Artikel top billede

Foto: Google.

Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto

Et nyt system fra Google, kaldet Android Auto, vil forsyne dig med data, musik eller beskeder, mens du blæser afsted på motorvejen. Se her, hvordan det virker i praksis.

Google fortalte sidste år på virksomhedens I/O-konference, at Android skulle gøres klar til at blive benyttet i biler med et koncept kaldet Android Auto.

Nu er Google så klar med systemet.

I første omgang er Androud Auto kun kompatibelt med infotainmentsystemer fra det japanske selskab Pioneer, men der er masser af aftaler på vej med andre selskaber.

Læs også: Et hæsblæsende ræs: Her er it-kampen om fremtidens biler

På den officielle Androis Auto-side kan du finde en liste over de bilmærker, der er på vej til at understøtte Android-systemet.

Android Auto er et system, der bringer forskellige Google-applikationer som eksempelvis Google Now, Google Maps og Google Play Music ind i bilen via din smartphone.

Applikationerne bliver gjort tilgængelige gennem bilens trykfølsomme skærm.

Telefonen som motorVed at koble telefonen til bilens infotainmentsystem kan de forskellige applikationer anvendes via systemets berøringsfølsomme skærm eller via Google Voice, der kan genkende kommandoer eller læse beskeder op.

Tanken er, at bilisten på den måde kan benytte funktionerne uden at flytte hænderne fra rattet eller øjnene fra vejbanen.

Systemet er designet til at holde chaufføren opdateret med information under kørslen.

Android Auto-applikationerne hentes til telefonen via Androids onlinebutik, og brugergrænsefladen er så tilpasset til bilens skærmsystem.

Når telefonen er koblet til bilen, sætter mobilen sig i Auto-mode og forsyner bilen med data og grafik.

Google samarbejder med en stribe bilproducenter om lanceringen af Android Auto, og systemet vil dukke op i nye bilmodeller fra eksempelvis Volkswagen, Audi, Ford, Honda, Mazda, Nissan og Volvo.

I videoen herunder kan du se, hvordan systemet fungerer i praksis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere