Artikel top billede

(Foto: Jeanet Ravn)

Radikal løsning: Her trues teledirektører med fængsel, hvis ikke forbindelsen bliver bedre

Det kan godt være, at vi til tider oplever svingende opkaldskvalitet i Danmark. I Nigeria er kvaliteten så ringe, at det lokale forbrugerråd truer teledirektørerne med fængselsstraffe, hvis ikke dækningen og forbindelserne bliver bedre.

Nigeria er i it-kredse ærgerligt nok måske mest kendt for at have utroligt mange rige, men gavmilde prinser, som skal have deres penge bragt ud af landet - hvis du altså bare lige overfører dit kontonummer.

Men det er samtidig også Afrikas største økonomi sammen med det største telekom-marked.

Specielt i de seneste fire år har der været en voldsom vækst i antallet af mobiltelefoner på grund af faldende mobilpriser, hvilket har lagt et alvorligt pres på de lokale tele-virksomheder og deres netværk.

Et så voldsomt pres, at det for mange nu er nærmest umuligt at bruge telefonerne.

Det har nu fået Nigerias Consumer Protection Counsil (forbrugerbeskyttelsesrådet) med opbakning fra Nigerias regering til at true de nigerianske CEO's for televirksomhederne, med fængselsstraf, hvis ikke der snart sker en alvorlig forbedring.  

Det skriver PCworld.com

For mange telefoner på nettet
Prisen er faldet så meget på telefoner, at de godt 20.000 telemaster i hele Nigeria knap nok kan følge med de over 177 millioner telefoner.

Til sammenligning havde Danmark tilbage i 2008 knap 18.000 master til at dække den danske befolkning på 5 millioner - og vi brokker os stadig over dårlig dækning den dag i dag.

Problemet for de nigerianske telefonejere er ofte så slem, at der slet ikke er forbindelse.

Den større mængde telefoner er sammen med en generelt uvillighed til at ekspandere med flere master fra teleudbyderne så stort et problem, at da regeringen ville teste forbindelsen rundt i landet, skete det ofte, at det slet ikke var muligt at få en forbindelse.

Heller ikke selvom udbyderne lovede, at der ville være fuld dækning.

Sidste år forbød den nigerianske regering teleudbyderne at få nye kunder, før den eksisterende infrastruktur kunne håndtere den eksisterende kundebase. Dette virkede dog ikke, hvilket resulterede i, at der blev udstedt heftige bøder.

Heller ikke bøderne virkede, hvilket nu resulterer i truslen om fængselsstraffe til teleudbydernes direktører.

Inspirationen til de nok lidt voldsomme tiltag kommer fra de omkringliggende afrikanske lande såsom Tanzania og Zimbabwe, som ligeledes har problemer med svag dækning.

Læs også: Ny Android-flagskibsmodel til 600 kroner ser dagens lys - den er bare ikke til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere