Artikel top billede

Richard Branson er vist både glad for piger og for biler.

Tesla kan få kamp til stregen af ny og magtfuld elbilbygger

Virgin-ikonet Richard Branson har set sig varm på elbilen, og det er Tesla, der skal konkurreres mod.

Bilmodellerne fra Elon Musk-selskabet Tesla er nok de mest profilerede elbiler i øjeblikket - og med god grund.

Læs mere om det her: Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Men den store virak, og udsigten til at markedet eksploderer, trækker stadig flere spillere ind i manegen.

Og nu melder endnu en aktør sig, og det er ikke hr. Hvem-som-helst.

Det er selveste Virgin-grundlæggeren Richard Branson, der lufter ønsket om at slå Tesla af tronen, og placerer sig selv på den ombejlede plads.

Det skriver Extremetech.

Richard Branson blev fornyelig interviewet af Bloomberg TV, hvor han blandt andet blev spurgt til, om selskabet har planer om at hoppe med på elbil-karussellen.

Til det spørgsmål svarede han, at "vi har flere grupper, der arbejder med elbiler, så man ved aldrig. Det kan godt være, at Virgin vil begynde at konkurrerer med Tesla."

Læs også: Her er verdens sejeste elbil

Arbejder på en Virgin-elbil

Flere detaljer kunne journalisten ikke lokke ud af ham, men hans udtalelser er et vink med en kæmpe vognstang om, at selskabet på et eller andet tidspunkt slipper en elbil løs.

Virgin har faktisk et udmærket udgangspunkt for at producere elbiler, da selskabet allerede har en fod indenfor i industrien.

Firmaet har nemlig et hold i den relativt nystartede racing-klasse, der hedder Formula E, kaldet Virgin Racing.

Formula E er en klasse for elektriske racerbiler, hvor motoren til bilerne bygges af holdene selv.

Fra 0 til 100 på tre sekunder

Bilerne i Formula E-klassen er i stand til at accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på cirka tre sekunder, og har en topfart på 225 kilometer i timen.

Støjniveauet er dog væsentligt lavere end de traditionelle Formel 1-biler. Elbilen sender godt 80 decibel afsted, mens konkurrenten producerer omkring 130 decibel.

Batterierne holder dog kun i omkring 20 minutter og i stedet for at oplade midt i løbet, vælges en mere tilskuervenlig model, hvor køreren simpelthen skifter til en ny bil, når batterierne er løbet tør for energi.

Ved at Virgin selv har konstrueret den elektriske motor til sin Formula E-bil, har selskabet altså stor erfaring, som kan komme til gavn, hvis Richard Branson sætter gang i produktionen af en mere traditionel gadebil.

Hans udtalelser og firmaets elbil-kompetencer mere end antyder, at det er Tesla, han har i kikkerten som nærmeste konkurrent.

Læs også:
Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

2015 i bil-teknologiernes navn: It-firmaerne flokkes om at gøre din bil til en smartbil

Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.