Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Facebook har kæmpesucces med Messenger-tvang: Har allerede scoret en halv milliard brugere

Facebooks tvang virker. I hvert fald er Messenger nu en af de mest brugte chat-apps i verden.

Udskældt eller ej, så er Facebooks chat-app Messenger populær. I hvert fald er der over en halv milliard brugere om måneden.

Det fortæller Facebook.

Facebook har ellers været i strid modvind efter at selskabet fornylig besluttede at tvinge sine brugere over på Messenger-appen.

500 millioner brugere om måneden ud af Facebooks over 1,3 milliarder aktive brugere viser dog, at beslutningen har haft en solid effekt.

Den halve milliard brugere er ikke langt fra det antal, som WhatsApp kan bryste sig med. Facebook købte denne chatapp i februar for 113 milliarder kroner. Den har over 600 millioner brugere verden over.

Millioner af brugere men ingen indtjening

"Det er en spændende milepæl, men med en halv milliard brugere betyder det jo også, at der er meget at gøre endnu. Messenger er vores første "stand-alone"-app, som kun har ét fokus: Chat," forklarer Peter Martinazzi, Facebooks produktansvarlige direktør.

Begge services er ikke de store indtjeningsmagneter for Facebook - kun WhatsApp har en lille abonnentsgruppe - men man kan formode, at der senere vil komme en mulig fusion af de to apps, og at der vil blive spundet guld på app'sne.

Blandt andet hentede Mark Zuckerberg David Marcus, tidligere CEO hos PayPal, tidligere på året for at arbejde hos Facebook, og der er spekulationer om at et betalingssystem eller et system til pengeoverførsler i stil med MobilePay er indbygget i Facebook.

Facebook på krigsstien
Facebook stopper dog ikke ved den halve milliard. Med en stigning på over 150 procent i mængden af aktive brugere alene i år, har Messenger stort potentiale til at overhale WhatsApp og lægge sig endnu længere væk fra konkurrenter som Snapchat (100 millioner brugere) og Viper (400 millioner brugere brugere).

Tidligere på ugen var Mark Zuckerberg ude og forklare Facebookbrugerne, hvorfor at de bliver tvunget til at bruge Messenger-appen i stedet for bare at bruge den oprindelige Facebook-app.

Det handler blandt andet om, at Facebook vil give den bedste, fokuserede oplevelse med særskilte og specialiserede apps.

"Vi kunne se, at de andre spillere på chat-markedet alle havde deres egen selvstændige app, som var hurtigere og bygget kun med chat-funktion for øje. Du skriver nok til 15 forskellige personer hver eneste dag. Det giver en masse unødvendig gnidning i Facebook-appen hvis vi ikke gjorde, som vi gjorde," forklarer Mark Zuckerberg.

Selve tvangen handler dog også om, at Facebook ikke vil stå og skulle bruge udviklere på både at lave en fokuseret app og sørge for, at deres oprindelige Facebook-app kan klare beskeder.

Læs også: Mark Zuckerberg: Derfor tvinger vi vores brugere til at bruge Messenger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.