Artikel top billede

Cher Wang er ny CEO i HTC.

Hårdt pressede HTC ansætter ny administrerende direktør - her er hun

HTC producerer glimrende smartphones, men har svært ved at følge med på markedsandelene og kæmper med røde regnskaber. Nu ansætter selskabet en ny administrerende direktør og varsler nye tider.

Cher Wang er navnet på den nye administrerende direktør i smartphone-selskabet HTC.

Hun er medstifter af HTC og har indtil nu fungereret som bestyrelsesformand, men skal nu overtage direktør-posten efter Peter Chou.

"Peter Chou vil skifte til en ny strategisk rolle og lede den fremtidige produktinnovation," meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

HTC blev stiftet i 1997 og var blandt pionererne på markedet for de mere avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Selvom HTC stadig producerer glimrende smartphones, der både vinder priser og får gode anmeldelser, har selskabet specielt i de senere år haft svært ved at følge med i det vilde ræs på markedet, hvad angår markedsandele.

I Gartners opgørelse over det globale smartphone-salg i hele 2014, er HTC ikke at finde blandt de fem største - Samsung, Apple, Lenovo, Huawei og LG - men derimod i kategorien "andre", der har en samlet markedsandel på 43 procent.

Den mindste af de fem store, LG, har en markedsandel på 4,6 procent, så vi ved altså, at HTC har mindre end det på globalt plan.

Nye tider i industrien

HTC selv ser dog nu nye tendenser på markedet, lyder det i pressemeddelelsen.

"Vi ser hurtigere forandringer i industrien, hvor smartphonen bliver vores personlige 'hub', der tilslutter os en voksende verden af enheder. Vi var pionerer i smartphone-industrien; nu overfører vi den tankegang for at kunne realisere potentialet i en ny generation af produkter og tjenester, der er koblet sammen."

Cher Wang udtaler videre: "Som den entreprenør, jeg er i hjertet, er jeg begejstret for at se så mange nye muligheder, og det er mig en ære at acceptere denne mulighed for at hjælpe med at forme den næste etape i HTC's udvikling."

HTC skriver, at den nye direktør i de seneste to år i stigende grad er blevet involveret i forskellige aspekter af forretningen, så Peter Chou har kunnet fokusere mere på produktudviklingen - og nu er tiden så kommet til at tage skridtet fuldt ud.

i 2013-årsregnskabet havde HTC en omsætning på 6,75 milliarder amerikanske dollars og et underskud på 131 millioner dollars.

Den taiwanske virksomheden havde i det regnskab registreret 16.846 ansatte.

HTC har netop lanceret One (M9), selskabets nye topmodel, der skal tage over efter den HTC One, der i 2014 vandt prisen som verdens bedste smartphone på Mobile World Congress.

Læs også:

HTC har verdens bedste smartphone - men taber på markedet

Førstehåndsindtryk: HTC One (M9) er en konservativ, men smuk telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere