Artikel top billede

Microsoft smider sit Windows 10-udviklerværktøj på nettet - prøv det her

Microsoft er klar med sit Windows 10-udviklerværktøj, hvor du får indblik i, hvordan der produceres applikationer til det kommende operativsystem. Læs her, hvordan du kommer i gang med det samme.

Mens Windows 10-feberen så småt er begyndt at rase - med mindre uklarhed omkring, hvad der egentlig er op og ned i betalingen - er Microsoft nu klar sit udviklerværktøj til det kommende operativsystem.

Mere specifikt lancerer Microsoft sit udviklerværktøj, så alverdens udviklere blandt andet kan få indblik i, hvordan de producerer apps til den fremtidige platform.

"Jeg vil gerne understrege, at der er tale om et preview. Vores mål er, at give dig mulighed for at eksperimentere med de cool, nye platform-muligheder, mens vi fortsætter med at bygge Windows 10 færdigt," forklarer Cliff Simpkins, produktchef for Windows' udviklerplatform, i et blogindlæg.

Fire fremhævede funktioner

I indlægget udpeger Cliff Simpkins fire funktioner, som han beder testudviklerne om at holde særligt øje med.

Det drejer sig først og fremmest om den tilpassede brugergrænseflade, hvor udviklerne kan afprøve deres eksisterende Windows 8.1-apps.

Dernæst fremhæver han brugerkontrollen, hvor der i brugsøjeblikket bliver bestemt, hvilken enhed - pc, smartphone eller tablet - som brugeren benytter. Herefter vil en app'en kunne tilpasses til eksempelvis kontrol med en mus eller til fingerstyring på smartphonen.

Til interaktion med andre Windows 10-funktioner har Microsoft endvidere opstillet en såkaldt API-kontrakt, så en udvikler kan kontrollere tilgængeligheden af specifik Windows-funktioner på forskellige enheder.

"Det giver dig mulighed for at chekke ved runtime, om en Windows-funktion er tilgængelig på enheden, før du kalder et relateret API. En gode API-kontrakt til afprøvning for at se dette i aktion er HardwareButtons, som er til stede på telefoner via Mobile Extensions SDK," forklarer Cliff Simpkins.

Slutteligt fremhæver han forbedrede værktøjer i Visual Studio-suiten, som Microsoft har samlet en lille buket af i et andet af selskabets blogindlæg omkring de tekniske aspekter af Windows 10.

Kom i gang med det samme

Du kan sagtens komme i gang med at kigge på Windows 10, selvom det fuldfede styresystem først forventes at ligge klar til hr og fru Jensen henover sommeren.

Du kan klikke dig ind på Windows Insider Program, hvor Microsoft har sørget for alle relevante links for både menigmand og udviklere.

Hvis du er sulten efter flere nyheder omkring Windows 10, kan du dykke ned i Computerworlds samling af artikler om det kommende operativsystem, der får en afgørende betydning for Microsofts forretning

Du kan også lynlæse tre vigtige facts om, hvordan Windows 10 kommer til at blive at benytte for dig eventuelt din virksomhed.

Læs også:

Microsofts helt nye browser mangler et navn: Kom med dit bud her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere