Artikel top billede

(Foto: Jeanet Ravn)

Radikal løsning: Her trues teledirektører med fængsel, hvis ikke forbindelsen bliver bedre

Det kan godt være, at vi til tider oplever svingende opkaldskvalitet i Danmark. I Nigeria er kvaliteten så ringe, at det lokale forbrugerråd truer teledirektørerne med fængselsstraffe, hvis ikke dækningen og forbindelserne bliver bedre.

Nigeria er i it-kredse ærgerligt nok måske mest kendt for at have utroligt mange rige, men gavmilde prinser, som skal have deres penge bragt ud af landet - hvis du altså bare lige overfører dit kontonummer.

Men det er samtidig også Afrikas største økonomi sammen med det største telekom-marked.

Specielt i de seneste fire år har der været en voldsom vækst i antallet af mobiltelefoner på grund af faldende mobilpriser, hvilket har lagt et alvorligt pres på de lokale tele-virksomheder og deres netværk.

Et så voldsomt pres, at det for mange nu er nærmest umuligt at bruge telefonerne.

Det har nu fået Nigerias Consumer Protection Counsil (forbrugerbeskyttelsesrådet) med opbakning fra Nigerias regering til at true de nigerianske CEO's for televirksomhederne, med fængselsstraf, hvis ikke der snart sker en alvorlig forbedring.  

Det skriver PCworld.com

For mange telefoner på nettet
Prisen er faldet så meget på telefoner, at de godt 20.000 telemaster i hele Nigeria knap nok kan følge med de over 177 millioner telefoner.

Til sammenligning havde Danmark tilbage i 2008 knap 18.000 master til at dække den danske befolkning på 5 millioner - og vi brokker os stadig over dårlig dækning den dag i dag.

Problemet for de nigerianske telefonejere er ofte så slem, at der slet ikke er forbindelse.

Den større mængde telefoner er sammen med en generelt uvillighed til at ekspandere med flere master fra teleudbyderne så stort et problem, at da regeringen ville teste forbindelsen rundt i landet, skete det ofte, at det slet ikke var muligt at få en forbindelse.

Heller ikke selvom udbyderne lovede, at der ville være fuld dækning.

Sidste år forbød den nigerianske regering teleudbyderne at få nye kunder, før den eksisterende infrastruktur kunne håndtere den eksisterende kundebase. Dette virkede dog ikke, hvilket resulterede i, at der blev udstedt heftige bøder.

Heller ikke bøderne virkede, hvilket nu resulterer i truslen om fængselsstraffe til teleudbydernes direktører.

Inspirationen til de nok lidt voldsomme tiltag kommer fra de omkringliggende afrikanske lande såsom Tanzania og Zimbabwe, som ligeledes har problemer med svag dækning.

Læs også: Ny Android-flagskibsmodel til 600 kroner ser dagens lys - den er bare ikke til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere