Artikel top billede

Microsoft smider sit Windows 10-udviklerværktøj på nettet - prøv det her

Microsoft er klar med sit Windows 10-udviklerværktøj, hvor du får indblik i, hvordan der produceres applikationer til det kommende operativsystem. Læs her, hvordan du kommer i gang med det samme.

Mens Windows 10-feberen så småt er begyndt at rase - med mindre uklarhed omkring, hvad der egentlig er op og ned i betalingen - er Microsoft nu klar sit udviklerværktøj til det kommende operativsystem.

Mere specifikt lancerer Microsoft sit udviklerværktøj, så alverdens udviklere blandt andet kan få indblik i, hvordan de producerer apps til den fremtidige platform.

"Jeg vil gerne understrege, at der er tale om et preview. Vores mål er, at give dig mulighed for at eksperimentere med de cool, nye platform-muligheder, mens vi fortsætter med at bygge Windows 10 færdigt," forklarer Cliff Simpkins, produktchef for Windows' udviklerplatform, i et blogindlæg.

Fire fremhævede funktioner

I indlægget udpeger Cliff Simpkins fire funktioner, som han beder testudviklerne om at holde særligt øje med.

Det drejer sig først og fremmest om den tilpassede brugergrænseflade, hvor udviklerne kan afprøve deres eksisterende Windows 8.1-apps.

Dernæst fremhæver han brugerkontrollen, hvor der i brugsøjeblikket bliver bestemt, hvilken enhed - pc, smartphone eller tablet - som brugeren benytter. Herefter vil en app'en kunne tilpasses til eksempelvis kontrol med en mus eller til fingerstyring på smartphonen.

Til interaktion med andre Windows 10-funktioner har Microsoft endvidere opstillet en såkaldt API-kontrakt, så en udvikler kan kontrollere tilgængeligheden af specifik Windows-funktioner på forskellige enheder.

"Det giver dig mulighed for at chekke ved runtime, om en Windows-funktion er tilgængelig på enheden, før du kalder et relateret API. En gode API-kontrakt til afprøvning for at se dette i aktion er HardwareButtons, som er til stede på telefoner via Mobile Extensions SDK," forklarer Cliff Simpkins.

Slutteligt fremhæver han forbedrede værktøjer i Visual Studio-suiten, som Microsoft har samlet en lille buket af i et andet af selskabets blogindlæg omkring de tekniske aspekter af Windows 10.

Kom i gang med det samme

Du kan sagtens komme i gang med at kigge på Windows 10, selvom det fuldfede styresystem først forventes at ligge klar til hr og fru Jensen henover sommeren.

Du kan klikke dig ind på Windows Insider Program, hvor Microsoft har sørget for alle relevante links for både menigmand og udviklere.

Hvis du er sulten efter flere nyheder omkring Windows 10, kan du dykke ned i Computerworlds samling af artikler om det kommende operativsystem, der får en afgørende betydning for Microsofts forretning

Du kan også lynlæse tre vigtige facts om, hvordan Windows 10 kommer til at blive at benytte for dig eventuelt din virksomhed.

Læs også:

Microsofts helt nye browser mangler et navn: Kom med dit bud her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere