med omkring en million daglige transaktioner i Facebook-brugernes køb af reklamer og spil-tilkøb.

Indtil videre er planen, at betalingsservicen ruller ud til de amerikanske brugere i første omgang i de kommende måneder, skriver Facebook på sin hjemmeside.

Kun til Visa og Mastercard

Facebooks betalingsfunktion virker ifølge selskabets egen hjemmeside ved, at en bruger starter Messenger, trykket derefter på $-ikonet, hvorefter betalingskortets nummer indtastes for at sende pengene.

Hvis du derimod skal modtage penge, tilknyttes ens debitkort-nummer til ens Messenger-app, hvorefter det er muligt at få penge sendt ind på ens konto via Facebook-chatten.

På nuværende tidspunkt er det kun Mastercard- og Visa-kortindehavere i USA, der kan få glæde af den nye service, da andre kortselskaber ifølge Facebook opkræver gebyrer - og dermed kan selskabet ikke holde servicen gratis.

Med sine gratis pengeoverførsler går Facebook dermed også i konkurrence med en af selskabets partnere, PayPal. 

Servicen bliver tilgængelig for iOS-, Android- og desktopbrugere.

Hvornår servicen eventuelt rammer Europa og Danmark, er endnu uvist.

Udover Facebook har et andet socialt medie, Snapchat, i efteråret løftet sløret for sin betalingsservice med navnet Snapcash. 

Læs også:

Du kan blive medejer af næste generations betalingssystem

Betal med Mobilepay i andre apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere