Artikel top billede

Cher Wang er ny CEO i HTC.

Hårdt pressede HTC ansætter ny administrerende direktør - her er hun

HTC producerer glimrende smartphones, men har svært ved at følge med på markedsandelene og kæmper med røde regnskaber. Nu ansætter selskabet en ny administrerende direktør og varsler nye tider.

Cher Wang er navnet på den nye administrerende direktør i smartphone-selskabet HTC.

Hun er medstifter af HTC og har indtil nu fungereret som bestyrelsesformand, men skal nu overtage direktør-posten efter Peter Chou.

"Peter Chou vil skifte til en ny strategisk rolle og lede den fremtidige produktinnovation," meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

HTC blev stiftet i 1997 og var blandt pionererne på markedet for de mere avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Selvom HTC stadig producerer glimrende smartphones, der både vinder priser og får gode anmeldelser, har selskabet specielt i de senere år haft svært ved at følge med i det vilde ræs på markedet, hvad angår markedsandele.

I Gartners opgørelse over det globale smartphone-salg i hele 2014, er HTC ikke at finde blandt de fem største - Samsung, Apple, Lenovo, Huawei og LG - men derimod i kategorien "andre", der har en samlet markedsandel på 43 procent.

Den mindste af de fem store, LG, har en markedsandel på 4,6 procent, så vi ved altså, at HTC har mindre end det på globalt plan.

Nye tider i industrien

HTC selv ser dog nu nye tendenser på markedet, lyder det i pressemeddelelsen.

"Vi ser hurtigere forandringer i industrien, hvor smartphonen bliver vores personlige 'hub', der tilslutter os en voksende verden af enheder. Vi var pionerer i smartphone-industrien; nu overfører vi den tankegang for at kunne realisere potentialet i en ny generation af produkter og tjenester, der er koblet sammen."

Cher Wang udtaler videre: "Som den entreprenør, jeg er i hjertet, er jeg begejstret for at se så mange nye muligheder, og det er mig en ære at acceptere denne mulighed for at hjælpe med at forme den næste etape i HTC's udvikling."

HTC skriver, at den nye direktør i de seneste to år i stigende grad er blevet involveret i forskellige aspekter af forretningen, så Peter Chou har kunnet fokusere mere på produktudviklingen - og nu er tiden så kommet til at tage skridtet fuldt ud.

i 2013-årsregnskabet havde HTC en omsætning på 6,75 milliarder amerikanske dollars og et underskud på 131 millioner dollars.

Den taiwanske virksomheden havde i det regnskab registreret 16.846 ansatte.

HTC har netop lanceret One (M9), selskabets nye topmodel, der skal tage over efter den HTC One, der i 2014 vandt prisen som verdens bedste smartphone på Mobile World Congress.

Læs også:

HTC har verdens bedste smartphone - men taber på markedet

Førstehåndsindtryk: HTC One (M9) er en konservativ, men smuk telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere