Artikel top billede

Foto: Google.

Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto

Et nyt system fra Google, kaldet Android Auto, vil forsyne dig med data, musik eller beskeder, mens du blæser afsted på motorvejen. Se her, hvordan det virker i praksis.

Google fortalte sidste år på virksomhedens I/O-konference, at Android skulle gøres klar til at blive benyttet i biler med et koncept kaldet Android Auto.

Nu er Google så klar med systemet.

I første omgang er Androud Auto kun kompatibelt med infotainmentsystemer fra det japanske selskab Pioneer, men der er masser af aftaler på vej med andre selskaber.

Læs også: Et hæsblæsende ræs: Her er it-kampen om fremtidens biler

På den officielle Androis Auto-side kan du finde en liste over de bilmærker, der er på vej til at understøtte Android-systemet.

Android Auto er et system, der bringer forskellige Google-applikationer som eksempelvis Google Now, Google Maps og Google Play Music ind i bilen via din smartphone.

Applikationerne bliver gjort tilgængelige gennem bilens trykfølsomme skærm.

Telefonen som motorVed at koble telefonen til bilens infotainmentsystem kan de forskellige applikationer anvendes via systemets berøringsfølsomme skærm eller via Google Voice, der kan genkende kommandoer eller læse beskeder op.

Tanken er, at bilisten på den måde kan benytte funktionerne uden at flytte hænderne fra rattet eller øjnene fra vejbanen.

Systemet er designet til at holde chaufføren opdateret med information under kørslen.

Android Auto-applikationerne hentes til telefonen via Androids onlinebutik, og brugergrænsefladen er så tilpasset til bilens skærmsystem.

Når telefonen er koblet til bilen, sætter mobilen sig i Auto-mode og forsyner bilen med data og grafik.

Google samarbejder med en stribe bilproducenter om lanceringen af Android Auto, og systemet vil dukke op i nye bilmodeller fra eksempelvis Volkswagen, Audi, Ford, Honda, Mazda, Nissan og Volvo.

I videoen herunder kan du se, hvordan systemet fungerer i praksis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere