Artikel top billede

Cher Wang er ny CEO i HTC.

Hårdt pressede HTC ansætter ny administrerende direktør - her er hun

HTC producerer glimrende smartphones, men har svært ved at følge med på markedsandelene og kæmper med røde regnskaber. Nu ansætter selskabet en ny administrerende direktør og varsler nye tider.

Cher Wang er navnet på den nye administrerende direktør i smartphone-selskabet HTC.

Hun er medstifter af HTC og har indtil nu fungereret som bestyrelsesformand, men skal nu overtage direktør-posten efter Peter Chou.

"Peter Chou vil skifte til en ny strategisk rolle og lede den fremtidige produktinnovation," meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

HTC blev stiftet i 1997 og var blandt pionererne på markedet for de mere avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Selvom HTC stadig producerer glimrende smartphones, der både vinder priser og får gode anmeldelser, har selskabet specielt i de senere år haft svært ved at følge med i det vilde ræs på markedet, hvad angår markedsandele.

I Gartners opgørelse over det globale smartphone-salg i hele 2014, er HTC ikke at finde blandt de fem største - Samsung, Apple, Lenovo, Huawei og LG - men derimod i kategorien "andre", der har en samlet markedsandel på 43 procent.

Den mindste af de fem store, LG, har en markedsandel på 4,6 procent, så vi ved altså, at HTC har mindre end det på globalt plan.

Nye tider i industrien

HTC selv ser dog nu nye tendenser på markedet, lyder det i pressemeddelelsen.

"Vi ser hurtigere forandringer i industrien, hvor smartphonen bliver vores personlige 'hub', der tilslutter os en voksende verden af enheder. Vi var pionerer i smartphone-industrien; nu overfører vi den tankegang for at kunne realisere potentialet i en ny generation af produkter og tjenester, der er koblet sammen."

Cher Wang udtaler videre: "Som den entreprenør, jeg er i hjertet, er jeg begejstret for at se så mange nye muligheder, og det er mig en ære at acceptere denne mulighed for at hjælpe med at forme den næste etape i HTC's udvikling."

HTC skriver, at den nye direktør i de seneste to år i stigende grad er blevet involveret i forskellige aspekter af forretningen, så Peter Chou har kunnet fokusere mere på produktudviklingen - og nu er tiden så kommet til at tage skridtet fuldt ud.

i 2013-årsregnskabet havde HTC en omsætning på 6,75 milliarder amerikanske dollars og et underskud på 131 millioner dollars.

Den taiwanske virksomheden havde i det regnskab registreret 16.846 ansatte.

HTC har netop lanceret One (M9), selskabets nye topmodel, der skal tage over efter den HTC One, der i 2014 vandt prisen som verdens bedste smartphone på Mobile World Congress.

Læs også:

HTC har verdens bedste smartphone - men taber på markedet

Førstehåndsindtryk: HTC One (M9) er en konservativ, men smuk telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere