Artikel top billede

Facebook har kæmpesucces med Messenger-tvang: Har allerede scoret en halv milliard brugere

Facebooks tvang virker. I hvert fald er Messenger nu en af de mest brugte chat-apps i verden.

Udskældt eller ej, så er Facebooks chat-app Messenger populær. I hvert fald er der over en halv milliard brugere om måneden.

Det fortæller Facebook.

Facebook har ellers været i strid modvind efter at selskabet fornylig besluttede at tvinge sine brugere over på Messenger-appen.

500 millioner brugere om måneden ud af Facebooks over 1,3 milliarder aktive brugere viser dog, at beslutningen har haft en solid effekt.

Den halve milliard brugere er ikke langt fra det antal, som WhatsApp kan bryste sig med. Facebook købte denne chatapp i februar for 113 milliarder kroner. Den har over 600 millioner brugere verden over.

Millioner af brugere men ingen indtjening

"Det er en spændende milepæl, men med en halv milliard brugere betyder det jo også, at der er meget at gøre endnu. Messenger er vores første "stand-alone"-app, som kun har ét fokus: Chat," forklarer Peter Martinazzi, Facebooks produktansvarlige direktør.

Begge services er ikke de store indtjeningsmagneter for Facebook - kun WhatsApp har en lille abonnentsgruppe - men man kan formode, at der senere vil komme en mulig fusion af de to apps, og at der vil blive spundet guld på app'sne.

Blandt andet hentede Mark Zuckerberg David Marcus, tidligere CEO hos PayPal, tidligere på året for at arbejde hos Facebook, og der er spekulationer om at et betalingssystem eller et system til pengeoverførsler i stil med MobilePay er indbygget i Facebook.

Facebook på krigsstien
Facebook stopper dog ikke ved den halve milliard. Med en stigning på over 150 procent i mængden af aktive brugere alene i år, har Messenger stort potentiale til at overhale WhatsApp og lægge sig endnu længere væk fra konkurrenter som Snapchat (100 millioner brugere) og Viper (400 millioner brugere brugere).

Tidligere på ugen var Mark Zuckerberg ude og forklare Facebookbrugerne, hvorfor at de bliver tvunget til at bruge Messenger-appen i stedet for bare at bruge den oprindelige Facebook-app.

Det handler blandt andet om, at Facebook vil give den bedste, fokuserede oplevelse med særskilte og specialiserede apps.

"Vi kunne se, at de andre spillere på chat-markedet alle havde deres egen selvstændige app, som var hurtigere og bygget kun med chat-funktion for øje. Du skriver nok til 15 forskellige personer hver eneste dag. Det giver en masse unødvendig gnidning i Facebook-appen hvis vi ikke gjorde, som vi gjorde," forklarer Mark Zuckerberg.

Selve tvangen handler dog også om, at Facebook ikke vil stå og skulle bruge udviklere på både at lave en fokuseret app og sørge for, at deres oprindelige Facebook-app kan klare beskeder.

Læs også: Mark Zuckerberg: Derfor tvinger vi vores brugere til at bruge Messenger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere