Artikel top billede

Foto: Google.

Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto

Et nyt system fra Google, kaldet Android Auto, vil forsyne dig med data, musik eller beskeder, mens du blæser afsted på motorvejen. Se her, hvordan det virker i praksis.

Google fortalte sidste år på virksomhedens I/O-konference, at Android skulle gøres klar til at blive benyttet i biler med et koncept kaldet Android Auto.

Nu er Google så klar med systemet.

I første omgang er Androud Auto kun kompatibelt med infotainmentsystemer fra det japanske selskab Pioneer, men der er masser af aftaler på vej med andre selskaber.

Læs også: Et hæsblæsende ræs: Her er it-kampen om fremtidens biler

På den officielle Androis Auto-side kan du finde en liste over de bilmærker, der er på vej til at understøtte Android-systemet.

Android Auto er et system, der bringer forskellige Google-applikationer som eksempelvis Google Now, Google Maps og Google Play Music ind i bilen via din smartphone.

Applikationerne bliver gjort tilgængelige gennem bilens trykfølsomme skærm.

Telefonen som motorVed at koble telefonen til bilens infotainmentsystem kan de forskellige applikationer anvendes via systemets berøringsfølsomme skærm eller via Google Voice, der kan genkende kommandoer eller læse beskeder op.

Tanken er, at bilisten på den måde kan benytte funktionerne uden at flytte hænderne fra rattet eller øjnene fra vejbanen.

Systemet er designet til at holde chaufføren opdateret med information under kørslen.

Android Auto-applikationerne hentes til telefonen via Androids onlinebutik, og brugergrænsefladen er så tilpasset til bilens skærmsystem.

Når telefonen er koblet til bilen, sætter mobilen sig i Auto-mode og forsyner bilen med data og grafik.

Google samarbejder med en stribe bilproducenter om lanceringen af Android Auto, og systemet vil dukke op i nye bilmodeller fra eksempelvis Volkswagen, Audi, Ford, Honda, Mazda, Nissan og Volvo.

I videoen herunder kan du se, hvordan systemet fungerer i praksis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere